פשטידת פטנט

מתכון בסיסי לפשטידה דיאטטית ובריאה, שאפשר להוסיף לה כל ירק שתרצו. בלי בצק, בלי גבינה צהובה ועם מעט מאוד קמח. והטעם? מצוין!

ליאורה חוברה

|

08.11.15 | 11:23

פשטידת פטנט. מתאימה לכל  ירק שיש במקרר (צילום: עודד חוברה )
פשטידת פטנט. מתאימה לכל ירק שיש במקרר (צילום: עודד חוברה )

מתכון מנצח וסופר- פשוט, שיסביר לכם אחת ולתמיד איך להכין פשטידה בריאה, טעימה ודיאטטית מכל ירק שאתם אוהבים או שנשאר במקרר

 

החומרים

8 מנות , 110 – 150 קלוריות למנה, תלוי בסוג הירק שבחרתם

 

  • תבנית פיירקס בגודל 25 35
  • ירקות - אפשר להשתמש בירקות קפואים (800 גרם), כגון כרובית, ברוקולי וכדומה, או לשלב כמה סוגי ירקות טריים: כרישה ופטריות או קישואים או גזר ופלפלים
  • 1 גביע ( 500 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 4 ביצים
  • 1 גביע יוגורט
  • 150 גרם גבינה צפתית 5%, מגוררת
  • 4 כפות קמח מלא תופח
  • מלח לפי הטעם
  • לקישוט: שומשום שחור

 

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים, חוץ מהירקות והשומשום השחור.

3. אם משתמשים בירקות קפואים: מפשירים ומסננים מהנוזלים ומוסיפים לתערובת הגבינות.

אם משתמשים בירקות טריים: חותכים לקוביות או לפרוסות ומאדים כמה דקות בסוטאז' נון-סטיק. מסננים נוזלים שניגרו במהלך האידוי ( למשל בפטריות). מוסיפים את הירקות לתערובת הגבינות.

4. יוצקים את התערובת לתבנית (אין צורך לשמן אותה), וזורים מעל שומשום שחור.

5. אופים כ- 30 – 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה וקפיצית למגע.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד