סלט פסטה עם טונה,
אפונה וגבינה צפתית

כשמזג האוויר קצת מתקשה להחליט מה הוא - סלט פסטה הוא הימור בטוח, שמתאים לימים חמים וקרירים כאחד. אז קבלו גרסה מעולה שלו, עם טונה, אפונה וצפתית

מערכת ערוץ האוכל

|

21.11.15 | 22:40

סלט פסטה עם טונה, אפונה וגבינה צפתית (צילום: דן לב)
סלט פסטה עם טונה, אפונה וגבינה צפתית (צילום: דן לב)

 

סלט פסטה בריא ומשביע, שהוא ארוחה שלמה.

 

מתכון של שי לי ליפא, באדיבות מחלבות "גד".

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה חלולה (קונכיות, פנה, צדפים)
  • 3 כוסות אפונה מוקפאת
  • 1 כף שמן זית
  • 2 קופסאות טונה משומרת (160 גרם כל אחת) מסוננות היטב מנוזלים
  • 200 גרם גבינה צפתית מעודנת, מסוננת וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1/2 כוס עירית קצוצה דק

 

לרוטב

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה. מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד כ-3 דקות, עד שהפסטה מוכנה והאפונה רכה.
  2. מסננים היטב. יוצקים כף שמן זית ומערבבים, כדי שהפסטה לא תידבק. מצננים.
  3. מעבירים את הפסטה והאפונה לקערה ומוסיפים את הטונה והגבינה הצפתית.
  4. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב, יוצקים על סלט הפסטה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (6 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג