
עוגת שוקולד וקוקוס (צילום: עודד מרום)
המרכיבים
תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
- 130 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 100 גרם שוקולד מריר, מומלץ עם 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
- 1 כוס 200) גרם) סוכר
- 2 ביצים גדולות 1 + חלמון מביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 גביע 200) מ"ל) שמנת חמוצה
- 1 כוס 140) גרם) קמח
- 35 גרם 5) כפות שטוחות) קוקוס טחון
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/8 כפית מלח
- לעיטור: 1/4 כוס 50) גרם) שוקולד צ'יפס, מומלץ עם 60% מוצקי קקאו
ההכנה
- מחממים את התנור 170-ל מעלות ומשמנים את התבנית.
- שמים את החמאה, השוקולד והסוכר בקערה מתאימה למיקרוגל ומחממים 30 שניות. מערבבים ומחממים עוד 30 שניות. ממשיכים כך, עד שנוצר קרם חלק. מצננים מעט.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה לקרם השוקולד וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים גם את החלמון, הווניל והשמנת ומערבבים לעיסה חלקה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקוקוס, אבקת הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים בהדרגה לקערת השוקולד ומערבבים היטב, רק עד שנוצרת עיסה אחידה.
- יוצקים את העיסה לתבנית מפזרים את השוקולד צ'יפס ואופים 35-כ דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מצננים כשעתיים ומגישים.
- זמן הכנה: כשעה (כולל אפייה)
- דרגת קושי: קל מאוד
- איך שומרים: עד יומים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד שבוע במקרר, או עד חודש במקפיא
סגנון: עמית פרבר