מרק מינסטרונה מופחת קלוריות (צילום: עודד חוברה)
לחיסכון בזמן אפשר להשתמש בירקות קפואים, עגבניות מרוסקות משומרות ושעועית לבנה קפואה.
המרכיבים:
סיר משפחתי גדול – 10 מנות , 70 קלוריות למנה
- 1 כף שמן
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
- 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 4 גזרים, קלופים ופרוסים לעיגולים
- 1 כוס שעועית ירוקה טריה או קפואה
- 1 קישוא גדול או 2 קטנים, חתוכים לקוביות
- 1/2 פלפל אדום + 1/2 פלפל צהוב, חתוכים לקוביות
- 4 – 5 גבעולי סלרי, חתוכים
- 1 כוס שעועית לבנה מבושלת
- 1 קופסא גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות או 8 עגבניות חלוטות ומגוררות על פומפיה
- 100 גרם רסק עגבניות
- 10 כוסות מים ( רצוי מינרלים)
- 100 גרם פסטה קצרה מבושלת כמו פנה או או פוסילי או חונקי הכמרים. אפשר ורצוי פסטה מקמח מלא
- חופן בזיליקום קצוץ
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מיץ טרי מחצי לימון
- 1 כפית סוכר חום או סילאן
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- בסיר גדול מזהיבים את הבצל בכף שמן. ( אפשר גם בלי שמן אם יש סיר נון סטיק). מוסיפים את כל הירקות האחרים ומאדים תוך כדי ערבוב כ -5 דקות. מוסיפים עגבניות מרוסקות, שעועית, רסק עגבניות ומים עד גובה 3/4 הסיר, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה חלקית כ-30 דקות עד שהירקות מתרככים אבל נשארים מעט קראנצ'ים. מוסיפים את כל שאר החומרים. מערבבים שוב, מבשלים עוד 5 דקות. טעמים, מתקנים את התיבול אם יש צורך ומגישים חם.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה