להשאיר את הקור מאחור: 3 מרקים
לחורף - עם שעועית, עדשים וירקות

כשהטמפרטורות צונחות, אין כמו מרק חם ומהביל כדי לחמם את הגוף והנשמה. אז מה הכי בא לכם – מרק שעועית אדומה, מרק עדשים ועשבי תיבול או מינסטרונה קלאסי?

מערכת ערוץ האוכל

|

20.12.15 | 23:00

מרק שעועית אדומה (צילום: מיכל בר נס)
מרק שעועית אדומה (צילום: מיכל בר נס)

אחד התענוגות הכי גדולים של החורף הוא מרק חם ומהביל, שמציף את חדרי הבית בניחוח ירקות ותבלינים – ואחר כך מחמם את הגוף ומחייה את הנפש.

לשף חנוך שכטר יש בשבילכם שלושה מרקים שיעשו את העבודה הזאת מצוין - מרק שעועית אדומה, מרק עדשים כתומות עם עשבי תיבול ומרק מינסטרונה עם המון ירקות – כשלכל אחד מהם הוא הוסיף גם טוויסט קטן.


מרק שעועית אדומה


מרכיבים

כ-12 מנות

  • 500 גרם שעועית אדומה
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 5 שיני שום קצוצות דק
  • 1 סלרי (גבעולים ועלים) קצוץ דק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
  • 2 ליטר מים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה

  1. משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים למשך לילה (12-8 שעות). מסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום והסלרי ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים לסיר את השעועית, שני סוגי הפפריקה, 2 ליטר מים, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים כ-4 שעות, עד שהשעועית רכה מאוד וקליפתה נשברת.
  5. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.

מרק עדשים כתומות ועשבי תיבול (צילום: מיכל בר נס)
    מרק עדשים כתומות ועשבי תיבול(צילום: מיכל בר נס)

    מרק עדשים כתומות ועשבי תיבול


    מרכיבים

    כ-10 מנות

    • 2 כוסות עדשים כתומות
    • 2 כפות שמן
    • 4-3 שיני שום קצוצות
    • 1 ליטר מים
    • 1 כוס כוסברה קצוצה
    • 1 כוס סלרי קצוץ
    • 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
    • 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
    • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
    • מלח
    • 1 כפית אבקת קארי צהוב
    • 1 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1 כף כמון


    אופן ההכנה

    1. משרים את העדשים במים במשך 15-10 דקות. מסננים.
    2. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות, רק עד שהוא מתרכך מעט.
    3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
    4. טוחנים את המרק למרקם הרצוי באמצעות בלנדר מוט.
    5. מבשלים 4-3 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.

    מרק מינסטרונה (צילום: מיכל בר נס)
      מרק מינסטרונה(צילום: מיכל בר נס)

      מרק מינסטרונה


      מרכיבים

      כ-12 מנות

      • 1/2 כוס שעועית לבנה
      • 2 כפות שמן
      • 1 בצל גדול קצוץ
      • 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות קטנות
      • 1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות
      • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
      • 6 עגבניות
      • 2 ליטר מים
      • 4 גבעולי סלרי, כולל העלים, קצוצים
      • 2 עלי דפנה
      • 1 גבעול מרווה
      • 2 גבעולי אורגנו
      • 2 שיני שום כתושות
      • 1 כוס פסטה
      • מלח גס
      • פלפל שחור גרוס


      אופן ההכנה

      1. משרים את השעועית בקערה עם הרבה מים למשך לילה (12-8 שעות). מסננים.
      2. מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את השעועית ומבשלים כ-3 שעות, עד שהיא מתרככת. מסננים (אפשר לבשל את השעועית בסיר לחץ - זמן הבישול יתקצר לשעה וחצי).
      3. מחממים את השמן בסיר גדול ומטענים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים, לפי הסדר, את הגזר, תפוח האדמה, הבטטה והסלרי - ובכל פעם מחכים 4-3 דקות לפני שמוסיפים את הירק הבא. מוסיפים גם את העגבניות ומטגנים 2 דקות נוספות.
      4. מוסיפים לסיר את המים, השעועית, עלי הדפנה, המרווה והאורגנו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
      5. מוסיפים לסיר את השום, הפסטה, מלח ופלפל, ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהפסטה מוכנה (אם לא מגישים את המרק מיד, מבשלים רק 7-5 דקות – הפסטה תמשיך להתרכך במרק גם לאחר הבישול).
      6. אם רוצים, מוסיפים בהגשה מעט מיץ לימון.

      • הכלים באדיבות רשת Golf & CO

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד