פשטידת פטנט. מתאימה לכל ירק שיש במקרר (צילום: עודד חוברה )
מתכון מנצח וסופר- פשוט, שיסביר לכם אחת ולתמיד איך להכין פשטידה בריאה, טעימה ודיאטטית מכל ירק שאתם אוהבים או שנשאר במקרר
החומרים
8 מנות , 110 – 150 קלוריות למנה, תלוי בסוג הירק שבחרתם
- תבנית פיירקס בגודל 25 35
- ירקות - אפשר להשתמש בירקות קפואים (800 גרם), כגון כרובית, ברוקולי וכדומה, או לשלב כמה סוגי ירקות טריים: כרישה ופטריות או קישואים או גזר ופלפלים
- 1 גביע ( 500 גרם) גבינה לבנה 5%
- 4 ביצים
- 1 גביע יוגורט
- 150 גרם גבינה צפתית 5%, מגוררת
- 4 כפות קמח מלא תופח
- מלח לפי הטעם
- לקישוט: שומשום שחור
ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים, חוץ מהירקות והשומשום השחור.3. אם משתמשים בירקות קפואים: מפשירים ומסננים מהנוזלים ומוסיפים לתערובת הגבינות.
אם משתמשים בירקות טריים: חותכים לקוביות או לפרוסות ומאדים כמה דקות בסוטאז' נון-סטיק. מסננים נוזלים שניגרו במהלך האידוי ( למשל בפטריות). מוסיפים את הירקות לתערובת הגבינות.
4. יוצקים את התערובת לתבנית (אין צורך לשמן אותה), וזורים מעל שומשום שחור.
5. אופים כ- 30 – 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה וקפיצית למגע.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה