סלט פסטה עם טונה, אפונה וגבינה צפתית (צילום: דן לב)
סלט פסטה בריא ומשביע, שהוא ארוחה שלמה.
מתכון של שי לי ליפא, באדיבות מחלבות "גד".
מרכיבים
8-6 מנות
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה חלולה (קונכיות, פנה, צדפים)
- 3 כוסות אפונה מוקפאת
- 1 כף שמן זית
- 2 קופסאות טונה משומרת (160 גרם כל אחת) מסוננות היטב מנוזלים
- 200 גרם גבינה צפתית מעודנת, מסוננת וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1/2 כוס עירית קצוצה דק
לרוטב
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כף מיץ לימון
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה. מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד כ-3 דקות, עד שהפסטה מוכנה והאפונה רכה.
- מסננים היטב. יוצקים כף שמן זית ומערבבים, כדי שהפסטה לא תידבק. מצננים.
- מעבירים את הפסטה והאפונה לקערה ומוסיפים את הטונה והגבינה הצפתית.
- מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב, יוצקים על סלט הפסטה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.