קדרת בקר ברוטב צ'ילי מתוק עם אגוזי מלך, כרשה ושאלוט

בדיוק מה שצריך בשביל יום גשום: קדרת בקר ברוטב אסייתי רב-טעמים, שדורשת מעט מאוד מאמץ – את רוב העבודה עושים הכיריים

מערכת ערוץ האוכל

|

31.12.15 12:08

לשימוש הכתבה בלבד קדרת בקר עם רוטב צ'ילי מתוק אגוזי מלך כרשה
לשימוש הכתבה בלבד קדרת בקר עם רוטב צ'ילי מתוק אגוזי מלך כרשה (קדרת בקר ברוטב צ'ילי מתוק עם אגוזי מלך, כרשה ושאלוט)
 
המתכון באדיבות בקר תנובה.

 

מרכיבים

5 מנות

 

  • 1 ק"ג נתחים לחמין
  • שמן לטיגון
  • 200 גרם בצלצלי שאלוט
  • 5 גבעולי כרשה צעירה חתוכים למקטעים של כ-5 ס"מ, או 1 כרשה רגילה פרוסה גס
  • 200 מ"ל (קצת יותר מ-3/4 כוס) רוטב צ'ילי מתוק
  • 50 מ"ל (קצת פחות מ-1/4 כוס) רוטב טריאקי
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את נתחי הבשר כשעתיים במים רותחים, עד שהם מתרככים. מסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב (או במחבת רחבה) על להבה גבוהה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משחים מעט. מוסיפים את בצלי השאלוט ואת הכרשה ומטגנים עוד 5-4 דקות.
  3. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים את רוטב הצ'ילי המתוק ואת רוטב הטריאקי ומקפיצים יחד כ-5 דקות.
  4. מקשטים באגוזי המלך הקצוצים ומגישים עם אורז בסמטי.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד