חזה עוף במחבת ברוטב כתום

רוצים שיהיה לכם חם לא רק בבטן, אלא גם בלב? עשו כמו אינס שילת ינאי: עטפו את חזה העוף שלכם ברוטב קרמי וכתום עם המון תבלינים, והגישו עם אורז בקערה עמוקה

אינס שילת ינאי

|

07.11.15 | 21:10

  (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

2 מנות

 

  • 300 גרם חזה עוף טרי, חתוך לקוביות גדולות יחסית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 300 גרם (1/4 1 כוס) דלעת קלופה, מבושלת ומרוסקת
  • מעט מלח
  • להגשה: אורז לבן, כוסברה

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את קוביות העוף עם הפפריקה והכמון. מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים את קוביות העוף כ-4 דקות, תוך ערבוב בכף עץ, עד שהן משנות את צבען.
  2. מוסיפים למחבת עם חזה העוף את השום, זרעי הכוסברה, הצ'ילי והפלפל השחור, ומטגנים עוד דקה תוך ערבוב.
  3. מוסיפים למחבת את חלב הקוקוס, המים והדלעת המרוסקת, מערבבים ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות ומתבלים במלח. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד רבע כוס מים.
  4. מגישים על אורז לבן ומעטרים בכוסברה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (6 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג