ציפוי לא צפוי: מיקי שמו מגיש
ציפויים (ומילויים) מקוריים לסופגניות

מירב גביש פגשה את הקונדיטור מיקי שמו והכינה אתו 6 ציפויים מופלאים שישדרגו כל סופגנייה, ושיכולים לשמש גם מילוי - מחלבה ועד לשוקולד-"לוטוס"

מירב גביש

|

09.12.15 | 23:24

אז איזה ציפוי תעדיפו? משמאל למעלה ובכיוון השעון: פירות יער, שוקולד ו"לוטוס", חלבה, שוקולד מריר, ריבת חלב ושוקולד לבן עם קפה (צילום: מירב גביש)
אז איזה ציפוי תעדיפו? משמאל למעלה ובכיוון השעון: פירות יער, שוקולד ו"לוטוס", חלבה, שוקולד מריר, ריבת חלב ושוקולד לבן עם קפה (צילום: מירב גביש)

אח, איזה בוקר נפלא! אני נוסעת לחיפה כדי להכין עם מיקי שמו ציפויים לסופגניות. כבר עבדתי אתו כמה פעמים בעבר, ותמיד התרשמתי מהשקט שבו הוא מסביר כל מתכון באופן הכי מפורט שאפשר - בלי לחץ ובלי מניירות. אז כשהוא הזמין אותי לקונדיטוריה שלו כדי לרקוח ביחד הפתעות לחנוכה - התרגשתי.

אחרי כמה שעות של עבודה משותפת חזרתי הביתה עם מתכונים נהדרים להכנת ציפויים טעימים לסופגניות – והוספתי גם כמה משלי. לכם נשאר רק לבחור. אתם יכולים לשדך אותם לבצק הסופגניות שאותו אתם מכינים בדרך כלל, או להכין סופגניות לפי המתכון של שמו, שאותו תמצאו בסוף הכתבה.

טיפ: אפשר להשתמש בכל הציפויים גם כמלית, שאותה מזלפים לתוך הסופגניות. כדי שהתערובת תהיה נוחה לזילוף יש לחמם אותה לאחר הקירור ממש מעט, רק עד שהיא מגיעה למרקם של קרם.

עוד המון מתכונים מעולים של מירב גביש - בבלוג שלה, "גבישס"

ציפוי חלבה / מיקי שמו

מרכיבים

  • 500 גרם ממרח חלבה
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב

אופן ההכנה

  1. שמים את ממרח החלבה בקערה. מחממים את החלב עד לסף רתיחה ויוצקים אותו על הממרח. מערבבים עם מרית עד שמתקבל קרם אחיד. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש.
  2. לפני ההגשה מחממים את הציפוי בעדינות עד שהוא פושר, וטובלים בו את צדן העליון של הסופגניות.


גיוון

אפשר לפזר על הציפוי קוביות חלבה או "שערות" חלבה.

ציפוי שוקולד מריר / מיקי שמו

מרכיבים

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף גלוקוזה (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. שמים את השוקולד בקערה. מחממים את השמנת והגלוקוזה עד לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים 2 דקות ומערבבים עם מרית עד שמתקבל קרם אחיד. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש.
  2. לפני ההגשה מחממים את הציפוי בעדינות עד שהוא פושר, וטובלים בו את צדן העליון של הסופגניות.

ציפוי ריבת חלב / מיקי שמו

מרכיבים

  • 500 גרם ריבת חלב
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב

אופן ההכנה

  1. שמים את ריבת החלב בקערה. מחממים את החלב עד לסף רתיחה ויוצקים אותו על ריבת החלב. מערבבים עם מרית עד שמתקבל קרם אחיד. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש.
  2. לפני ההגשה מחממים את הציפוי בעדינות עד שהוא פושר, וטובלים בו את צדן העליון של הסופגניות.

ציפוי שוקולד לבן וקפה / מיקי שמו

מרכיבים

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית אבקת קפה נמס

אופן ההכנה

  1. שמים את השוקולד הלבן בקערה. מחממים את השמנת והקפה עד לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים 2 דקות ומערבבים עם מרית עד שמתקבל קרם אחיד. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש.
  2. לפני ההגשה מחממים את הציפוי בעדינות עד שהוא פושר, וטובלים בו את צדן העליון של הסופגניות.

 (צילום: מירב גביש)
    (צילום: מירב גביש)

    ציפוי לוטוס ושוקולד חלב או לבן / מירב גביש

    מרכיבים

    • 2 כפות ממרח "לוטוס"
    • 50 גרם שוקולד חלב או לבן
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
    • לקישוט: 1/2 כוס פירורי עוגיות "לוטוס"

    אופן ההכנה

    1. שמים את הממרח והשוקולד בקערה. מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ויוצקים אותה על הממרח והשוקולד. מערבבים עם מרית עד שמתקבל קרם אחיד. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש.
    2. לפני ההגשה מחממים את הציפוי בעדינות עד שהוא פושר, וטובלים בו את צדן העליון של הסופגניות.
    3. מפזרים מעל את פירורי העוגיות.

    ציפוי פירות יער / מירב גביש

    מרכיבים

    • 1 כוס (240 מ"ל) פירות יער קפואים
    • 3 כפות סוכר
    • 4 כפות מים
    • 1/2 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר
    • לקישוט: אבקת סוכר, דובדבנים משומרים

    אופן ההכנה

    1. שמים בסיר את פירות היער, הסוכר ו-2 כפות מים. מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים כ-15 דקות, עד שהפירות מבושלים היטב. מסירים מהאש.
    2. מסננים את הרוטב, תוך מעיכת וסחיטת הפירות עם כף כנגד המסננת.
    3. מוסיפים לרוטב המסונן כוס אבקת סוכר ומערבבים היטב. אמור להתקבל רוטב סמיך – אם הוא נוזלי מדי, מוסיפים את אבקת הסוכר הנוספת; ואם הוא סמיך מדי, מוסיפים עוד 2-1 כפות מים.
    4. טובלים בציפוי את צדן העליון של הסופגניות. מפזרים מעל אבקת סוכר ומקשטים בדובדבן.

    סופגניות כמו של פעם / מיקי שמו

    מרכיבים

    כ-25 יחידות

    • 1 ק"ג קמח
    • 60 גרם (1 שקית + 1 כף) שמרי "שמרית"
    • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
    • 240 מ"ל (1 כוס) מים קרים
    • 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
    • 4 ביצים בגודל M
    • 10 גרם (1 כף) מלח
    • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כף ברנדי
    • קליפה מגוררת מ-1/4 תפוז
    • לטיגון: 1 ליטר שמן קנולה

    אופן ההכנה

    1. שמים את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
    2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. יוצרים ממנו כדור ומחזירים לקערת המיקסר. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
    3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים אותו לעלה בעובי 2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים באמצעות כוס לשתייה קלה. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
    4. מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומעבירים למגש מרופד בניירות מטבח.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד