
ופל בלגי בגרסה בריאה יותר (צילום: נטע-חן ליבנה )
המרכיבים
(15 יחידות, 73 קלוריות ליחידה ללא תוספות)
- מכשיר להכנת וופל
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב
- 2 כפות שמן קנולה
- 3 כפות סוכר
- 1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
ההכנה:
- טורפים בקערה את הביצים, החלב, השמן והסוכר.
- בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים את תערובת המרכיבים הרטובים לתערובת המרכיבים היבשים ומערבבים היטב.
- מחממים תבנית וופלים היטב ומשמנים קלות בספריי שמן.
- יוצקים מהבלילה לשקע התבנית ואופים. ברגע שמתחילים לעלות אדים מהתבנית, הופכים לצד השני.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים