סלמון בתנור עם ירקות (צילום: ילנה ויינברג)
- מתכון נפלא ופשוט להכנה של סלמון בתנור, שמשדך את הדג העסיסי לרוטב קרמי אבל לא כבד.
עוד מתכונים קלים וטעימים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה, "Simply Gourmet"
מרכיבים
4 מנות
- פילה סלמון במשקל כ-1 ק"ג
- 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 כפות מיונז
- 3 שיני שום כתושות
- 1/4 צרור שמיר קצוץ
- פלפל שחור גרוס
- 1 כרשה (החלק הלבן בלבד)
- 1 קישוא
- 2 פלפלים אדומים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ולאחר מכן בנייר אפייה.
- מרוקנים את מכל השמנת החמוצה לתוך התבנית. מוסיפים את רוטב הסויה, המיונז, השום, השמיר (שומרים מעט בצד לקישוט) ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה.
- שוטפים את פילה הסלמון ומייבשים היטב במגבות נייר. מניחים בתבנית, כשהעור פונה כלפי מטה, ומורחים מחצית מתערובת השמנת על פני הדג.
- פורסים דק את הכרשה, הקישוא והפלפלים. מפזרים על פני הדג ומערבבים עם תערובת השמנת.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים היטב, כדי שהתבנית תהיה אטומה.
- אופים את הסלמון בתנור כ-30 דקות, עד שהדג מוכן. מגישים חם עם הרוטב ומקשטים בשמיר קצוץ.