סופגניות במילוי סוכריות קופצות

מתי בפעם האחרונה צחקתם בגלל סופגנייה? אנחנו מבטיחים לכם שעם הסופגניות האלה זה יקרה לכם, בזכות המילוי המפתיע

מערכת ערוץ האוכל

|

02.12.15 | 22:58

סופגניות במילוי סוכריות קופצות (צילום: רונן מנגן)
סופגניות במילוי סוכריות קופצות (צילום: רונן מנגן)
המתכון באדיבות רשת "רולדין".

 

מרכיבים

כ-30 סופגניות

 

לבצק
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 60 גרם שמרים טריים
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים קרים
  • 2 ביצים
  • 1 כפית ברנדי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית תמצית רום
  • 1 כפית מלח
  • 90 גרם חמאה

 

למילוי
  • 500 גרם ממרח שוקולד
  • 4 כפות סוכריות קופצות (להשיג בחנויות ממתקים)

 

לציפוי
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 60 גרם שוקולד חלב
  • סוכריות צבעוניות

 

אופן ההכנה

 

הבצק
  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח , הסוכר והשמרים, ומערבבים במשך דקה.
  2. מוסיפים את המים, הביצים, הברנדי, תמצית הווניל ותמצית הרום, ולשים 3 דקות במהירות נמוכה. מעבירים למהירות גבוהה ולשים 3 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את המלח והחמאה ולשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומשמנים מגש גדול.
  5. יוצרים מהבצק כ-30 כדורים במשקל של כ-50 גרם, ומניחים אותם במגש במרווחים של 5-4 ס"מ בין כדור לכדור. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים.
  6. מחממים ל-170 מעלות שמן קנולה לטיגון עמוק.
  7. מרימים את הסופגניות בזהירות מהמגש בעזרת מרית משומנת ומכניסים אותן לשמן החם כשצדן העליון פונה כלפי מטה. מטגנים 3-2 דקות, הופכים ומטגנים 3-2 דקות נוספות עד שהסופגניות מקבלות גוון חום-זהבהב.

 

המילוי והציפוי
  1. המילוי: מערבבים את ממרח השוקולד והסוכריות הקופצות ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר דק וחלק.
  2. הציפוי: מביאים את השמנת לסף רתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את שני סוגי השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מזריקים לסופגניות מהמילוי.
  4. טובלים את חלקן העליון של הסופגניות בציפוי. מחכים שהציפוי יתקשה מעט ואז טובלים את הסופגניות בקערה עם סוכריות צבעוניות.
  5. מזלפים מעט מהמילוי על כל סופגנייה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג