עוגת שוקולד לבן עם קרם שוקולד מריר

עוגה משגעת, בלי הרבה מאמץ ועם המון שוקולד משני הסוגים. כי בינינו, מה יכול להיות רע בשילוב בין שוקולד ושוקולד?

יעל גרטי

|

08.11.15 11:47

לאשה עוגת השבוע עוגת שוקולד לבן עם קרם שוקולד מריר
לאשה עוגת השבוע עוגת שוקולד לבן עם קרם שוקולד מריר (עוגת שוקולד לבן עם קרם שוקולד מריר )
 

 

המרכיבים

 

  • תבנית אינגליש קייק, באורך 30 ס"מ

 

  • 70 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • ‭1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר 2 ביצים גדולות
  • ‭1/2‬ כפית משחת וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • ‭3/4‬ כוס ‭200)‬ מ"ל) שמנת מתוקה ‭32%‬ שומן
  • 1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ‭1/8‬ כפית מלח

 

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • ‭1/3‬ כוס ‭+1‬ כף ‭100)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור ‭170-ל‬ מעלות ומשמנים את התבנית.

‭.2‬ שמים את החמאה, השוקולד הלבן והסוכר בקערה מתאימה ומחממים במיקרוגל כדקה (מומלץ להפסיק כל 30 שניות, לבדוק ולערבב),‬ עד שנוצר קרם חלק. מוציאים ומצננים מעט.

‭.3‬ מוסיפים את הביצים לקרם בזו אחר זו, וטורפים נמרצות לאחר כל הוספה. מוסיפים גם את הווניל והשמנת וטורפים עד לאיחוד.

‭.4‬ מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח, בעזרת מזלג. מוסיפים לבלילת הביצים ומערבבים לעיסה אחידה.

‭.5‬ יוצקים לתבנית, מיישרים ואופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון מלא.

‭.6‬ הציפוי: שמים בקערה מתאימה את השוקולד והשמנת ומחממים במיקרוגל כדקה וחצי (מומלץ להפסיק כל 30 שניות, לבדוק ולערבב), עד שנוצר קרם חלק. מצפים את העוגה ומאחסנים במקרר כשעה, לייצוב.

  • מומלץ להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ההגשה ולהגיש בטמפרטורת החדר.

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד