מי אמר שקישוא זה משעמם? מתכונים מקוריים עם הדלוע הירוק
לא רק בתבשילים או עם מילוי של בשר: אסנת לסטר מרעננת את הרפרטואר של הקישואים עם מילויים מיוחדים של גבינות או של טונה

קישואים ממולאים בגבינות (צילום: אסנת לסטר )
קישואים ממולאים בגבינות
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
5-4 מנות
- 5-4 קישואים, חתוכים לאורכם לפרוסות בעובי כ-2 מ"מ
- 1 כף שמן זית
- 250 גרם גבינה בולגרית (או גבינה מלוחה אחרת), מפוררת או מגוררת
- 250 גרם גבינת עזים רכה (למשל, "פרומעז"), מעוכה
- 100 גרם טבעות זיתים ירוקים
- 3 כפות פירורי לחם
- 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור (או טוסטר אובן) ל-180 מעלות.
- משמנים מחבת או טוסטר לחיץ בשמן, ומטגנים או קולים את פרוסות הקישואים עד שהן רכות.
- מערבבים את הגבינה המלוחה, גבינת העזים והזיתים.
- מניחים כפית מלאה מהמילוי סמוך לקצה של כל פרוסת קישוא ומגלגלים לגלילה.
- מעמידים את גלילות הקישואים בתבנית קטנה. מפזרים עליהן את פירורי הלחם והגבינה הצהובה על כל גליל ואופים 15-10 דקות, עד שהגבינה מזהיבה.

גלילי קישואים ממולאים בטונה עם טחינה(צילום: אסנת לסטר )
גלילי קישואים ממולאים בטונה עם טחינה
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
4 מנות
- 4 קישואים, חתוכים לאורכם לפרוסות בעובי כ-2 מ"מ
- 3 כפות שמן זית
- 2 קופסאות טונה, מסוננות מהנוזלים
- 25 גרם (2 כפות) צלפים קצוצים
- 50 גרם (1/2 כוס) צנוברים קצוצים
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- להגשה: 1/2 כוס טחינה מוכנה
כלים מיוחדים
- קיסמים
אופן ההכנה
- משמנים מחבת או טוסטר לחיץ ב-1 כף מהשמן, ומטגנים או קולים את פרוסות הקישואים עד שהן רכות.
- מערבבים יחד את שאר המרכיבים.
- מניחים כפית מלאה מהמילוי במרכז כל פרוסת קישוא, ומקפלים מעליה את שני הקצוות ליצירת גליל ממולא. מהדקים בעזרת קיסם.
- יוצקים על גלילי הקישואים את הטחינה ומגישים.

קישואים קטנטנים מטוגנים(צילום: אסנת לסטר )
קישואים קטנטנים מטוגנים
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
4-3 מנות
- 10-8 קישואים קטנטנים
- 3 ביצים טרופות
- 100 גרם (כ-1 כוס) פירורי לחם גסים
- 1 כף אבקת מרק עוף
- שמן לטיגון חצי עמוק
- 1/2 כוס מיונז
אופן ההכנה
- מצפים את הקישואים בביצים הטרופות.
- מערבבים את פירורי הלחם ואבקת המרק ומניחים בצלחת. טובלים את הקישואים בתערובת פירורי הלחם, כך שיצופו מכל צדיהם.
- מחממים במחבת השמן בעומק של 3-2 ס"מ ומטגנים את הקישואים משני הצדדים, עד להזהבה.
- מגישים מיד בליווי מיונז.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע