
מרק שעועית אדומה (צילום: מיכל בר נס)
אחד התענוגות הכי גדולים של החורף הוא מרק חם ומהביל, שמציף את חדרי הבית בניחוח ירקות ותבלינים – ואחר כך מחמם את הגוף ומחייה את הנפש.
לשף חנוך שכטר יש בשבילכם שלושה מרקים שיעשו את העבודה הזאת מצוין - מרק שעועית אדומה, מרק עדשים כתומות עם עשבי תיבול ומרק מינסטרונה עם המון ירקות – כשלכל אחד מהם הוא הוסיף גם טוויסט קטן.
מרק שעועית אדומה
מרכיבים
כ-12 מנות
- 500 גרם שעועית אדומה
- 6 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 5 שיני שום קצוצות דק
- 1 סלרי (גבעולים ועלים) קצוץ דק
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
- 2 ליטר מים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים למשך לילה (12-8 שעות). מסננים.
- מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום והסלרי ומטגנים כדקה.
- מוסיפים לסיר את השעועית, שני סוגי הפפריקה, 2 ליטר מים, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים כ-4 שעות, עד שהשעועית רכה מאוד וקליפתה נשברת.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.
מרק עדשים כתומות ועשבי תיבול(צילום: מיכל בר נס)

מרק עדשים כתומות ועשבי תיבול(צילום: מיכל בר נס)
מרק עדשים כתומות ועשבי תיבול
מרכיבים
כ-10 מנות
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 2 כפות שמן
- 4-3 שיני שום קצוצות
- 1 ליטר מים
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כוס סלרי קצוץ
- 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
- 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- מלח
- 1 כפית אבקת קארי צהוב
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף כמון
אופן ההכנה
- משרים את העדשים במים במשך 15-10 דקות. מסננים.
- מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות, רק עד שהוא מתרכך מעט.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
- טוחנים את המרק למרקם הרצוי באמצעות בלנדר מוט.
- מבשלים 4-3 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.
מרק מינסטרונה(צילום: מיכל בר נס)

מרק מינסטרונה(צילום: מיכל בר נס)
מרק מינסטרונה
מרכיבים
כ-12 מנות
- 1/2 כוס שעועית לבנה
- 2 כפות שמן
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 6 עגבניות
- 2 ליטר מים
- 4 גבעולי סלרי, כולל העלים, קצוצים
- 2 עלי דפנה
- 1 גבעול מרווה
- 2 גבעולי אורגנו
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס פסטה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים למשך לילה (12-8 שעות). מסננים.
- מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את השעועית ומבשלים כ-3 שעות, עד שהיא מתרככת. מסננים (אפשר לבשל את השעועית בסיר לחץ - זמן הבישול יתקצר לשעה וחצי).
- מחממים את השמן בסיר גדול ומטענים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים, לפי הסדר, את הגזר, תפוח האדמה, הבטטה והסלרי - ובכל פעם מחכים 4-3 דקות לפני שמוסיפים את הירק הבא. מוסיפים גם את העגבניות ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים לסיר את המים, השעועית, עלי הדפנה, המרווה והאורגנו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
- מוסיפים לסיר את השום, הפסטה, מלח ופלפל, ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהפסטה מוכנה (אם לא מגישים את המרק מיד, מבשלים רק 7-5 דקות – הפסטה תמשיך להתרכך במרק גם לאחר הבישול).
- אם רוצים, מוסיפים בהגשה מעט מיץ לימון.
- הכלים באדיבות רשת Golf & CO