מאפה שמרים במילוי
בשרי או צמחוני

מארחים צמחונים? לא צריך לשבור את הראש, ולהכין להם מנות שונות לגמרי. הנה גרסה בשרית וצמחונית (ולא פחות טעימה!) לאותו מאפה. וזה רק עד 110 קלוריות למנה

ליאורה חוברה

|

27.12.15 | 12:02

מאפים בגרסה  צמחונית ובשרית (צילום: עודד חוברה )
מאפים בגרסה צמחונית ובשרית (צילום: עודד חוברה )

גרסה בשרית וצמחונית של אותו מאפה, המכיל בשר או תחליף חלבוני וגם ירקות – ממש ארוחה שלמה.

2 רולדות במילוי בשרי – 20 מנות, 110 קלוריות למנה

2 רולדות במילוי צמחוני – 20 מנות,  85 קלוריות למנה

 

המרכיבים

לכמות אחת של מילוי בשרי או צמחוני. אם רוצים להכין את 2 הגרסאות במקביל ( כלומר 4 רולדות) יש להכפיל את כמות הבצק.

לבצק

  • 1/2 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס קמח מלא
  • 25 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4 1 כוסות מים חמימים

 

למילוי בשרי

  • תרסיס שמן
  • 500 גרם בשר טחון (רצוי עוף והודו מעורב)
  • 1 בצל קלוף, קצוץ
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • אפשר להוסיף עוד קצת ירקות קשים קצוצים כמו גזר, כרוב וכדומה
  • מלח, פלפל

 

למילוי צמחוני

  • תרסיס שמן
  • 1 בצל קלוף, קצוץ
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • אפשר להוסיף עוד קצת ירקות קשים קצוצים כמו גזר, כרוב וכדומה
  • 1 ביצה קשה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 200 גרם גבינה לבנה צפתית 5%
  • מלח, פלפל

 

לציפוי (לשתי המליות)

  • ביצה טרופה
  • לא חובה: שומשום רגיל או שחור, או קצח

ההכנה:

הכנת הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה (או במעבד מזון) את הקמחים, השמרים, הדבש והמים ומערבלים מעט. מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-10 דקות לבצק אחיד, רך וגמיש. מכסים את הקערה במגבת ומאחסנים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי. לשים מעט את הבצק ומניחים להתפחה שנייה כ-20 דקות.

הכנת המליות: מרססים מחבת נון סטיק בתרסיס שמן ומאדים את הבצל עד להזהבה. מעבירים את הבצל לסיר עם שוליים גבוהים ומוסיפים את הפלפל האדום, הגזר (וכל ירק נוסף שבחרתם) ומאדים כמה דקות עד שהם מתרככים.

המלית הצמחונית - בשלב זה מורידים מהאש. בדרך-כלל בשלב הזה יהיו קצת נוזלים, הדרך לנקז אותם היא בעזרת הטיה של הסיר עם המכסה מעל הכיור. מוסיפים את הביצה , הגבינה והתבלינים ומערבבים.

המלית הבשרית - ממשיכים לבשל, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומערבבים עם מזלג תוך כדי בישול עד שנוצרים פירורים של הבשר. מבשלים עד שכל הבשר כבר לא ורוד. בדרך כלל בשלב הזה יהיו קצת נוזלים בסיר, הדרך לנקז אותם היא בעזרת הטיה של הסיר עם המכסה מעל הכיור.

הרכבת המאפה:

  1. מקררים את המלית.
  2. מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חלק למלבן די ארוך.
  3. שמים את מלית הבשר/ הצמחונית בשליש האמצעי את הבצק, ומשאירים שוליים גם בצד הצר משני הצדדים. סוגרים קודם כל קיפול מלמעלה ומלמטה. מורחים ביצה ואז מקפלים משני הצדדים, קודם צד אחד, מורחים ביצה ואז צד שני. הביצה מדביקה את הבצק. כך שנוצרת הרולדה והיא סגורה. מעבירים לתבנית בזהירות כשהקיפול כלפי מטה.
  4. מורחים ביצה על הרולדה, מנקבים קצת חורים במזלג ומפזרים שומשום או קצח.
  5. מכניסים לתנור קר. מחממים את התנור ל 180 מעלות ואופים עד שהבצק אפוי ומזהיב. פורסים ומגישים חם.

 

 הכנת הרולדה הצמחונית (צילום: עודד חוברה )
    הכנת הרולדה הצמחונית(צילום: עודד חוברה )

    הגרסה הצמחונית (צילום: עודד חוברה )
      הגרסה הצמחונית(צילום: עודד חוברה )

      הגרסה הבשרית (צילום: עודד חוברה )
        הגרסה הבשרית(צילום: עודד חוברה )

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר בשרי
        דיאטטי
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג