לאון אל דנטה – עונה 2, פרק 7: מחישוקי פיצה ועד חזה עוף ממולא

השף לאון אלקלעי בפרק נוסף שכולו אוכל איטלקי. היום מכינים פנה א-לה פוטנסקה קלאסית, חישוקי פיצה ממולאים וחזה עוף במילוי תרד וחזה אווז מעושן לצד פסטה ריזו

גודיז

|

12.04.16 | 17:28

לאון אל דנטה – עונה 2, פרק 7

פנה א-לה פוטנסקה

 

מצרכים

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 שן שום
  • 1 פלפל שאטה טחון או פלפל אדום חריף
  • 3 פילטים של אנשובי
  • 400 גרם פולפה
  • 20 זיתי קלמטה או זיתים שחורים מגולענים קצוצים
  • 60 גרם צלפים קצוצים
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • 500 גרם פנה

 

אופן ההכנה

בסיר עם תחתית עבה מניחים את השמן, הפלפל החריף, האנשובי והשום, ומחממים על להבה נמוכה.
כאשר השום זהוב, מרחיקים אותו מהסיר.
כאשר האנשובי נמס לגמרי, מוסיפים את העגבניות. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-5 דקות.
מוסיפים לרוטב את הזיתים והצלפים.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים מעט ממי הבישול.
מסננים ומעבירים לסיר עם הרוטב.
מוסיפים כף ממי הבישול, טועמים ומתקנים מלח.
בוזקים פטרוזיליה, מערבבים היטב ומגישים.

 

חישוקי פיצה ממולאים

 

מצרכים

 

לבצק

  • 280 גרם מים קרים
  • 15 גרם שמרים טריים
  • 500 גרם קמח
  • 15 גרם מלח
  • 1 כף שמן

 

למלית

  • 1 חבילה גבינת מוצרלה מגוררת
  • 3 כפות קוביות חציל
  • 3 כפות פטריות שמפיניון קצוצות
  • 3 כפות קוביות קישוא
  • 10 עגבניות שרי חצויות עם צלפים
  • 1 פלפל קלוי עם זיתים שחורים
  • 1 ארטישוק בשמן זית
  • מעט שמן זית
  • מעט גבינת פקורינו מגוררת
  • פאסאטה

 

אופן ההכנה

הבצק: בקערת המיקסר מניחים ראשית את המים והשמרים, ממסים את השמרים בעזרת הידיים.
מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.
מוסיפים 150 גרם מהקמח ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים 150 גרם נוספים מהקמח, מעלים מהירות ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
מוסיפים 200 גרם אחרונים של קמח, מעלים מהירות ולשים עד לקבלת בצק אחיד, גמיש וחלק.
מנמיכים מהירות ומוסיפים את המלח והשמן, לשים עד שהשמן נספג. התהליך כולו אורך כ-10-8 דקות.
מוציאים את הבצק ולשים לכדור. משמנים את דפנות קערת המיקסר ומניחים את הכדור בקערה.
מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד להכפלת נפח, כשעה וחצי.
מוציאים את הבצק מהקערה, מפילים אותו ומחלקים לשלושה כדורים שווים.
מתפיחים שוב (עטוף בניילון), עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-220 מעלות, חום עליון ותחתון.
נוטלים כדור ובעזרת האצבעות יוצרים חור במרכזו.
מותחים ופותחים את הבצק לבייגלה גדול ככל האפשר.
מניחים על משטח מקומח ומשטחים למשטח עגול ושטוח.
מעבירים לתבנית ומותחים בעדינות את הבצק כך שיגיע לכל קצוות המגש.
מניחים פאסאטה בשש נקודות נפרדות על גבי הבצק ומעליה מניחים את המליות השונות.
מרטיבים קלות במוקדי חיבור הבצק, מרימים את הבצק שבין המליות וצובטים כדי ליצור כיסי מליות.
אופים במשך כ-10 דקות.
זולפים שמן זית ומגישים חם-חם.

 

חזה עוף במילוי תרד וחזה אווז מעושן  (באדיבות ענני תקשורת )
    חזה עוף במילוי תרד וחזה אווז מעושן (באדיבות ענני תקשורת )

     

    חזה עוף במילוי תרד וחזה אווז מעושן

     

    מצרכים

    • 4 נתחים של חזה עוף (משקל 200 גרם כל אחד)
    • 600 גרם תרד
    • 100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
    • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
    • קורט אגוז מוסקט
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    לציפוי

    • 1 ביצה טרופה
    • מעט קמח
    • מעט פירורי לחם
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 שן שום
    • 6 עלי מרווה
    • 300 גרם פסטה ריזו

     

    אופן ההכנה

    חולטים את התרד עם מעט מים ושוטפים מיד במים קרים. מסננים, סוחטים וקוצצים את התרד.
    מטגנים את חזה האווז, מוסיפים את התרד ואגוזי המלך.
    מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. מניחים 1/4 מן המלית בצד.
    בעזרת סכין חדה ודקה, יוצרים כיס בכל חזה עוף, ממלאים בכמות שווה ממלית התרד.
    מקמחים, טובלים בביצה טרופה ועוטפים בפירורי לחם.
    יוצקים שמן זית למחבת עם תחתית עבה, מוסיפים את חזה העוף למחבת.
    משחימים משני הצדדים.
    מעבירים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 10 דקות.
    בינתיים, מכינים את הריזו לפי הוראות היצרן. מצננים היטב.
    מערבבים את הפסטה עם יתרת התרד וחזה האווז, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומגישים לצד העוף הממולא.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד