חזה עוף מוקפץ עם פלפלים

לפעמים לא צריך הרבה בשביל לאכול טוב: חזה עוף, פלפלים, תיבול פשוט ומחבת – ויש לכם ארוחה מצוינת

דורית מנו - טל אור

|

14.11.15 11:55

לשימוש הכתבה בלבד חזה עוף מוקפץ עם פלפלים
לשימוש הכתבה בלבד חזה עוף מוקפץ עם פלפלים (חזה עוף מוקפץ עם פלפלים)

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות או לקוביות
  • 5 כפות שמן רגיל
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
  • כ-3/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית שום כתוש
  • אפשרות: 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

 

אופן ההכנה

  1. מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים מעט. מעבירים את תכולת המחבת לקערה.
  3. מערבבים בכוס את רוטב הסויה, הדבש והשום (וגם את רוטב הצ'ילי, אם רוצים). שומרים בצד.
  4. מחזירים את המחבת לאש ומחממים בה היטב 3 כפות שמן. מוסיפים את העוף ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהוא משנה את צבעו ללבן.
  5. מוסיפים למחבת את הפלפלים המטוגנים ואת תערובת רוטב הסויה ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של דורית מנו - טל אור - בבלוג שלה, "Sweet Dooly"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד