חנוכה בנוסח ספרדי: טורטייה דה פטאטס מופחתת קלוריות

הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מגישה גרסה דיאטטית לפשטידת תפוחי האדמה הספרדית, מבלי להתפשר על הטעם המשגע

ליאורה חוברה

|

08.12.15 | 20:10

טורטייה דה פטאטס (צילום: עודד חוברה )
טורטייה דה פטאטס (צילום: עודד חוברה )

בטיול המשפחתי האחרון לספרד נתקלתי בכל מקום בפשטידת תפוחי האדמה בשם טורטייה דה פטאטס. הספרדים מתים עליה ומגישים אותה במסעדות, בתי קפה ואפילו מוכרים אותה מצוננת במקררי הסופר. די מהר נדלקתי על הטורטיה הזו, ואחרי חיפוש והשוואת מתכונים באינטרנט גיליתי שהיא מטוגנת בשמן עמוק. זה כמובן לא עבר את רוחי הדיאטנית וגם לא שבר אותה, ולכן הקדשתי בוקר של ניסיונות וקבוצת טועמים אוהבי תפוחי אדמה להפיק עבורכם את הגרסה הדיאטטית (ובאמת טעימה באותה מידה), שמתאימה לחנוכה ולכל ימות השנה.

החומרים (8 מנות גדולות, 82 קלוריות למנה )

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים או 10 קטנים רצוי עם קליפה אדומה ( אבל לא חובה)
  • 1 כפית מלח
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 כפות שמן
  • 6 ביצים
  • מלח, פלפל שחור
  • אפשרי: עשבי תיבול מיובשים כמו רוזמרין, טימין וכו' לפי הטעם האישי שלכם ( הספרדים שמים רק מלח ופלפל אבל לדעתי זה יותר טעים עם עשבי תיבול)

ההכנה:

  1. קולפים את תפוחי האדמה. חוצים כל אחד לחצי. מהחצי פורסים פרוסות לאורך בעובי של 2 - 3 מ"מ. חותכים את הפרוסות לשתיים או לארבע, תלוי בגודל תפוח האדמה. צריכות להתקבל פרוסות דקות בגודל של 2 על 2 או 3 על 3.
  2. מערבבים את פרוסות תפוחי האדמה עם כפית מלח ומעמידים במסננת לחצי שעה. שוטפים היטב ומייבשים.
  3. בסוטאז' או סיר רחב, נון סטיק, מחממים 2 כפות שמן, מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד כ-10 עד 20 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבם. מניחים לצינון.
  4. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, ומוסיפים את המלח, פלפל ועשבי התיבול, תפוחי האדמה והבצל.
  5. מחממים במחבת גדולה נון סטיק כף שמן על אש גבוהה, מוסיפים את העיסה ומשטחים. מבשלים כ- 5 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות. בשלב זה התחתית אמורה להיות שחומה. בודקים בעזרת סכין כהה, ואם היא עדיין לא שחומה, ממשיכים לבשל עד השחמה., ואז יש להפוך את הטורטייה כדי להשחים את חלקה העליון. את ההיפוך ניתן לעשות בשתי צורות:
  • מניחים על המחבת צלחת שגדולה מקוטר המחבת. הופכים את המחבת על הצלחת, מחזירים את המחבת לאש ומחליקים בעדינות את הטורטיה בחזרה כשהצד השחום כפי מעלה. מבשלים עוד כ- 10 דקות עד שהתחתית שוב שחומה וכל הביצים מבושלות היטב.
  • אם זו מחבת שניתן להכניס לתנור, מעבירים את המחבת לתנור על מצב גריל, 200 מעלות, ואופים עד שהחלק העליון שחום וכל הביצים מבושלות היטב.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר. הספרדים חותכים כמו עוגה למשולשים. אפשר עם יוגורט או סלט.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד