עוגיות מעמול במילוי תמרים ואגוזים (צילום: קרן לוי)
מתכון של בל קפצן וקרן לוי מהמיזם הקולינרי CULINARIX.
מרכיבים
כ-50 עוגיות
- 520 גרם (3/4 3 כוסות) קמח תופח
- 220 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) סולת
- 20 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
- 160 מ"ל (2/3 כוס) מים קרים
- 1 כפית תמצית וניל טבעית
- 1 כפית מי ורדים או מי זהר (לא תמצית)
למלית
- 1 קופסה ממרח תמרים
- 1 כפית קינמון טחון
- 125 גרם (1/4 1 כוסות) אגוזי מלך קצוצים גס
לציפוי
- 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון או בלישה ידנית).
- מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את שאר מרכיבי הבצק. לשים במהירות בינונית כ-3 דקות, רק עד לקבלת בצק אחיד ורך (חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי – זה יפגע בפריכות שלו).
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים שעתיים במקרר.
- מערבבים את כל מרכיבי המלית.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג. יוצרים בכל כדור גומה בעזרת האצבע וממלאים בכפית מהמלית. סוגרים ומגלגלים שוב לכדור.
- אם רוצים, צובטים את הכדורים בעזרת צובטן מעמול: תחילה סביב מרכז הכדור במרחקים שווים ולאחר מכן מסביב לראש הכדור. מסדרים את העוגיות במרווחים בתבניות.
- אופים 25-20 דקות, עד שעוגיות המעמול מקבלות גוון זהוב בהיר.
- מצננים על רשת ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה. שומרים בטמפרטורת החדר בצנצנת אטומה.