קציצות קינואה וחצילים ברוטב עגבניות

מיכל מעוז נחום לא כל כך חברה של קינואה - אבל בקציצות האלה היא מאוהבת. הסוד הוא בתוספות הטעימות וברוטב הקטיפתי שבתוכו הכל מתבשל

מיכל מעוז נחום

|

09.11.15 | 22:18

קציצות קינואה וחצילים ברוטב עגבניות (צילום: מיכל מעוז נחום)
קציצות קינואה וחצילים ברוטב עגבניות (צילום: מיכל מעוז נחום)
מודה: לא משנה כמה אני מנסה, אני לא מצליחה להתאהב בקינואה. אבל אני לא מתייאשת, ומדי פעם ממציאה מתכון חדש שאולי יגרום לי לראות אותה באור חדש וחיובי.

 

עד עכשיו התוצאה היתה זהה תמיד: בטעימה הראשונה התלהבתי - ובביס השני ההתלהבות כבר נעלמה. אבל כל זה השתנה לא מזמן, כשהחלטתי לשלב את הקינואה בקציצות. הוספתי לה חצילים ומוצרלה, שדרגתי עם רוטב עגבניות אדמדם ועשיר, הנחתי מעל כף של שמנת – וזה היה טעים מאוד!

 

אז אני יכולה להבטיח בלב שלם שגם אם בדרך כלל אתם לא מחובבי הקינואה - את הקציצות האלה דווקא תאהבו.

 

  • עוד מתכונים טעימים של מיכל מעוז נחום - בבלוג שלה, "בלבוסטה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג.

 

מרכיבים

35-30 יחידות

 

לקציצות
  • 3 חצילים בינוניים
  • שמן זית לטיגון
  • 1/2 1 כוסות (250 גרם) קינואה
  • 2 ביצים
  • מעט שמיר ופטרוזיליה קצוצים
  • 1/2 3 כפות קמח
  • 100 גרם גבינת מוצרלה או פטה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

לרוטב
  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים

 

אופן ההכנה

  1. הקציצות: עוטפים את החצילים בנייר אלומיניום וקולים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהם רכים. חוצים את החצילים לאורכם ומרוקנים את תוכנם למסננת צפופה. לוחצים, כדי להיפטר מנוזלים עודפים, ומעבירים לקרש חיתוך. קוצצים ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מחממים מעט שמן בסיר. מוסיפים את הקינואה ומטגנים דקה. מוסיפים 1/4 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהקינואה מתרככת. מסירים מהכיריים, פורשים מגבת בין המכסה לסיר ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 10 דקות.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מוסיפים לקערת החצילים את הקינואה ואת שאר מרכיבי הקציצות, ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל פינג-פונג, מניחים בתבנית ומשטחים מעט. אופים את הקציצות 20 דקות, הופכים ואופים 20 דקות נוספות, עד שהן משחימות משני הצדדים.
  5. הרוטב: מחממים מעט שמן זית בסיר נמוך ורחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפלפלים האדומים והשום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים חצי דקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת המים ומבשלים 15-10 דקות, עד שמתקבל רוטב מעט סמיך. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  6. מניחים את הקציצות בעדינות בסיר (רצוי בשכבה אחת) ומנענעים בעדינות, כדי שישקעו מעט ברוטב. מכסים ומבשלים 10 דקות. הופכים ומבשלים 15-10 דקות נוספות.
  7. מגישים חם, רצוי בליווי כף שמנת חמוצה ושמיר קצוץ.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (12 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג