לביבה חמה וכתומה (או סגולה):
לביבות מיוחדות עם גזר או סלק

הקונדיטורית מירי ארזי מכניסה צבע לחנוכה עם שתי לביבות מיוחדות: האחת עם גזר וכורכום והשנייה עם סלק ותפוחי אדמה. וכן, אפשר גם לאפות אותן

מערכת ערוץ האוכל

|

01.12.15 | 23:02

לביבות גזר וכורכום (צילום: בני גמזו לטובה)
לביבות גזר וכורכום (צילום: בני גמזו לטובה)
המתכונים באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מקונדיטוריית "מתוקה".

 

לביבות גזר וכורכום

 

מרכיבים

כ-20 לביבות

 

  • 4 גזרים
  • 1 בצל סגול קטן
  • 2 כפות קמח
  • 5 ביצים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף כוסברה טרייה קצוצה
  • מלח

 

אופן ההכנה
  1. מקלפים את הגזרים ומגרדים אותם בפומפייה. קוצצים את הבצל דק.
  2. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב.
  3. מחממים במחבת שמן בעומק 2 ס"מ. נוטלים מהתערובת כף בכל פעם, מניחים במחבת ומשטחים. מטגנים את הלביבות 3 דקות מכל צד, עד להזהבה.
  4. מוציאים את הלביבות מהמחבת ומניחים על מגבות נייר.

 

ואפשר גם לאפות

מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית כפות מהתערובת ומשטחים. מרססים את הלביבות במעט שמן. אופים 30-25 דקות, עד שהלביבות מזהיבות.

 

לביבות סלק ותפוחי אדמה (צילום: בני גמזו לטובה)
    לביבות סלק ותפוחי אדמה(צילום: בני גמזו לטובה)

     

    לביבות סלק ותפוחי אדמה

    אפשר להכין את הלביבות האלה עם מעט מלח, ואז הן יתאימו לאכילה עם סוכר וקינמון, שמנת חמוצה וריבה, או גבינת מסקרפונה ותפוחים חמוצים אפויים.

     

    מרכיבים

    כ-12 לביבות

     

    • 2 תפוחי אדמה גדולים מזן דזירה
    • 1 סלק קטן
    • 1/2 בצל סגול
    • מעט מלח
    • 1 כף קמח תפוחי אדמה
    • 2 ביצים

     

    אופן ההכנה
    1. מקלפים את תפוחי האדמה ואת הסלק ומגרדים אותם בפומפייה. קוצצים את הבצל דק.
    2. שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט הביצים, ומערבבים היטב. מניחים בצד לחצי שעה, כדי להניח לתפוחי האדמה להגיר נוזלים (זה חשוב, כדי שיתקבלו לביבות פריכות).
    3. מסננים היטב את הנוזלים שהצטברו בקערה. מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים.
    4. מחממים במחבת שמן על אש בינונית (חשוב שהאש לא תהיה גבוהה מדי, כדי שהלביבות יתבשלו מבפנים אבל לא יישרפו מבחוץ). נוטלים מהתערובת כף בכל פעם, מניחים במחבת ומשטחים. מטגנים את הלביבות כמה דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.

     

    ואפשר גם לאפות

    מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית כפות מהתערובת ומשטחים. מרססים את הלביבות במעט שמן. אופים 30-25 דקות, עד שהלביבות מזהיבות.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג