עוגיות סביבון

לא מתחשק לכם לטגן? קבלו מתכון להיט לחנוכה: עוגיות צבעוניות בצורת סביבונים, שהילדים ישמחו לעזור לכם להכין ולזלול

עוגיות סביבון (צילום: דני לרנר)
עוגיות סביבון (צילום: דני לרנר)

 

המרכיבים

כ־40 יחידות

 

לבצק

  • 180 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • 1 ביצה ‭1 +‬ חלמון
  • 1 כף סירופ תירס, או גלוקוז, או דבש
  • 2 שקיות (200 גרם) אבקת סוכר
  • אפשרות: 1 כף אבקת שקדים
  • להברשה: 1 ביצה טרופה

 

לציפוי  

  • 150 גרם אבקת סוכר
  • ‭4-2‬ כפות רום או ברנדי, מים או מיץ תפוזים
  • אפשרות: צבע מאכל

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭175-ל‬ מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

‭.2‬ הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק (כולל השקדים, אם רוצים) בקערת המערבל או מעבד המזון ומעבדים במהירות נמוכה ‭3-כ‬ דקות, עד שנוצר בצק אחיד. מוציאים מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד 48 שעות).

‭.3‬ מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי כ ‭1/2-‬ ס"מ. קורצים או חותכים לעוגיות בצורת סביבון (או כל צורה אחרת) ומעבירים לתבנית. מברישים בביצה ואופים ‭15-12‬ דקות, עד הזהבה. מניחים לצינון.

‭.4‬ הציפוי: מערבבים היטב את אבקת הסוכר והאלכוהול למשחה צמיגית וחלקה. אם רוצים מחלקים את הציפוי לכמה קעריות, מוסיפים לכל אחת מעט צבע מאכל שונה ומערבבים היטב. מברישים את העוגיות בציפוי, מניחים לייבוש ‭3-כ‬ דקות ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה (ללא זמן קירור)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 5 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד