מרכיבים
2 מנות
- 300 גרם חזה עוף טרי, חתוך לקוביות גדולות יחסית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים
- 1/2 כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב קוקוס
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 300 גרם (1/4 1 כוס) דלעת קלופה, מבושלת ומרוסקת
- מעט מלח
- להגשה: אורז לבן, כוסברה
אופן ההכנה
- מערבבים את קוביות העוף עם הפפריקה והכמון. מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים את קוביות העוף כ-4 דקות, תוך ערבוב בכף עץ, עד שהן משנות את צבען.
- מוסיפים למחבת עם חזה העוף את השום, זרעי הכוסברה, הצ'ילי והפלפל השחור, ומטגנים עוד דקה תוך ערבוב.
- מוסיפים למחבת את חלב הקוקוס, המים והדלעת המרוסקת, מערבבים ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות ומתבלים במלח. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד רבע כוס מים.
- מגישים על אורז לבן ומעטרים בכוסברה.