לאון אל דנטה – עונה 2, פרק 5: מריגאטוני ועד פילה בקר

השף לאון אלקלעי בתוכנית בישול איטלקית. היום מכינים במטבח ריבוליטה מהבילה, ריגאטוני נפוליטנה עם חציל, עגבניות ומוצרלה טרייה, ולסיום - פילה בקר עם פטריות

גודיז

|

10.03.16 | 16:12

לאון אל דנטה – עונה 2, פרק 5

ריבוליטה

 

מצרכים

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 ענף סלרי קצוץ
  • 300 גרם תפוחי אדמה חתוכים לקוביות (ראטה)
  • 1 ענף טימין
  • 1 קופסת פולפה
  • 2 כפות רכז עגבניות
  • 1 ליטר מים
  • 1 קייל קצוץ גס / כרוב לבן קצוץ גס
  • 1/2 כוס שעועית לבנה
  • 4 פרוסות לחם מחמצת כפרי לבן
  • מלח, פלפל

 

אופן ההכנה

משרים את השעועית מראש, או לחלופין משתמשים בשעועית מבושלת מוכנה לאכילה.

בסיר גדול מניחים את השמן, הבצל, הסלרי והגזר.

מחממים וממתיקים על להבה בינונית.

מוסיפים את תפוחי האדמה, העגבניות והטימין.

מבשלים במשך כ-10 דקות. מוסיפים את המים (במידה ומשתמשים בשעועית לא מבושלת, מוסיפים כעת את השעועית) ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-45 דקות.

טוחנים רבע מהשעועית עם מעט מנוזלי המרק ומחזירים את המחית לסיר.

מוסיפים את הקייל ואת השעועית המבושלת ומבשלים כ-10 דקות.

בתחתית 4 צלחות מניחים פרוסת לחם ויוצקים מעליה את המרק.

מגררים בנדיבות גבינת פרמג'אנו, זולפים שמן זית ומגישים מיד.

 

ריגאטוני נפוליטנה

 

מצרכים

  • 1 חציל בלאדי במשקל 600 גרם
  • שמן לטיגון
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 קופסת פולפה
  • 1 כף רכז עגבניות
  • אורגנו יבש
  • מלח, פלפל שחור
  • 500 גרם ריגאטוני
  • 2 כדורי מוצרלה
  • חופן עלי בזיליקום טריים

 

אופן ההכנה

חותכים את החצילים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ.

מניחים במסננת ובוזקים מלח גס. מעמידים ל-20 דקות להגרת הנוזלים. שוטפים ומייבשים.

מטגנים את החצילים בטיגון חצי עמוק עד להזהבה. אחרי הטיגון מעבירים למסננת.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

בזמן בישול הפסטה מסיימים את הכנת הרוטב: יוצקים לסיר (שיכיל גם את הפסטה) 4 כפות שמן זית ומניחים בשמן הקר שן שום מעוכה.

כשהשום מזהיב מוציאים אותו ומוסיפים את הפולפה, הרכז והאורגנו, ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את החצילים המטוגנים ומתבלים במלח ופלפל.

כאשר הפסטה מוכנה, מסננים אותה ושומרים מעט ממי הבישול.

מוסיפים את הפסטה המבושלת לסיר עם הרוטב.

מוסיפים מעט ממי הבישול להסמכת הרוטב. מערבבים וטועמים, מתקנים טעמים עם מלח ופלפל.

מעבירים לצלחות הגשה, קורעים את המוצרלה ומניחים, מוסיפים עלי בזיליקום מלמעלה ומגישים.

 

 (באדיבות ענני תקשורת )

     

    פילה בקר עם פטריות

     

    מצרכים

    • 20 גרם פטריות פורצ'יני יבשות
    • מים חמים לכיסוי הפורצ'יני
    • 45 מ"ל שמן זית
    • 45 גרם חמאה
    • 4 פרוסות לחם עבות ללא הקרום
    • 30 גרם בצל קצוץ דק
    • 1 שן שום
    • סלסילת פטריות שמפיניון קצוצות
    • 75 יין לבן יבש (סוביניון בלאן)
    • 4 נתחים של סטייק פילה (150 גרם כל נתח)
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • 4 פרוסות חלה / לחם מחמצת

     

    אופן ההכנה

    משרים את הפטריות היבשות במשך כ-20 דקות במים חמים.

    במחבת עם תחתית עבה מניחים חמאה ושמן הזית.

    מוסיפים את שן השום למחבת עד להזהבה, ומוציאים.

    מוסיפים את הבצל וממתיקים.

    מוסיפים את הפטריות ואת היין, ומבשלים עד לצמצום הנוזלים.

    מוסיפים את הפורצ'יני וכמחצית מנוזל ההשריה שלהן. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות.

    בינתיים, מחממים מחבת ברזל.

    בעזרת סכין או קורצן עגול, יוצרים מפרוסות הלחם עיגולים. מורחים את העיגולים בחמאה וקולים במחבת עד להזהבה.

    מורחים את הסטייקים בשמן זית (או חמאה), מתבלים במלח ופלפל, וצולים על המחבת עד לדרגת העשייה הרצויה.

    מוסיפים לרוטב מעט שמנת וקוביות חמאה קרה תוך סיבוב המחבת עד להמסת החמאה.

    מתבלים במלח ופלפל.

    מניחים את נתח פילה על גבי הפרוסה הקלויה, יוצקים בנדיבות מהרוטב ומגישים.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד