עוגת סולת ואגסים חמה

עוגה להיט: קלה להכנה, חמימה ומפנקת שמשתלבת מעולה עם גלידת וניל

עוגת סולת ואגסים חמה  (צילום: עודד מרום)
עוגת סולת ואגסים חמה (צילום: עודד מרום)

 

המרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או מרובעת ‭30x20‬

 

לאגסים
  • 6 אגסים בשלים (לא קשים)
  • 3 כפות ‭40)‬ גרם) סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל

 

לעוגה

  • 3 ביצים
  • ‭1/2‬ כוס ‭125)‬ מ"ל) שמן, מומלץ קנולה
  • ‭1/2‬ כוס ‭125)‬ מ"ל) מיץ אגסים, תפוחים או מיץ מפרי אחר
  • ‭2/3‬ כוס ‭135)‬ גרם) סוכר
  • ‭3/4‬ כוס ‭100)‬ גרם) סולת
  • ‭3/4‬ כוס ‭105)‬ גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ‭1/8‬ כפית מלח

 

להגשה

  • אבקת סוכר
  • גלידת וניל

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

‭.2‬ קולפים את האגסים, חוצים אותם לאורך ובעזרת כף פריזאית או סכין מוציאים את הליבה והגרעינים. מעבירים את האגסים לקערה, מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים בעדינות. מניחים בתבנית כשצדם הפנימי (הקעור) של האגסים פונה מעלה.

‭.3‬ שמים בקערה את הביצים, השמן, המיץ והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הסולת, הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה על האגסים.

‭.4‬ אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים מעט.

‭.5‬ זורים אבקת סוכר ומגישים חמים, לצד כדור גלידת וניל.

 

זמן הכנה: כשעה

איך שומרים: עד יומיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, או עד 3 ימים במקרר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג