
לשימוש בכתבה בלבד מרקים חנוך שכטר מרק שעועית אדומה מרק עדשים כתומות מרק מינסטרונה
(מרק שעועית אדומה)
אחד התענוגות הכי גדולים של החורף הוא מרק חם ומהביל, שמציף את חדרי הבית בניחוח ירקות ותבלינים – ואחר כך מחמם את הגוף ומחייה את הנפש.
לשף חנוך שכטר יש בשבילכם שלושה מרקים שיעשו את העבודה הזאת מצוין - מרק שעועית אדומה, מרק עדשים כתומות עם עשבי תיבול ומרק מינסטרונה עם המון ירקות – כשלכל אחד מהם הוא הוסיף גם טוויסט קטן.
מרק שעועית אדומה
מרכיבים
כ-12 מנות
- 500 גרם שעועית אדומה
- 6 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 5 שיני שום קצוצות דק
- 1 סלרי (גבעולים ועלים) קצוץ דק
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
- 2 ליטר מים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים למשך לילה (12-8 שעות). מסננים.
- מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום והסלרי ומטגנים כדקה.
- מוסיפים לסיר את השעועית, שני סוגי הפפריקה, 2 ליטר מים, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים כ-4 שעות, עד שהשעועית רכה מאוד וקליפתה נשברת.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.
מרק עדשים כתומות ועשבי תיבול
מרכיבים
כ-10 מנות
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 2 כפות שמן
- 4-3 שיני שום קצוצות
- 1 ליטר מים
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כוס סלרי קצוץ
- 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
- 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- מלח
- 1 כפית אבקת קארי צהוב
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף כמון
אופן ההכנה
- משרים את העדשים במים במשך 15-10 דקות. מסננים.
- מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות, רק עד שהוא מתרכך מעט.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
- טוחנים את המרק למרקם הרצוי באמצעות בלנדר מוט.
- מבשלים 4-3 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.
מרק מינסטרונה
מרכיבים
כ-12 מנות
- 1/2 כוס שעועית לבנה
- 2 כפות שמן
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 6 עגבניות
- 2 ליטר מים
- 4 גבעולי סלרי, כולל העלים, קצוצים
- 2 עלי דפנה
- 1 גבעול מרווה
- 2 גבעולי אורגנו
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס פסטה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים למשך לילה (12-8 שעות). מסננים.
- מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את השעועית ומבשלים כ-3 שעות, עד שהיא מתרככת. מסננים (אפשר לבשל את השעועית בסיר לחץ - זמן הבישול יתקצר לשעה וחצי).
- מחממים את השמן בסיר גדול ומטענים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים, לפי הסדר, את הגזר, תפוח האדמה, הבטטה והסלרי - ובכל פעם מחכים 4-3 דקות לפני שמוסיפים את הירק הבא. מוסיפים גם את העגבניות ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים לסיר את המים, השעועית, עלי הדפנה, המרווה והאורגנו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
- מוסיפים לסיר את השום, הפסטה, מלח ופלפל, ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהפסטה מוכנה (אם לא מגישים את המרק מיד, מבשלים רק 7-5 דקות – הפסטה תמשיך להתרכך במרק גם לאחר הבישול).
- אם רוצים, מוסיפים בהגשה מעט מיץ לימון.
- הכלים באדיבות רשת Golf & CO