ריזוטו ירקות כתומים
עם בטטה, גזר ודלורית

הכנת ריזוטו פשוטה בהרבה ממה שנדמה לכם – צריך רק להשקיע זמן בערבוב – ומשתלמת לגמרי: אחרי חצי שעה על האש תקבלו את האורז הכי מפנק בעולם

דפנה אוסטר מיכאל

|

22.12.15 | 22:55

ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
ריזוטו ירקות כתומים עם בטטה, גזר ודלורית (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

אחד המאכלים שאני הכי אוהבת להכין לארוחת ערב בחורף הוא ריזוטו חם ועשיר בטעמים נפלאים. המנה הזאת מקבלת באהבה כל ירק שנמצא במקרר: מתרד עד לפטריות, מבטטה עד לכרשה. מוסיפים רק מעט חמאה וגבינות טובות – ויש מעדן.

העיקרון של הכנת ריזוטו פשוט מאוד: במקום להוסיף את כל הנוזלים בתחילת הבישול, כמו באורז רגיל, מוסיפים אותם בהדרגה, תוך בחישה מתמדת – קצת כמו בהכנת דייסה.

כדי לקבל ריזוטו מוצלח חשוב להשתמש באורז עגול, שהופך לרך וקרמי עם הבישול. מומלץ להשתמש באורז מסוג ארבוריו, שנמכר כיום ברוב רשתות השיווק.

אם אתם רוצים שהריזוטו שלכם יהיה טעים במיוחד, כדאי להשקיע טיפה ולהכין אותו עם ציר ירקות בסיסי: חותכים גס בטטה, גזר וקישוא ושמים בסיר. מוסיפים עלי סלרי, שמיר ופטרוזיליה, מוסיפים מים ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות. מסננים – ויש ציר.

 

  • עוד מתכונים בדוקים של דפנה אוסטר מיכאל  בבלוג שלה, "מתנות קטנות"

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 בצל
  • 1 בטטה קטנה
  • 1 גזר קטן
  • 1/4 דלורית
  • 1 כף שמן
  • 1 כף חמאה
  • 1 כוס (200 גרם) אורז עגול לריזוטו, רצוי מסוג ארבוריו (נמכר כיום ברוב רשתות השיווק)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יין לבן
  • כ-4 כוסות (כ-1 ליטר) ציר ירקות רותח או מים רותחים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3-2 כפות גבינת פרמזן מגורדת

 

אופן ההכנה

1. קוצצים את הבצל. חותכים לקוביות קטנות את הבטטה, הגזר והדלורית.

2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הבטטה, הגזר והדלורית ומטגנים כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.

3. מוציאים את הירקות מהסיר וטוחנים את מחציתם למחית חלקה במעבד מזון. שומרים בצד.

4. שמים את החמאה והאורז בסיר שבו טיגנו את הירקות ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את היין ומבשלים דקה-שתיים, תוך ערבוב.

5. מוסיפים מצקת מהמים (או מציר הירקות) ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, תוך ערבוב, עד שהנוזלים נספגים באורז. ברגע שהנוזלים נספגים מוסיפים מצקת נוספת וממשיכים לערבב, עד שהם נספגים.

 (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

    6. מוסיפים לסיר את מחית הירקות ואת קוביות הירקות ומערבבים.

    7. מוסיפים מצקת נוספת של נוזלים ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהנוזלים נספגים באורז והאורז כמעט מוכן (בסך הכל נמשך בישול האורז 30-20 דקות. ייתכן שתצטרכו להוסיף מצקת נוספת כדי שיתבשל עד לריכוך).

    8. מוסיפים לסיר את החלב והשמנת ומבשלים עוד 3-2 דקות. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

     (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

      9. מכבים את האש, מוסיפים את גבינת הפרמזן (וגם כמה עלי בזיליקום, אם רוצים), מערבבים – ומגישים מיד.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      צמחוני
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (2 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג