מאפינס תירס עם נקניקיות צמחוניות (צילום: אפרת מוסקוביץ)
הקטנה שלי חוזרת מבית הספר ממש מאוחר השנה, ולכן חשוב לי לשלוח אותה ללימודים עם משהו משביע שהיא תאהב.
המאפה הזה עונה על הדרישות מצוין: מאפינס עם קמח תירס ונקניקיות צמחוניות, שמכילים פחמימות משביעות וחלבון בתוספת ירקות צבעוניים. קופסת קטשופ קטנה בצד ומדבקת יום טוב, באהבה מאמא או בהצלחה במבחן – והילדה מסודרת.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך"
מרכיבים
12 מאפינס
- 12 נקניקיות מיני צמחוניות או ארבע נקניקיות צמחוניות גדולות
- 120 גרם חמאה
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 2 ביצים
- 1 כוס (180 גרם) קמח תירס
- 1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מניחים את הנקניקיות במשך כ-5 דקות בקערה עם מים רותחים, כדי שיתרככו מעט.
- מניחים את החמאה בקערה גדולה וממיסים אותה במיקרו. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הנקניקיות, ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מוצאים את הנקניקיות מהמים החמים. אם הן גדולות, חותכים כל אחת מהן לשלושה חלקים.
- משמנים בתרסיס שמן תבניות מאפינס וממלאים אותן בבלילה עד ל-3/4 מגובהן. מניחים במרכז כל מאפין נקניקייה קטנה או פיסת נקניקייה.
- אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.