
לשימוש בכתבה בלבד פוקצ'ה סביח פוקאצ'ה סביח עם חצילים ביצה טחינה
(פוקצ'ה סביח עם ביצה, חצילים וטחינה)
כשמגיעים אלי אורחים אני אוהבת לאפות להם פוקצ'ה, שתמיד מתקבלת בשמחה. בדרך כלל אני מכינה אותה עם התוספות הקלאסיות – רוזמרין ומלח גס – אבל לפעמים בא לי לגוון. הפעם החלטתי לשדך לפוקצ'ה את התוספות שמזוהות עם סביח - חצילים, ביצה קשה וטחינה – והתגובות היו נלהבות.
אם תגישו את הפוקצ'ה הזאת לצד סלט רענן, תקבלו ארוחה שלמה.
מרכיבים
8-7 פוקצ'ות
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) שמן זית
- 2 כפות סוכר
- כ-1/2 2 כוסות (כ-600 מ"ל) מים
- 1 כף מלח
- לציפוי
- שמן זית
- 1 חציל קטן, פרוס ומטוגן
- 2 ביצים קשות, פרוסות
- טחינה מוכנה
אופן ההכנה
- בצק הפוקצ'ה: שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המים והמלח, ולשים כדקה. מוסיפים בהדרגה את המים, עד שנוצר בצק אחיד ורך, אך לא דביק. מוסיפים גם את המלח ולשים 10-8 דקות.
- מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח. אפשר גם להתפיח במשך לילה במקרר.
- מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- משטחים כל כדור בעזרת הידיים לכיכר אליפטית מוארכת, ויוצרים בה שקעים עם האצבעות. מכסים ומתפיחים כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מזלפים על כל פוקצ'ה שמן זית, מסדרים עליה פרוסות חצילים מטוגנות ואופים כ-15 דקות, עד שפני הכיכר והתחתית שלה זהובים.
- מוסיפים לפוקצ'ות את פרוסות הביצים, מזלפים טחינה ומגישים.