סלמון בתנור עם ירקות

המרכיבים זמינים, ההכנה קלה ושיטת האפייה מבטיחה שתקבלו דג עסיסי במיוחד: מתכון מעולה לסלמון בתנור שגם ישאיר לכם ממש מעט כלים לשטוף

ילנה ויינברג

|

14.12.15 | 22:16

סלמון בתנור עם ירקות (צילום: ילנה ויינברג)
סלמון בתנור עם ירקות (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

4 מנות

  • פילה סלמון במשקל כ-1 ק"ג
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מיונז
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 צרור שמיר קצוץ
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כרשה (החלק הלבן בלבד)
  • 1 קישוא
  • 2 פלפלים אדומים


אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ולאחר מכן בנייר אפייה.
  2. מרוקנים את מכל השמנת החמוצה לתוך התבנית. מוסיפים את רוטב הסויה, המיונז, השום, השמיר (שומרים מעט בצד לקישוט) ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה.
  3. שוטפים את פילה הסלמון ומייבשים היטב במגבות נייר. מניחים בתבנית, כשהעור פונה כלפי מטה, ומורחים מחצית מתערובת השמנת על פני הדג.
  4. פורסים דק את הכרשה, הקישוא והפלפלים. מפזרים על פני הדג ומערבבים עם תערובת השמנת.
  5. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים היטב, כדי שהתבנית תהיה אטומה.
  6. אופים את הסלמון בתנור כ-30 דקות, עד שהדג מוכן. מגישים חם עם הרוטב ומקשטים בשמיר קצוץ.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (8 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג