קציצות כרובית וגבינה

יש לכם כרובית אבל אין הרבה זמן? הוסיפו לה גבינה מגוררת וביצה, שלחו למחבת - ותוך כמה דקות יהיו לכם קציצות חמות וטעימות!

קציצות כרובית וגבינה (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)
קציצות כרובית וגבינה (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דהאן)

מרכיבים

כ-30 לביבות

 

  • 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים, טרופות
  • 150 גרם גבינת פקורינו או קשקבל, מגוררת
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3/4 כוס קמח
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים 1 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכרובית ומבשלים כ-7 דקות, עד שהיא מתרככת. מוציאים ומניחים במסננת ל-10 דקות.
  2. מעבירים את הכרובית לקערה ובעזרת מזלג מועכים היטב למחית גסה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, למעט השמן, ומערבבים היטב לעיסה אחידה ורכה מאוד (אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט מאוד קמח, כדי שהלביבות יישארו קלות ואווריריות).
  3. יוצקים למחבת רחבה שמן בגובה 1 ס"מ ומחממים. יוצרים בידיים לביבות מהעיסה ומעבירים בעדינות לשמן החם. מטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חם.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד