לאון אל דנטה – עונה 2, פרק 3: מתכונים מסיציליה

השף לאון אלקלעי בתוכנית עם מגוון טעמים מאיטליה. היום מכינים במטבח לינגוויני פסטו סיציליאנו עם פיסטוק חלבי, פוקצ'ה אוורירית וחריימה סיציליאנו

גודיז

|

07.02.16 | 17:20

לאון אל דנטה 2, פרק 3

לינגוויני פסטו סיציליאנו

 

מצרכים

 

לפסטו סיציליאנו

  • צרור בזיליקום
  • 50 גרם פיסטוקים קלויים, קלופים
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • 125 סמ"ק שמן זית

 

לפסטה

  • 500 גרם לינגוויני

 

להגשה

  • 50 גרם גבינת פרמג’אנו מגוררת
  • 2 כפות פיסטוק קלוי קצוץ
  • שמן זית
  • אם רוצים: 50 מ"ל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

מכינים את הפסטו: במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו פרט לשמן. מומלץ להתחיל בפולסים ורק לאחר מכן לעבור לעבודה רציפה של המעבד. בוזקים את שמן הזית תוך כדי טחינת המרכיבים.
הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כאשר הפסטה מוכנה, מסננים אותה מן הנוזלים (שומרים מעט ממי הבישול) ומחזירים לסיר.
מערבבים את הפסטה עם הפסטו, לפי הטעם. מוסיפים מעט ממי הבישול ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח.
מחלקים לארבע צלחות, בוזקים פרמג'אנו ופיסטוק קלוי, מזליפים מעט שמן זית ומגישים מיד.
ניתן להגיש גם עם שמנת, במקרה זה יש לשלבה בשלב חימום הפסטו במחבת.

 

לינגוויני פסטו סיציליאנו עם פיסטוק חלבי
    לינגוויני פסטו סיציליאנו עם פיסטוק חלבי

     

    פוקצ'ה אוורירית

     

    מצרכים

    • 330 גרם מי ברז
    • 3 גרם שמרים יבשים
    • 500 גרם קמח "00"
    • 5 גרם סוכר
    • 15 גרם מלח
    • 10 גרם שמן זית
    • קמח לקימוח

     

    לתוספות

    • עגבניות שרי לחות
    • מחית ארטישוק ועגבניות
    • זרעי שומר

     

    אופן ההכנה

    מניחים בקערת המיקסר את המים והשמרים, ומערבבים במהירות נמוכה עד שנוצרות בועות.
    מוסיפים 150 גרם מהקמח ומערבלים במהירות נמוכה.
    כאשר הקמח סופג את כל המים, מוסיפים עוד 150 גרם מהקמח, ממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את יתרת הקמח, 200 גרם, ומעלים מעט את המהירות.
    מוסיפים את הסוכר, השמן והמלח, ולשים עד לקבלת בצק גמיש רך והומוגני (הבצק יהיה דביק, לא לדאוג).
    יוצרים כדור ומכניסים לקערה עד להכפלת הנפח, עשוי לקחת כשעתיים.
    מדליקים תנור לחום עליון ותחתון מקסימלי, ללא טורבו.
    משמנים קלות את תבנית האפייה. מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב, פותחים אותו קלות בעזרת כפות הידיים ובתנועה מהירה מעבירים את הבצק לתבנית האפייה. מעצבים כך שהפוקצ'ה תתאים בדיוק לגבולות התבנית.
    בשלב זה, ניתן לשלב תוספות, כל אחד לפי טעמו.
    מכסים במגבת נקייה וממתינים כ-10 דקות לתפיחה קלה.
    בעזרת קצות האצבעות יוצרים גומות בבצק.
    מפזרים מעט מלח גס ואופים עד להזהבה עמוקה של הבצק.
    מוציאים את הפוקצ'ה (היא צריכה להיות עם קרום קשה).
    מברישים בנדיבות שמן זית ובוזקים מעט מלח.

     

    חריימה סיציליאנו

     

    מצרכים

    • שמן זית
    • 2 בצלים קצוצים
    • 8 שיני שום שלמות
    • 2 ענפי סלרי, ללא עלים, קצוצים
    • 100 גרם גזר חתוך לקוביות קטנות
    • פפרונצ'ינו (פלפל שאטה)
    • 50 גרם רכז עגבניות איטלקיות
    • 1 כוס יין סוביניון בלאן
    • 400 גרם פולפה
    • מלח, פלפל
    • 1 כף צלפים שטופים
    • 100 גרם זיתים ירוקים מגולענים
    • לוקוס או דג לבן במשקל 1.5 ק"ג, חתוך לפרוסות בעובי 4 ס"מ
    • מים לפי הצורך
    • פטרוזיליה קצוצה

     

    אופן ההכנה

    בסוטאז' מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, שום, סלרי וגזר, מאדים עד להזהבה קלילה.
    מוסיפים פלפל שאטה ולאחר מכן את רכז העגבניות, ומערבבים קלות.
    מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים פולפה ומערבבים.
    מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים צלפים, זיתים ואת פרוסות הדג.
    ממלאים מים עד לכיסוי כמעט מלא של הדג. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לאידוי כמעט מלא של הנוזלים, עד שהדג מוכן, כ-15 דקות.
    בודקים תיבול ומתקנים לפי הצורך.
    מסירים מהאש, יוצקים שמן זית, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד לצד הפוקצ'ה.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד