
סלט עדשים שחורות ובטטה (צילום: דורית מנו - טל אור)
תקראו לזה סלט עדשים שחורות ובטטה, תקראו לזה תבשיל בטטה ועדשים שחורות, תקראו לזה איך שאתם רוצים – השורה התחתונה היא שברגע שתניחו את המנה הזאת על השולחן היא תיחטף בצ'יק. מניסיון.
מרכיבים
כ-8 מנות
- 4-3 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 3 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ
- 1 כוס עדשים שחורות
- 1/2 2 כוסות מים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מפזרים את קוביות הבטטה בתבנית בשכבה אחת ואופים כשעה, עד שהן מתרככות.
- בזמן שהבטטה בתנור מכינים את העדשים: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב היטב. מוסיפים את העדשים, המים, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה, עד שהמים נספגים בעדשים והן מוכנות לאכילה.
- שמים בקערה את העדשים והבטטות, ומערבבים בזהירות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.