
חזה עוף מוקפץ עם פלפלים (צילום: דורית מנו-טל אור)
מרכיבים
3-2 מנות
- 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות או לקוביות
- 5 כפות שמן רגיל
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
- 2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
- 2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
- כ-3/4 כוס רוטב סויה
- 2 כפות דבש
- 1 כפית שום כתוש
- אפשרות: 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה
- מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים מעט. מעבירים את תכולת המחבת לקערה.
- מערבבים בכוס את רוטב הסויה, הדבש והשום (וגם את רוטב הצ'ילי, אם רוצים). שומרים בצד.
- מחזירים את המחבת לאש ומחממים בה היטב 3 כפות שמן. מוסיפים את העוף ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהוא משנה את צבעו ללבן.
- מוסיפים למחבת את הפלפלים המטוגנים ואת תערובת רוטב הסויה ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
- עוד מתכונים מצוינים של דורית מנו - טל אור - בבלוג שלה, "Sweet Dooly"