מרק מינסטרונה מופחת קלוריות

רק 70 קלוריות למנה: מרק איטלקי חורפי, מלא צבעוניות של ירקות, המון לייקופן של עגבניות ושעועית ופסטה לשובע

מרק מינסטרונה מופחת קלוריות (צילום: עודד חוברה)
מרק מינסטרונה מופחת קלוריות (צילום: עודד חוברה)
 

לחיסכון בזמן אפשר להשתמש בירקות קפואים, עגבניות מרוסקות משומרות ושעועית לבנה קפואה.

המרכיבים:

סיר משפחתי גדול – 10 מנות , 70 קלוריות למנה

  • 1 כף שמן
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 4 גזרים, קלופים ופרוסים לעיגולים
  • 1 כוס שעועית ירוקה טריה או קפואה
  • 1 קישוא גדול או 2 קטנים, חתוכים לקוביות
  • 1/2 פלפל אדום + 1/2 פלפל צהוב, חתוכים לקוביות
  • 4 – 5 גבעולי סלרי, חתוכים
  • 1 כוס שעועית לבנה מבושלת
  • 1 קופסא גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות או 8 עגבניות חלוטות ומגוררות על פומפיה
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 10 כוסות מים ( רצוי מינרלים)
  • 100 גרם פסטה קצרה מבושלת כמו פנה או או פוסילי או חונקי הכמרים. אפשר ורצוי פסטה מקמח מלא
  • חופן בזיליקום קצוץ
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ טרי מחצי לימון
  • 1 כפית סוכר חום או סילאן
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מזהיבים את הבצל בכף שמן. ( אפשר גם בלי שמן אם יש סיר נון סטיק). מוסיפים את כל הירקות האחרים ומאדים תוך כדי ערבוב כ -5 דקות. מוסיפים עגבניות מרוסקות, שעועית, רסק עגבניות ומים עד גובה 3/4 הסיר, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה חלקית כ-30 דקות עד שהירקות מתרככים אבל נשארים מעט קראנצ'ים. מוסיפים את כל שאר החומרים. מערבבים שוב, מבשלים עוד 5 דקות. טעמים, מתקנים את התיבול אם יש צורך ומגישים חם.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד