סופגניות תפוחים מהירות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
כ-12 סופגניות תפוחים
- 2 תפוחים גדולים מזן גרני סמית
- 1 כף ליקר או ברנדי
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 ביצה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 125 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח תופח
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
- שמן לטיגון עמוק
- סירופ מייפל
- מעט אבקת סוכר מעורבבת עם מעט קינמון
אופן ההכנה
- מחלצים את הליבה מהתפוחים – מקפידים שהם יישארו שלמים. חותכים כל תפוח לכ-6 פרוסות.
- מטפטפים על התפוחים את הליקר (או הברנדי) ומפזרים את קליפת הלימון. מניחים בצד.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי תערובת הפנקייקס לבלילה אחידה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות. טובלים כל פרוסת תפוח בתערובת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
- מגישים את סופגניות התפוחים החמות לצד סירופ מייפל ואבקת סוכר מעורבבת עם קינמון.