מעמול תמרים ואגוזים

מעמול כמו שצריך, עם סולת, מלית תמרים בניחוח קינמון - וכמובן שהרבה אבקת סוכר למעלה. ואם אין לכם כוח, מותר לוותר על העיצוב המיוחד

מערכת ערוץ האוכל

|

22.11.15 | 22:10

עוגיות מעמול במילוי תמרים ואגוזים (צילום: קרן לוי)
עוגיות מעמול במילוי תמרים ואגוזים (צילום: קרן לוי)

מתכון של בל קפצן וקרן לוי מהמיזם הקולינרי CULINARIX.

 

מרכיבים

כ-50 עוגיות

 

  • 520 גרם (3/4 3 כוסות) קמח תופח
  • 220 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) סולת
  • 20 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
  • 160 מ"ל (2/3 כוס) מים קרים
  • 1 כפית תמצית וניל טבעית
  • 1 כפית מי ורדים או מי זהר (לא תמצית)

 

למלית
  • 1 קופסה ממרח תמרים
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 125 גרם (1/4 1 כוסות) אגוזי מלך קצוצים גס

 

לציפוי
  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון או בלישה ידנית).
  2. מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את שאר מרכיבי הבצק. לשים במהירות בינונית כ-3 דקות, רק עד לקבלת בצק אחיד ורך (חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי – זה יפגע בפריכות שלו).
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים שעתיים במקרר.
  4. מערבבים את כל מרכיבי המלית.
  5. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  6. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג. יוצרים בכל כדור גומה בעזרת האצבע וממלאים בכפית מהמלית. סוגרים ומגלגלים שוב לכדור.
  7. אם רוצים, צובטים את הכדורים בעזרת צובטן מעמול: תחילה סביב מרכז הכדור במרחקים שווים ולאחר מכן מסביב לראש הכדור. מסדרים את העוגיות במרווחים בתבניות.
  8. אופים 25-20 דקות, עד שעוגיות המעמול מקבלות גוון זהוב בהיר.
  9. מצננים על רשת ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה. שומרים בטמפרטורת החדר בצנצנת אטומה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (9 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג