מיקי שמו עושה בית ספר - עונה 2, פרק 11: עוגות יום הולדת

השף קונדיטור מיקי שמו מעביר שיעור חשוב בקונדיטוריה: איך הופכים כל יום הולדת למסיבה של ממש, עם שלוש עוגות חגיגיות מבצק סוכר בדגש על טכניקה ועיצוב

גודיז

|

02.12.15 | 10:07

מיקי שמו עושה בית ספר: יום הולדת

עוגת יום הולדת לבנה - עוגה בחושה מגבינה ושוקולד לבן

 

  • מתכון לעוגה בקוטר 22 ס"מ

 

מצרכים

  • 200 גרם חמאה
  • גרידה מלימון אחד
  • 350 גרם סוכר
  • 400 גרם גבינת ריקוטה
  • 4 ביצים בגודל L
  • 360 גרם קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 50 גרם שוקולד לבן קצוץ

 

אופן ההכנה

במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר וגרידת לימון.

מוסיפים את הגבינה לתערובת בכמה חלקים.

מוסיפים את כל החומרים היבשים לסרוגין, ואז את הביצים.

לבסוף מוסיפים את השוקולד הלבן הקצוץ.

אופים בחום של 160 מעלות במשך כ-50 דקות. מצננים.

 

עוגת יום הולדת - ילדה בים ממתקים תכול / טל צפריר

 

  • מתכון לעוגה בקוטר 22 ס"מ

 

מצרכים

  • עוגה טעימה בקוטר 22 ס"מ

 

לקרם החמאה

  • 200 גרם חמאה
  • 700 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם שמנת
  • 200 גרם שוקולד מריר

 

לציפוי

  • בצק סוכר בצבע תכלת עדין

 

לעיצוב

  • 200 גרם בצק סוכר תכול
  • כ-75 גרם בצק סוכר לבן
  • כ-75 גרם בצק סוכר בצבע גוף
  • כ-70 גרם בצק סוכר כתום
  • בצק סוכר בצבעים שונים בכמויות קטנות, לעיטורים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • צבע מאכל ג'ל כחול, שחור, לבן
  • אבקת איבוק אכילה ורדרדה
  • ממתקים שונים בצבע כחול
  • מעט קורנפלור
  • אבקת cmc
  • מספר טיפות של אלכוהול לשתייה - ברנדי, רום וכדומה (לא חובה)

 

כלים

  • מערוך
  • מכחולים עגולים מספר 0 ו-000
  • מכחול נקי להדבקה
  • מיקד עגול קטן (בקוטר 2 ס"מ)
  • תבנית סיליקון מותאמת למזון ליצירת העיניים
  • תבנית סיליקון מותאמת למזון ליצירת הידיים
  • תבנית סיליקון מותאמת למזון ליצירת הפנים
  • תבנית סיליקון מותאמת למזון ליצירת השיער
  • שיפוד עץ
  • קאטר
  • סכין או גלגלת לחיתוך

 

אופן ההכנה

חוצים את העוגה לרוחבה, מורחים ריבה וסוגרים.

קרם החמאה: מעבדים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר במשך 5 דקות.

מכינים גנאש: מרתיחים שמנת ויוצקים על גבי השוקולד, מערבבים עד להמסה. מצננים היטב.

מאחדים את הגנאש וקרם החמאה.

הציפוי: מורחים את העוגה מכל דפנותיה בשכבה עדינה של קרם חמאה ועוטפים בבצק סוכר.

העיצוב: מוסיפים אבקת cmc לכל הבצקים כדי להפוך אותם לבצקים המתאימים לפיסול (היחס: כחצי כפית אבקה ל-500 גרם בצק סוכר).

גלגל הים: יוצרים כדור מהבצק הלבן, משטיחים מעט ולוחצים במרכז. מדביקים לעוגה במעט מים.

העיטורים: מרדדים בצק צבעוני, חותכים ממנו רצועות דקות ועיגולים ומדביקים לגלגל הים. לחלופין, ניתן גם לשלב נקודות על גבי הגלגל.

הגוף: יוצרים חרוט קטן בצבע גוף, מדביקים לשקע שבגלגל הים, נועצים שיפוד מהקצה ועד לקרקעית העוגה, ומקצרים כך שיוותר שיפוד בולט באורך של כ-2 ס"מ.

הידיים: יוצרים נחש בצבע גוף, ממלאים בו את תבנית הידיים, מסירים את עודפי הבצק, מחלצים את היד המוכנה ומדביקים לצידי הגוף ועל הגלגל.

בגד הים: מרדדים בצק צבעוני וחותכים ממנו את צורת בגד הים בעזרת המיקד העגול. מדביקים לגוף.

ראש: יוצרים ראש בעזרת תבנית הסיליקון, מחלצים ומשחילים בעדינות על קצה השיפוד הבולט (בשלב זה מומלץ להתפנות לעיטור העוגה כדי לאפשר לפנים להתייבש מעט לפני שממשיכים).

בעזרת תבנית העיניים יוצרים שתי עיניים מבצק לבן ומדביקים לפנים. מסירים בעדינות את הראש מהבובה וצובעים את העיניים שהדבקנו בצבעי מאכל מדוללים במעט מים. מוסיפים גבות וריסים, את השפתיים צובעים באבקת איבוק ורדרדה מהולה באלכוהול לשתייה, ואת הלחיים ניתן לאבק במכחול יבש טבול באבקה הוורודה למראה סמוק.

השיער: מחזירים את הראש למקומו על הבובה. יוצרים שיער בעזרת התבנית ומעצבים את התסרוקת כרצונכם.

גימור העוגה: מערבבים אבקת סוכר עם מעט מים לקבלת "דבק" משחתי ומתוק. מורחים בעדינות סביב הדמות, ומצמידים ממתקים כחולים. ניתן לפזר סוכריות מזרה כחולות או לבנות לקבלת בועות עדינות.

 

עוגת יומולדת - חגיגת ממתקים / עוגאיה

 

  • מתכון לעוגה בקוטר 22

 

מצרכים

 

לעוגה

  • עוגה בקוטר 22 ס"מ גבוהה ועטופה בבצק סוכר לבן
  • 400 גרם בצק סוכר בצבעים ורוד, צהוב, כחול, ירוק, אדום, כתום, לבן
  • 8 מקלות סוכרייה קשיחים וגבוהים
  • מאפינס אפוי
  • אבקת איבוק ורודה
  • סוכריות קטנטנות לעיטור המאפינס
  • סוכריות עדשים צבעוניות
  • אבקת סוכר
  • מים

 

 

 

אופן ההכנה

הקרם הנשפך: על משטח עבודה נקי מפזרים אבקת סוכר ומרדדים בצק סוכר לבן באמצעות סכין כדי לייצר גלים סביב-סביב. מורחים את העוגה במים ומניחים את הבצק הלבן מעל.

סוכרייה מגולגלת על מקל: תחילה יש ליצור נחש מבצק סוכר באחד הצבעים הנבחרים. את הנחש מורחים במעט מים באמצעות מכחול ומגלגלים את הפינה הימנית כלפי פנים בצורה של שבלול. לסיום נועצים בזהירות מקל סוכרייה ומניחים בצד לייבוש.

סוכרייה עגולה על מקל: מגלגלים כדור בצק לכדור אחיד, נועצים מקל סוכרייה עד אמצע העיגול ומניחים לייבוש (את הייבוש יש לבצע כאשר המקל נעוץ בתוך משטח קלקר על מנת לא לאבד את הצורה העגולה).

לאחר שהתייבש מעט, מרדדים משטח דק וקטן מאותו הצבע, ובאמצעות סכין חדה או גלגלת פיצה יוצרים פס דק. את הפס מורחים במים ומדביקים מסביב לכדור העגול.

קאפקייקס: עוטפים מאפינס בבצק, יוצרים בצק נחש עבה, מגלגלים אותו לצורת ספירלה, כך שיראה כמו קרם. את הנחש מורחים במעט מים ועוטפים בבצק סוכר לבן מרודד היטב. באמצעות אבקת איבוק ומכחול מאבקים את המאפינס מסביב ויוצרים הצללה לקרם. מעטרים בסוכריות קטנות עגולות.

סוכריית מציצה: יוצרים עיגול מבצק באחד הצבעים, ומאותו צבע מייצרים שני משולשים שטוחים. באמצעות סכין חורצים על המשולש פס אמצע ועוד שני פסים אלכסוניים מהפס המרכזי כלפי פינות המשולש מימין ומשמאל. באמצעות מים מדביקים את העיגול במרכז ואת שני המשולשים מימין ומשמאל. נועצים את המאפינס ואת כל הסוכריות שהכנו בעוגה, ומגישים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד