מרק עגבניות עם אורז מלא

ארוחה חורפית מושלמת: מרק משביע ומחמם, המשלב עגבניות עמוסות לייקופן עם אורז מלא עתיר סיבים. וכל התענוג הזה ב-60 קלוריות למנה

ליאורה חוברה

|

02.01.16 | 22:13

מרק עגבניות עם אורז מלא (צילום: עודד חוברה)
מרק עגבניות עם אורז מלא (צילום: עודד חוברה)

 

המרכיבים:

10 מנות 60 קלוריות למנה

 

  • 1 כף שמן
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 4 עגבניות גדולות, חלוטות במים חמים, ומקולפות
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות גדולה ( 800 גרם)
  • 6 כוסות מים (רצוי מינרלים)
  • חופן של עלי בזיליקום קצוץ או פטרוזיליה ( לא חובה)
  • עירית קצוצה
  • 1 כפית סוכר חום כהה
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כוס אורז מלא

 

ההכנה:

  1. בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום, ומבשלים עוד 2 דקות תוך ערבוב.
  2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות והמרוסקות, עשבי התיבול, הסוכר, המלח והלימון. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים עוד כ-10 דקות.
  3. בוררים ושוטפים היטב את האורז. מוסיפים לסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-30 עד 40 דקות  עד שהאורז רך (ממש מתפצל). מוסיפים את עשבי התיבול, ומבשלים עוד כמה דקות.

שימו לב: יש לערבב מידי פעם כדי שהאורז לא ידבק לתחתית הסיר. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דיאטטי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג