עוגת שוקולד בגרסה בריאה יותר

עוגה חגיגית, עשירה ומרשימה, עם מרכיבים בריאים יותר - קמח כוסמין מלא במקום קמח לבן ופירות מיובשים במקום סוכריות. והיא גם פרווה

עוגת שוקולד בגרסה בריאה יותר (צילום: דני לרנר)
עוגת שוקולד בגרסה בריאה יותר (צילום: דני לרנר)

המרכיבים

  • 200 גרם שוקולד מריר, מומלץ עם 60% קקאו לפחות
  • 2/3 כוס שמן זית עדין או קנולה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב סויה /שקדים/קוקוס (אפשר חלב רגיל)
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 1 כפיות
  • אבקת אפייה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1/8 כפית מלח

לקרם:

  • 10 תמרים, מגולענים
  • 1 כוס אגוזי קשיו
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 2 כפות דבש
  • 2/3 כוס מים רותחים
  • לעיטור: אגוזים ופירות מיובשים, קצוצים (בצילום השתמשנו פיסטוקים ובפפאיה מיובשת)

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית (או התבניות).

2. שמים את השוקולד בקערה מתאימה ומחממים במיקרוגל בהפסקות כ־2 דקות (עוצרים כל 30 שניות, מערבבים ובודקים) עד שהוא נמס לגמרי. מוסיפים את השמן, הסוכר והווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את החלב ומערבבים לעיסה חלקה.

3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסודה, אבקת האפייה, הקקאו והמלח. מוסיפים לעיסת השוקולד ומערבבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה.

4. יוצקים לתבנית (או מחלקים בין התבניות) ואופים כ־40 דקות (כ־30 דקות ל־2 תבניות), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. אם העוגה עדיין רטובה מדי (הקיסם יוצא כשעליו קרם סמיך), אופים דקה נוספת, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו עוד 4 דקות. חשוב לא לאפות יתר על המידה. מוציאים ומצננים.

5. הקרם: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים לקרם חלק.

6. חוצים את העוגה לרוחבה. מורחים מחצית מהקרם על החלק התחתון, מכסים במחצית השנייה ומצפים גם אותה בקרם (או מורחים עוגה אחת בקרם, מניחים עליה את השנייה ומצפים גם אותה בקרם). מקשטים בפירות המיובשים ומגישים.

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד 4 ימים בכלי אטום במקרר, או עד חודש במקפיא

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (18 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג