עוגת בננות, דבש וקינמון

עוגה רכה ולחה, עם קמח כוסמין מלא, מתיקות מעודנת של דבש ובננות וריח נפלא של קינמון

עוגת בננות, דבש וקינמון  (צילום: דני לרנר)
עוגת בננות, דבש וקינמון (צילום: דני לרנר)

 

המרכיבים

 

‭1)‬ תבנית אינגליש קייק או תבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ)

 

  • ‭2/3‬ כוס ‭145)‬ גרם) שמן, מומלץ קנולה
  • ‭3/4‬ כוס ‭240)‬ גרם) דבש
  • 2 ביצים, טרופות
  • ‭5-4‬ בננות בשלות מאוד, מעוכות במזלג
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות ‭240)‬ גרם) קמח כוסמין מלא
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • ‭1/2‬ כפית קינמון
  • 2 בננות מוצקות, קלופות ופרוסות

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים את התבנית.

‭.2‬ שמים בקערה את השמן, הדבש, הביצים, הבננות והווניל, וטורפים לעיסה אחידה.

‭.3‬ שמים בקערה נפרדת את קמח הכוסמין, אבקת האפייה, המלח והקינמון ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים את עיסת הבננות לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה. מוסיפים את פרוסות הבננות ומערבבים קצרות, לפיזור אחיד.

‭.4‬ יוצקים לתבנית ואופים ‭45-כ‬ דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי עם מעט פירורים. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה (כולל אפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 4 ימים, במקרר (בחורף אפשר לשמור בכלי סגור בטמפרטורת החדר)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג