אביה הפלסטיני של ג'יג'י חדיד: "נבעטנו מביתנו בצפת ע"י יהודים"

טייקון הנדל"ן מוחמד חדיד, שעד כה התפרסם בעיקר הודות לצאצאיו היפים והמצליחים, פותח באינסטגרם את עמדתו בבעיית הפליטים ואת הפצע האישי בנושא הטעון

איתי יעקב

|

30.12.15 | 17:41

מוחמד חדיד ובתו בלה. "אחיי הישראלים קרובים אליי ואני קרוב אליהם, אנחנו מסתדרים ללא בעיות ואני מאמין שעלינו לתרגם את זה גם לפוליטיקה" (צילום: rex/asap creative)
מוחמד חדיד ובתו בלה. "אחיי הישראלים קרובים אליי ואני קרוב אליהם, אנחנו מסתדרים ללא בעיות ואני מאמין שעלינו לתרגם את זה גם לפוליטיקה" (צילום: rex/asap creative)

מי שעוקב אחר חשבון האינסטגרם של האדריכל וטייקון הנדל"ן מוחמד חדיד, 67, אביה של הדוגמנית המובילה בעולם ג'יג'י חדיד, ודאי תהה השבוע למה לו פוליטיקה דווקא עכשיו. בימים כסדרם משמשת הרשת החברתית את חדיד האב כעדות ליופיים של ילדיו – הדוגמניות-אחיות ג'יג'י ובלה, אנוואר מנישואיו לדוגמנית ההולנדית יולנדה פוסטר, ואלאנה ומריאל מאשתו הראשונה מארי באטלר - וכן לזוגיות הפוטוגנית שלו עם ארוסתו שיווה סאפאי. אולם בשני פוסטים שהעלה לאחרונה בחר להפנות זרקור בפני 434 אלף העוקבים שלו לבעיית הפליטים הסורים החיים כיום באירופה, תוך שהוא נזכר בתקופת ילדותו בצפת ומגולל את סיפורו האישי כפליט פלסטיני שמשפחתו גורשה בשנת 1948 מביתה ועברה להתגורר בסוריה.

 

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

 

 

A photo posted by Mohamedhadid (@mohamedhadid) on

 

 

"כך הפכנו לפליטים בסוריה ואיבדנו את הבית שלנו בצפת למשפחה של פליטים יהודים שהגיעו מפולין באונייה, שהפליגה ממדינה למדינה ואף אחד לא לקח אותם", כתב חדיד באינסטגרם, מתחת לתמונה משפחתית בשחור-לבן של הוריו ושלוש אחיותיו, אשר הופיעה בכרטיס הפליט שלהם בסוריה (ארבעה אחים נוספים נולדו בסוריה). חדיד הוסיף לינק לסרטון של כתבה חדשותית מפלשתינה, ששודרה בשנת 1946, ומתארת את הגעתם של פליטים יהודים לנמל חיפה, ואת לכידת הנשק של ארגון "ההגנה", שהוסתר בבית הספר תחכמוני ברחוב לילינבלום בתל אביב.

 

 

 

 

 

"אירחנו בביתנו בצפת משפחה יהודית במשך שנתיים, עד שהם בעטו אותנו החוצה מביתנו והפכו אותנו לפליטים", כתב חדיד בהמשך הפוסט, שהסתיים במילים: "זאת ההיסטוריה שלי. מוזר, אבל אני והמשפחה שלי היינו עושים את זה שוב".

 

 

"פלסטינים הם כמו יהודים. הכול נלקח מהם אז הם ניסו להיות אנשי עסקים טובים יותר, לנתק את עצמם מהסטריאוטיפ ולבנות חיים חדשים". חדיד וארוסתו שיווה סאפאי (צילום: gettyimages)
    "פלסטינים הם כמו יהודים. הכול נלקח מהם אז הם ניסו להיות אנשי עסקים טובים יותר, לנתק את עצמם מהסטריאוטיפ ולבנות חיים חדשים". חדיד וארוסתו שיווה סאפאי(צילום: gettyimages)

     

     

    בראיון שהעניק לפני חמש שנים התייחס חדיד לנושא הדמיון בין הפליטים היהודים מאירופה לפליטים הפלסטינים ואמר: "פלסטינים הם כמו יהודים. הכול נלקח מהם אז הם ניסו להיות אנשי עסקים טובים יותר, לנתק את עצמם מהסטריאוטיפ ולבנות חיים חדשים".

     

    הפוסט שפרסם חדיד ביום שלישי השבוע, מגיע לאחר פוסט נוסף שפרסם האדריכל הנודע בשבוע שעבר ובו כתב: "הייתי בן 18 חודשים בלבד כשעזבנו את פלסטין האהובה למחנה פליטים בסוריה. אבי קיבל עבודה קצרה באוניברסיטה של דמשק. בתמונה היפה (אותה תמונה מהפוסט החדש, א"י) מופיעה אמי היפה חאריה, אבי אנוואר (שעל שמו נקרא בנו של חדיד, א"י), אחיותיי גאדה, ראידה, סאנע. תודה לך סוריה שלקחת אותנו אלייך, ותודה לך אמריקה, שאפשרת לכולנו להגשים את חלומותינו".

     

     

    ילדיו של מוחמד חדיד: בלה, אנוואר וג'יג'י חדיד (צילום: gettyimages)
      ילדיו של מוחמד חדיד: בלה, אנוואר וג'יג'י חדיד(צילום: gettyimages)

       

       

      הזהות הפלסטינית של חדיד מלווה אותו מאז היגר עם משפחתו לארצות הברית בסוף שנות ה-60, לאחר נדודי המשפחה בסוריה, תוניסיה ולבנון. "ב־1948 שלחו את אבי באוטובוס למצרים, ואותי ואת אמי ואחיותיי העלו על משאית למחנה פליטים בסוריה, שם פגשנו את אבי רק אחרי שנה", סיפר חדיד לפני ארבע שנים בראיון לכלכליסט תחת הכותרת "הנסיך מבל אייר". "אני ממשיך את השושלת, את הבנייה של סבי סבי, שהיה לו החזון לבנות בפלסטין־ישראל".

        

      בשנות ה-90 הוא ביקר בישראל לראשונה מאז עזב אותה כילד. היה זה ביקור טעון רגשית והוא מעיד כי חשש ממנו מאוד. יחד עם זאת, חדיד לא רואה בישראלים אויבים, להפך. "יש לי יותר ידידים ישראלים ויהודים מפלסטינים וערבים, פשוט כי יש יותר ישראלים ויהודים בלוס אנג'לס", סיפר באותו ראיון. "אחיי הישראלים קרובים אליי ואני קרוב אליהם, אנחנו מסתדרים ללא בעיות ואני מאמין שעלינו לתרגם את זה גם לפוליטיקה. אז הכול יהיה יותר טוב".

       

       

      לא מאמין שצריך לחסל את ההתנחלויות. מוחמד חדיד (צילום: gettyimages)
        לא מאמין שצריך לחסל את ההתנחלויות. מוחמד חדיד(צילום: gettyimages)

         

         

        באותו ראיון התייחס חדיד גם להתנחלויות ביהודה ושומרון. "אני לא מאמין שצריך לחסל את ההתנחלויות. במקום לעקור את המתנחלים מאדמתם ומבתיהם וליצור עוד שנאה, בנה לידם עוד 7,000 בתים ותן אותם לפלסטינים. כל מה שהצעירים מחפשים הוא מקום מבטחים, גג מעל לראשם, עבודה, בתי ספר לילדים, חופש, זהו. קח את הכסף שנתנו לבנק העולמי, שנתן לערפאת - ובנה ערים. תראה שלצעירים שרצו להתאבד יש פתאום סיבה לחיות".

         

         

        ג'יג'י חדיד. "חצי פלסטינית וגאה בכך" (צילום: gettyimages)
          ג'יג'י חדיד. "חצי פלסטינית וגאה בכך"(צילום: gettyimages)

           

           

          בעשרים וחמש השנים האחרונות מתגורר חדיד בבית מידות מפואר בבל אייר, והשבוע אף הפסיד במשפט מתוקשר לשכניו, לאחר שסיפח לביתו החדש שטח ציבורי. בעת האחרונה הוא הפך לסוג של סלב בארצות הברית, הרבה בזכות בתו הצעירה ג'יג'י, מהדוגמניות המפורסמות ביותר כיום בעולם, שמשמשת כפנים של מותגי אופנה כמו טופשופ, ויקטוריה'ס סיקרט וטומי הילפיגר, מסתובבת עם החבורה המתוקשרת ביותר בעולם האופנה, ומחזיקה בעמוד אינסטגרם רב השפעה עם קרוב ל-11 מיליון עוקבים.

           

           

          A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) on

           

           

          החינוך שהעניק לילדיו אינו רחוק מהערכים שאותם הוא מקדם. ג'יג'י בתו מספרת בכל הזדמנות על היותה חצי פלסטינית, ורק בשבוע שעבר עוררה הדים באינסטגרם, לאחר שהעלתה תמונה של ידיים מעוטרות חינה עם הכיתוב "לפני שאתם זועקים 'ניכוס תרבותי' בתגובות, תסתכלו על שם המשפחה, חדיד. חצי פלסטינית וגאה בכך". התגובות לא איחרו לבוא, כשלצד טוקבקים חיוביים בסגנון "כל הכבוד לך שאת מכירה בשורשים הפלסטיניים שלך", היו גם מספר עוקבים שתקפו את חדיד והאשימו אותה בניסיון לגרוף הון פוליטי ואהדה עולמית. "את סתם כותבת את זה עכשיו כי נוח לך ואת צריכה את הפרסום", כתבה אחת מהם. איפה היית כשהיה את כל הבלגן בעזה?"

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד