לביבות מתוקות אפויות בתנור

בלי טיגונים ובלי ייסורי מצפון: לביבות תפוחי עץ ותפוחי אדמה במתיקות מעודנת. והמחיר? רק 35 קלוריות ללביבה

  (צילום: עודד חוברה )

  

החומרים

24 לביבות, 35 קלוריות ללביבה

 

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 תפוחי עץ זן מוזהב או ירוק
  • 1/2 כוס קמח מלא תופח
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
  • 2 כפות סוכר חום דק
  • 3 ביצים
  • 4 כפות מים
  • קורט מלח
  • 1/4 כפית קינמון
  • מעט זנגוויל טרי מגורד או טחון מיובש – למי שאוהב

 

ההכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה ותפוחי העץ. מגררים במגרדת גסה או במעבד מזון בעל להב מתאים. מעבירים למסננת וסוחטים היטב את הנוזלים.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר. טורפים את הביצים בקערית ומוסיפים את המים. מוסיפים את התערובת הנוזלית לתערובת היבשה. מוסיפים את המלח, הקינמון והזנגוויל. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת התפוחים לתערובת השנייה ומערבבים.
  3. ניתן לאפות בשתי דרכים:
  • בתבניות אישיות קטנות: משמנים את התבניות במעט שמן או בתרסיס שמן, משטחים בכל תבנית כ-2 כפות מהתערובת.
  • משמנים תבנית גדולה במעט שמן או מרפדים בנייר אפיה ומשטחים את הלביבות במרחק של מספר סנטימטרים זו מזו על התבנית. אופים בחום גבוה בתנור שחומם מראש עד שהלביבות משחימות. מגישים חם, בלי ייסורי מצפון.

 

כמה חסכנו? לביבות בטיגון עמוק יוסיפו עוד 80 קלוריות למנה

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (8 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג