סופגניות במילוי סוכריות קופצות (צילום: רונן מנגן)
המתכון באדיבות רשת "רולדין".
מרכיבים
כ-30 סופגניות
לבצק
- 1 ק"ג קמח לבן
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 60 גרם שמרים טריים
- 1 כוס (240 מ"ל) מים קרים
- 2 ביצים
- 1 כפית ברנדי
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית תמצית רום
- 1 כפית מלח
- 90 גרם חמאה
למילוי
- 500 גרם ממרח שוקולד
- 4 כפות סוכריות קופצות (להשיג בחנויות ממתקים)
לציפוי
- 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
- 120 גרם שוקולד מריר
- 60 גרם שוקולד חלב
- סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה
הבצק
- מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח , הסוכר והשמרים, ומערבבים במשך דקה.
- מוסיפים את המים, הביצים, הברנדי, תמצית הווניל ותמצית הרום, ולשים 3 דקות במהירות נמוכה. מעבירים למהירות גבוהה ולשים 3 דקות נוספות.
- מוסיפים את המלח והחמאה ולשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומשמנים מגש גדול.
- יוצרים מהבצק כ-30 כדורים במשקל של כ-50 גרם, ומניחים אותם במגש במרווחים של 5-4 ס"מ בין כדור לכדור. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים.
- מחממים ל-170 מעלות שמן קנולה לטיגון עמוק.
- מרימים את הסופגניות בזהירות מהמגש בעזרת מרית משומנת ומכניסים אותן לשמן החם כשצדן העליון פונה כלפי מטה. מטגנים 3-2 דקות, הופכים ומטגנים 3-2 דקות נוספות עד שהסופגניות מקבלות גוון חום-זהבהב.
המילוי והציפוי
- המילוי: מערבבים את ממרח השוקולד והסוכריות הקופצות ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר דק וחלק.
- הציפוי: מביאים את השמנת לסף רתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את שני סוגי השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מזריקים לסופגניות מהמילוי.
- טובלים את חלקן העליון של הסופגניות בציפוי. מחכים שהציפוי יתקשה מעט ואז טובלים את הסופגניות בקערה עם סוכריות צבעוניות.
- מזלפים מעט מהמילוי על כל סופגנייה.