סופגניות תפוחים מבצק
פנקייקס ב-10 דקות עבודה

מבחוץ הסופגניות האלה נראות כמו דונאטס קטנים, אבל הביס הראשון מגלה ש: 1. בפנים מתחבאת פרוסת תפוח עסיסית. 2. הבצק הוא בכלל של פנקייקס!

דפנה אוסטר מיכאל

|

07.12.15 | 23:26

סופגניות תפוחים מהירות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
סופגניות תפוחים מהירות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

כ-12 סופגניות תפוחים

  • 2 תפוחים גדולים מזן גרני סמית
  • 1 כף ליקר או ברנדי
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
לתערובת הפנקייקס
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 125 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח תופח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
בנוסף
  • שמן לטיגון עמוק
  • סירופ מייפל
  • מעט אבקת סוכר מעורבבת עם מעט קינמון

אופן ההכנה

  1. מחלצים את הליבה מהתפוחים – מקפידים שהם יישארו שלמים. חותכים כל תפוח לכ-6 פרוסות.
  2. מטפטפים על התפוחים את הליקר (או הברנדי) ומפזרים את קליפת הלימון. מניחים בצד.
  3. מערבבים יחד את כל מרכיבי תערובת הפנקייקס לבלילה אחידה.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות. טובלים כל פרוסת תפוח בתערובת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  5. מגישים את סופגניות התפוחים החמות לצד סירופ מייפל ואבקת סוכר מעורבבת עם קינמון.

כדאי להגיש את הסופגניות עם סירופ מייפל (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    כדאי להגיש את הסופגניות עם סירופ מייפל(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד