עגבניות של הביוקר: שלושה מתכונים מיוחדים עם הירק האדום

כשעגבניות עולות כל כך הרבה, חבל לבזבז אותן על סתם סלט. במקום, הכינו איתן משהו מיוחד: משקשוקה עם פטריות ועגבניות ממולאות, ועד לקטשופ ביתי עם מרכיב סודי

אסנת לסטר

|

19.11.15 10:13

לשימוש בכתבה בלבד שקשוקה עגבניות ממולאות סיר לשבת עגבניות
לשימוש בכתבה בלבד שקשוקה עגבניות ממולאות סיר לשבת עגבניות (שקשוקה עם עגבניות ממולאות ופטריות)

שקשוקה עם עגבניות ממולאות ופטריות

מתכון של רות מייזלר מקרית חיים.

 

מרכיבים

5 מנות

 

  • 5 עגבניות גדולות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית בזיליקום יבש טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 5 ביצים

 

לרוטב

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות
  • 1 כפית סחוג או אריסה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. קוטמים את חלקן העליון של העגבניות. מרוקנים את העגבניות מתוכנן באמצעות כפית - מקפידים להשאיר דפנות בעובי של כ-1 ס"מ. שומרים בצד את תוכן העגבניות ואתן החלק שקטמנו.
  2. הופכים את העגבניות המרוקנות, כדי שיגירו נוזלים.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים לסיר את הפטריות הקצוצות וממשיכים לטגן עוד דקה-שתיים, תוך ערבוב.
  5. מוסיפים לסיר את תוכן העגבניות ואת הסחוג (או האריסה), מלח ופלפל שחור ומערבבים.
  6. מפזרים בתוך כל עגבנייה מרוקנת קצת פטרוזיליה קצוצה, מלח, בזיליקום ופפריקה. שוברים לתוך כל עגבנייה ביצה.
  7. מניחים את העגבניות בצפיפות בסיר עם הרוטב, ומפזרים עליהן את יתרת הפטרוזיליה הקצוצה.
  8. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות, עד שהעגבניות מתרככות והביצים מוכנות.

 

צילום: אסנת לסטר
עגבניות ממולאות מוס טונה עם ביצים קשות (צילום: אסנת לסטר )

 

עגבניות ממולאות מוס טונה עם ביצים קשות

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 5-4 עגבניות
  • 2 קופסאות טונה, מסוננות מהנוזלים
  • 2/3 כוס (150 גרם) מיונז
  • 1/3 כוס (80 גרם) קטשופ
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן והחלק הירוק)
  • 3-2 ביצים קשות מגוררות (אפשר להשתמש ביותר ביצים אם רוצים מוס יותר יציב)
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 שקית (14 גרם) אבקת ג'לטין
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים פושרים

 

אופן ההכנה

  1. קוטמים את חלקן העליון של העגבניות. מרוקנים את העגבניות מתוכנן באמצעות כפית - מקפידים להשאיר דפנות בעובי של כ-1 ס"מ.
  2. קוצצים מעט את תוכן העגבניות ואת ה"כיפות" שקטמנו ושומרים בצד.
  3. מכינים את המוס: מרסקים את הטונה במעבד מזון. מוסיפים את המיונז והקטשופ ומעבדים עוד 5 שניות. מעבירים את המחית לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את תוכן העגבניות, הבצל הירוק, הביצים הקשות, מיץ הלימון, המלח והפלפל. מערבבים.
  5. מפזרים את הג'לטין על פני המים וממתינים 10 דקות, כדי לתת לג'לטין לספוח נוזלים. מחממים 10-5 שניות במיקרוגל, רק עד שהג'לטין מתמוסס ומתקבל נוזל צלול.
  6. מוסיפים את הג'לטין הנוזלי לתערובת המוס ומערבבים היטב, כדי שהג'לטין ייטמע בתערובת באופן אחיד.
  7. ממלאים את העגבניות במוס ומכניסים למקרר לכמה שעות, להתייצבות.

 

צילום: אסנת לסטר
קטשופ ביתי (צילום: אסנת לסטר )

 

קטשופ ביתי

קטשופ עם טעם מיוחד, בזכות תוספת של מעט רסק תפוחים ומנטה יבשה. הקטשופ הזה יכול לשמש גם כרוטב לבישול בשר או עוף, וכתחליף לרסק עגבניות.

 

המתכון הוא של אורית יעל מאפיקים.

 

מרכיבים

  • 1/2 2 ק"ג עגבניות תמר חתוכות (אם משתמשים בעגבניות רגילות כדאי להוציא מהן את הזרעים)
  • 1/2 1 ק"ג סוכר (מי שמעדיף קטשופ פחות מתוק יכול להסתפק ב-750 גרם)
  • 1 תפוח חמוץ מגורר (שומרים את הליבה והגרעינים)
  • קליפה מגוררת מלימון או לימון וחצי
  • כ-1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • קורט מלח
  • 2 כפיות מנטה יבשה

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את העגבניות והסוכר בכמה שעות. מניחים בצד ל-3 שעות לפחות, כדי שהסוכר יספח נוזלים מהעגבניות.
  2. מחממים את הסיר על אש בינונית ולאחר כ-7 דקות מוסיפים את התפוח המגורר, קליפת הלימון ומחצית מכמות מיץ הלימון. מבשלים כ-30, דקות עד שהתבשיל מסמיך מעט.
  3. מרסקים את תכולת הסיר באמצעות בלנדר מוט.
  4. מוסיפים לסיר את ליבת התפוח והגרעינים (רצוי לשים אותם בתוך שקיק בד המיועד לבישול). מבשלים 30 דקות על אש קטנה, תוך ערבוב תכוף, עד שהרוטב מסמיך מאוד ומקבל מרדם שמזכיר ריבה.
  5. מוסיפים את המלח והמנטה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את יתרת מיץ הלימון ומבשלים 7-5 דקות נוספות.

 

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד