מרק פטריות פרווה עשיר
בלי שמנת, אבל עם המון טעם ועם מרקם עשיר: אפרת סיאצ'י מגישה מרק פרווה עם שלושה סוגי פטריות שמוכן תוך שעה

מרק פטריות פרווה עשיר (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-6 מנות
- 1 שקית (25 גרם) פטריות פורצי'ני, יער או שיטאקה מיובשות (נמכרות ברוב רשתות השיווק)
- 7 כוסות (3/4 1 ליטר) מים רותחים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כרשה קצוצה (החלק הלבן בלבד)
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון טריות, פרוסות או קצוצות גס
- 1 סלסילה פטריות פורטובלו טריות, פרוסות או קצוצות גס
- 1 כף שמן זית
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 כפות גדושות קורנפלור או קמח לבן
- אפשרות: 5-4 גבעולי טימין
אופן ההכנה
- משרים את הפטריות המיובשות במשך כ-20 דקות ב-3 כוסות מים רותחים.
- בינתיים קוצצים את הבצל, הכרשה ובשום. פורסים את הפטריות או קוצצים אותן גס.
- מסננים את הפטריות המיובשות (שומרים את מי ההשריה) וקוצצים אותן.
- מחממים כף שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל והכרשה עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
- מוסיפים את הפטריות הטריות והמיובשות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים 4 כוסות מים רותחים ואת מי השריית הפטריות. מתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים את הקורנפלור (או הקמח) ב-1/2 כוס מים לבלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים למרק, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-20 דקות. טוחנים את המרק עם מוט בלנדר באופן חלקי, כך שעדיין יישארו חתיכות של פטריות. מוסיפים את הטימין ומבשלים 10-5 דקות נוספות
רוצים מרק פטריות חלבי?
- הכינו את המרק עם 6 כוסות מים בלבד (במקום 7). לאחר טחינת המרק הוסיפו לו 1 מכל קטן (250 מ"ל) של שמנת מתוקה, הביאו לרתיחה ובשלו 10-5 דקות נוספות.
ממהרים?
- החליפו את הפטריות המיובשות ב-1/2 1 כפות גדושות של אבקת מרק פטריות, והחסירו מהמתכון 1/2 כפית מלח. ערבבו את האבקה ב-1/4 כוס מים לבלילה חלקה, והוסיפו אותה למרק לפני הקורנפלור.
- עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, מתכונים ב-10 דקות