מרק עגבניות עם אורז מלא (צילום: עודד חוברה)
המרכיבים:
10 מנות 60 קלוריות למנה
- 1 כף שמן
- 1 בצל, קלוף וקצוץ
- 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 4 עגבניות גדולות, חלוטות במים חמים, ומקולפות
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות גדולה ( 800 גרם)
- 6 כוסות מים (רצוי מינרלים)
- חופן של עלי בזיליקום קצוץ או פטרוזיליה ( לא חובה)
- עירית קצוצה
- 1 כפית סוכר חום כהה
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 כוס אורז מלא
ההכנה:
- בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום, ומבשלים עוד 2 דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות והמרוסקות, עשבי התיבול, הסוכר, המלח והלימון. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים עוד כ-10 דקות.
- בוררים ושוטפים היטב את האורז. מוסיפים לסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-30 עד 40 דקות עד שהאורז רך (ממש מתפצל). מוסיפים את עשבי התיבול, ומבשלים עוד כמה דקות.
שימו לב: יש לערבב מידי פעם כדי שהאורז לא ידבק לתחתית הסיר. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה