עוגת שוקולד לבן עם קרם שוקולד מריר

עוגה משגעת, בלי הרבה מאמץ ועם המון שוקולד משני הסוגים. כי בינינו, מה יכול להיות רע בשילוב בין שוקולד ושוקולד?

עוגת שוקולד לבן עם קרם שוקולד מריר  (צילום: עודד מרום)
עוגת שוקולד לבן עם קרם שוקולד מריר (צילום: עודד מרום)

 

המרכיבים

 

  • תבנית אינגליש קייק, באורך 30 ס"מ

 

  • 70 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • ‭1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר 2 ביצים גדולות
  • ‭1/2‬ כפית משחת וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • ‭3/4‬ כוס ‭200)‬ מ"ל) שמנת מתוקה ‭32%‬ שומן
  • 1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ‭1/8‬ כפית מלח

 

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • ‭1/3‬ כוס ‭+1‬ כף ‭100)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור ‭170-ל‬ מעלות ומשמנים את התבנית.

‭.2‬ שמים את החמאה, השוקולד הלבן והסוכר בקערה מתאימה ומחממים במיקרוגל כדקה (מומלץ להפסיק כל 30 שניות, לבדוק ולערבב),‬ עד שנוצר קרם חלק. מוציאים ומצננים מעט.

‭.3‬ מוסיפים את הביצים לקרם בזו אחר זו, וטורפים נמרצות לאחר כל הוספה. מוסיפים גם את הווניל והשמנת וטורפים עד לאיחוד.

‭.4‬ מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח, בעזרת מזלג. מוסיפים לבלילת הביצים ומערבבים לעיסה אחידה.

‭.5‬ יוצקים לתבנית, מיישרים ואופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון מלא.

‭.6‬ הציפוי: שמים בקערה מתאימה את השוקולד והשמנת ומחממים במיקרוגל כדקה וחצי (מומלץ להפסיק כל 30 שניות, לבדוק ולערבב), עד שנוצר קרם חלק. מצפים את העוגה ומאחסנים במקרר כשעה, לייצוב.

  • מומלץ להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ההגשה ולהגיש בטמפרטורת החדר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג