שלוש עוגות שוקולד לסוף השבוע

לא אחת, לא שתיים – שלוש עוגות שוקולדיות אסנת לסטר סידרה לכם לשבת. אז מה תעדיפו: טריקולד בכוסות אישיות, עוגת גלידה או עוגה עם בצק פריך?

אסנת לסטרפורסם: 12.11.15 22:44
עוגות טריקולד אישיות (צילום: אסנת לסטר)
עוגות טריקולד אישיות (צילום: אסנת לסטר)

עוגות טריקולד אישיות

מתכון של ציונה אודלס מעפולה. אם רוצים, אפשר להחליף את הבישקוטים בפירורי ביסקוויטים.

 

מרכיבים

12-10 מנות אישיות

 

למוס שוקולד החלב
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • אפשרות: 2 כפות ליקר (תפוזים, שקדים או טעם אחר שאוהבים)

 

למוס השוקולד המריר
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • אפשרות: 2 כפות ליקר (תפוזים, שקדים או טעם אחר שאוהבים)

 

למוס השוקולד הלבן
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • אפשרות: 2 כפות ליקר (תפוזים, שקדים או טעם אחר שאוהבים)

 

לבסיס
  • 200-150 גרם בישקוטים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) ליקר (תפוזים, שקדים או טעם אחר שאוהבים)

 

אופן ההכנה
  1. שמים את מרכיבי שלושת המוסים בשלושה סירים קטנים נפרדים. מחממים על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שהשוקולד בכל סיר נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק. מקררים מעט, מכסים את הסירים ומניחים במקרר ל-7 שעות לפחות.
  2. מניחים בצפיפות בישקוטים בתחתית כל כוס הגשה. מרטיבים בליקר.
  3. מוסיפים 2 כפות ליקר לקרם השוקולד שבאחד הסירים, ומקציפים למוס אוורירי. מעבירים את המוס לכוסות ומקפיאים לשעה.
  4. מוסיפים 2 כפות ליקר לקרם השוקולד שבאחד הסירים שנותרו, ומקציפים למוס אוורירי. מעבירים לכוסות, מעל שכבת המוס הראשונה, ומקפיאים לשעה.
  5. מוסיפים 2 כפות ליקר לקרם השוקולד שבסיר האחרון, ומקציפים למוס אוורירי. מעבירים לכוסות, מעל שכבת המוס השנייה, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לשעה לפחות.
  6. שומרים במקפיא ומוציאים 20 דקות לפני ההגשה.

 

עוגת שוקולד מגרמניה (צילום: אסנת לסטר)
    עוגת שוקולד מגרמניה(צילום: אסנת לסטר)

     

    עוגת שוקולד מגרמניה

    מתכון של רחל נובין מטבעון.

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 26 ס"מ

     

    לבצק
    • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח תופח
    • 150 גרם חמאה רכה או מרגרינה בטעם חמאה רכה
    • 2 כפות סוכר
    • 1 חלמון ביצה
    • 1 כף מיץ לימון
    • 1 כף קליפת לימון מגוררת

     

    למלית
    • 200 גרם שוקולד מריר
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 200 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
    • 4 ביצים מופרדות
    • 1 חלבון
    • 3/4 כוס (105 גרם) קמח תופח
    • 100 גרם (1 כוס) אגוזים קצוצים דק
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בנדיבות בחמאה.
    2. לשים יחד את כל מרכיבי הבצק, עד שמתקבל בצק אחיד (אפשר לעשות זאת ביד, במעבד המזון או במיקסר עם וו גיטרה). חשוב שלא לעבד את הבצק יותר מדי, כדי שלא יאבד את הפריכות שלו.
    3. מעבירים את הבצק לתבנית, ומשטחים אותו בעזרת כפות הידיים על התחתית וגם על הדפנות עד לגובה של 3-2 ס"מ.
    4. המלית: ממיסים את השוקולד יחד עם הסוכר והחמאה (או המרגרינה) במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. בסיר: שמים את המרכיבים בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
    5. מקררים מעט את תערובת השוקולד. מוסיפים אליה את החלמונים בזה אחר זה, תוך ערבוב. מוסיפים גם את הקמח התופח והאגוזים, ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
    6. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
    7. מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד ב-3 סבבים, כשמוסיפים בכל פעם רק כשליש מכמות הקצף.
    8. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 7 דקות. מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים כ-40 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

     

    עוגת גלידה בשלושה צבעים (צילום: אסנת לסטר)
      עוגת גלידה בשלושה צבעים(צילום: אסנת לסטר)

       

      עוגת גלידה בשלושה צבעים

      מתכון של אנה תם מקצרין.

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 26 ס"מ

       

      לתחתית
      • 3 חלבונים מביצים גדולות
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר
      • 2 כפות מיץ לימון
      • כ-2 כפות חמאה לשימון התבנית

       

      לקרם
      • 100 גרם שוקולד מריר
      • 150 גרם חמאה
      • 2 כפות סוכר
      • 4 ביצים מופרדות
      • 2 כפות סוכר נוספות

       

      לציפוי
      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
      • 2 כפות סוכר

       

      אופן ההכנה

       

      התחתית
      1. מחממים את התנור ל-110 מעלות.
      2. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מוסיפים את מיץ הלימון ומקציפים עוד כמה שניות.
      3. עוצרים את פעולת המיקסר ומוציאים ממנו את הקערה. מפזרים את יתרת הסוכר על פני הקצף ומקפלים בעדינות פנימה.
      4. משמנים את התבנית בנדיבות בחמאה (אפשר לצפות אותה קודם בנייר אפייה).
      5. משטחים את קצף החלבונים בתבנית ואופים שעתיים. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתוכו עוד שעתיים לפחות, בלי לפתוח את הדלת.
      6. מוציאים את התבנית מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר.

       

      הקרם
      1. ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה ו-2 כפות סוכר במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. בסיר: שמים את המרכיבים בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
      2. מניחים לתערובת להתקרר כמה דקות. מוסיפים את החלמונים ומערבבים, עד שהם נטמעים בתערובת.
      3. מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר הנוספות עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מקפלים את הקצף לתוך קרם השוקולד.
      4. מורחים את קרם השוקולד על בסיס העוגה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומקפיאים לשעתיים.

       

      הציפוי
      1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומורחים על עוגת הגלידה. מקפיאים לעוד שעתיים לפחות, ושומרים בהקפאה עד להגשה.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)