שולחן משפחתי

"המבורגר" סלק צמחוני
ולחמניות ביתיות ומפתיעות בטעמן

חני הראל מציגה גרסה ביתית לקציצות ירק אדמדמות, משובצות בגרגירי חומוס רכים ולחמניות המבורגר רכות ונפלאות שהילדים יהנו להכין וכמובן לאכול

חני הראל

|

10.02.16 | 09:39

"המבורגר" צמחוני ולחמניות בגרסה ביתית. מתכון שכיף להכין עם הילדים (צילום: חני הראל )
"המבורגר" צמחוני ולחמניות בגרסה ביתית. מתכון שכיף להכין עם הילדים (צילום: חני הראל )
בשיתוף אסם

 

קציצות סלק וחומוס

קציצות ירק אדמדמות, משובצות בגרגירי חומוס רכים וירק טרי. חגיגה לעיניים ולפה. הקציצות טעימות כשהן חמות או פושרות, כתוספת למנה עיקרית, לארוחת ערב, או בקציצה ל"המבורגר" צמחוני. הקציצות תישמרנה במקרר כיומיים, ניתן לחמם בטוסטר אובן או במחבת משומנת קלות.

 

מרכיבים

16 קציצות

  • 400 גרם סלק מבושל (כ- 2 סלקים בגודל בינוני, חתוכים לרבעים, מבושלים במים לריכוך)
  • 200 גרם גרגירי חומוס מבושל - לסנן מנוזלים ולקצוץ גס בסכין
  • 7-8 כפות פטרוזיליה (עלים וגבעולים) קצוצה
  • 4 בצלים ירוקים פרוסים- החלק הלבן והירוק
  • 1/2 כפית כמון טחון (או יותר לפי הטעם)
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 ביצים גדולות
  • כפית מלח גס, אטלנטי או דק
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • שמן לטיגון (שמן קנולה, או שמן רגיל מעורב בשמן זית)

 

אופן ההכנה

  1. לגרד את הסלק במגרדת גסה, לסחוט מנוזלים ולשים בקערה בינונית.
  2. להוסיף לקערה את יתר המרכיבים ולערבב.
  3. לחמם שמן בגובה כס"מ במחבת.
  4. ליטול כמות של כף גדושה עבור כל קציצה, להניח ביד, לשטח מעט ולשים במחבת החמה.
  5. ליצור 4-6 קציצות נוספות, להניח במחבת, לטגן 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות מזהיבות היטב.
  6. להעביר את הקציצות החמות לצלחת עליה הונחה מגבת נייר לספיגת עודפי השמן.
  7. להמשיך לטגן באופן זה את כל יתר הקציצות.

 

לגיוון

  • החליפו חלק מהפטרוזיליה בעלי נענע טריים קצוצים.
  • הוסיפו כף או שתיים של גבינת פטה מפוררת לתערובת הקציצות.
  • אפשר ליצור מהכמות קציצות גדולות ועבות יותר (הוסיפו מעט זמן טיגון).

 

לחמניות "המבורגר" מגוונות‎

מתכון קל הכנה ללחמניות המבורגר רכות ונפלאות. הבצק הבסיסי דורש תפיחה אחת בלבד וזמן האפייה קצר. גיוון הבצק בטעמים שונים יוצר לחמניות צבעוניות ויפות. הטעם יערב גם לילדים, שיוכלו בעזרת מבוגר להכין את הלחמניות וגם לצפות אותן בכוחות עצמם.

 

מומלץ להגיש את הלחמניות חמימות או מחוממות. הלחמניות תישמרנה בפריזר, עטופות היטב למשך מספר שבועות.

 

מרכיבים

12 לחמניות

  • 3/4 5 כוסות קמח לבן רגיל, מנופה (800 גרם)
  • 2 כוסות מים חמימים (500 מ"ל)
  • 2.5-3 כפיות מלח דק
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 4 כפיות שמרים יבשים (16 גרם)

 

לגיוון

  • חופן גדול זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים  (מומלץ להשתמש בזיתים שחורים מזן קלמטה)
  • חופן גדול עגבניות מיובשות, קצוצות גס
  • חופן אגוזי מלך קצוצים דק
  • אבקת קארי
  • אבקת פפריקה מתוקה

 

- אבקת הקארי תצבע את הבצק בצבע צהבהב ותקנה לו ריח נהדר. הוסיפו בהדרגה כפיות אחדות מהאבקה עד שכל הבצק יהיה צבוע. באותו האופן צבעו את הבצק באבקת פפריקה מתוקה.

 

- במידה שאתם מוסיפים לבצק זיתים, אגוזים או עגבניות מיובשות, לושו אותם עד שייטמעו בתוך הבצק.

 

לציפוי

  • 2 חלמונים טרופים
  • חופן שומשום, פרג שלם, גרעיני דלעת, או פפריקה מתוקה

 

גיוון הבצק בטעמים שונים יוצר לחמניות צבעוניות ויפות (צילום: חני הראל )
    גיוון הבצק בטעמים שונים יוצר לחמניות צבעוניות ויפות(צילום: חני הראל )

     

    אופן ההכנה

    1. לערבב בקערת המיקסר עם וו הלישה את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים.
    2. לצקת חלק מכמות המים לקערת המיקסר ולהתחיל ללוש. לצקת בהדרגה את יתרת כמות המים.
    3. ללוש לבצק אחיד במהירות איטית במשך כ- 5 דקות.
    4. להגביר מעט את מהירות המיקסר וללוש עוד כ- 8 דקות.
    5. במידה שתרצו להוסיף לבצק הבסיסי גיווני טעם, הוסיפו אותם כעת.
    6. אפשר להוסיף מרכיב טעם אחד לכל כמות הבצק, או לחלק את הבצק לרבעים (לחלקים) ולכל חלק להוסיף טעם אחר.
    7. לרפד את תבנית התנור בנייר אפייה, לחלק את כל כמות הבצק ל- 12 חלקים שווים, לכדרר לכדורים ולהניח במרחקים זה מזה על נייר האפייה בתבנית.
    8. לכסות את הלחמניות ולהניח לתפיחה למשך 40-60 דקות עד שהן תופחות יפה.
    9. בנתיים חממו את תנור האפייה לחום גבוה של 210 מעלות.
    10. להבריש את הלחמניות בחלמון הטרוף.
    11. לזרות מעל כל לחמנייה מעט מהציפוי- שומשום, פרג, גרעיני דלעת או פפריקה מתוקה.
    12. לאפות את הלחמניות בתנור החם במשך 15-20 דקות עד שהן זהובות היטב.
    13. להעביר  את הלחמניות לרשת לצינון.
    14. לעשות בכל לחמנייה חתך רוחבי, למלא בקציצות ה"המבורגר", בירקות, בגבינות וברטבים לפי הטעם.

     

    חני הראל היא כתבת אוכל, בעלת בלוג הדליקטסים לימון וג'ינג'ר

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד