מאפינס תירס עם נקניקיות צמחוניות

לבית הספר או לעבודה: מאפינס תירס קלים להכנה שהם ארוחה שלמה, עם פחמימות משביעות, ירק ואפילו חלבון בדמות נקניקיות צמחוניות

אפרת מוסקוביץ

|

17.11.15 | 12:15

מאפינס תירס עם נקניקיות צמחוניות (צילום: אפרת מוסקוביץ)
מאפינס תירס עם נקניקיות צמחוניות (צילום: אפרת מוסקוביץ)

הקטנה שלי חוזרת מבית הספר ממש מאוחר השנה, ולכן חשוב לי לשלוח אותה ללימודים עם משהו משביע שהיא תאהב.

 

המאפה הזה עונה על הדרישות מצוין: מאפינס עם קמח תירס ונקניקיות צמחוניות, שמכילים פחמימות משביעות וחלבון בתוספת ירקות צבעוניים. קופסת קטשופ קטנה בצד ומדבקת יום טוב, באהבה מאמא או בהצלחה במבחן – והילדה מסודרת.

 

  • עוד מתכונים קלים ומעולים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך"

 

מרכיבים

12 מאפינס

 

  • 12 נקניקיות מיני צמחוניות או ארבע נקניקיות צמחוניות גדולות
  • 120 גרם חמאה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (180 גרם) קמח תירס
  • 1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מניחים את הנקניקיות במשך כ-5 דקות בקערה עם מים רותחים, כדי שיתרככו מעט.
  3. מניחים את החמאה בקערה גדולה וממיסים אותה במיקרו. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הנקניקיות, ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  4. מוצאים את הנקניקיות מהמים החמים. אם הן גדולות, חותכים כל אחת מהן לשלושה חלקים.
  5. משמנים בתרסיס שמן תבניות מאפינס וממלאים אותן בבלילה עד ל-3/4 מגובהן. מניחים במרכז כל מאפין נקניקייה קטנה או פיסת נקניקייה.
  6. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג