
מרק אפונה עדינה (צילום: נטע-חן ליבנה)
מרק אפונה סטנדרטי מכיל בדרך כלל כמויות גבוהות מאוד של פחמימות וקלוריות. המרת האפונה היבשה (קיטנית) באפונה עדינה (ירק), מפחיתה משמעותית את כמות הקלוריות במרק, והופכת אותו למרק ירק לכל דבר.
ויש עוד בונוס: האפונה העדינה מתקתקה מעט ומעניקה למרק מרקם עדין וקרמי.
המרכיבים (4 מנות, 125 קלוריות למנה)
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות
- 6 שיני שום שלמות, קלופות
- 800 גרם אפונה עדינה קפואה
- 1 צרור עלי נענע
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 900 מ"ל (3/4 3 כוסות) ציר ירקות
ההכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים כדקה.
- מוסיפים את האפונה הקפואה, הנענע, המלח והפלפל ומערבבים.
- מוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים 20 דקות.
- מכבים את האש וטוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים