
פוקצ'ה סביח עם ביצה, חצילים וטחינה (צילום: חיה אילונה דר)
כשמגיעים אלי אורחים אני אוהבת לאפות להם פוקצ'ה, שתמיד מתקבלת בשמחה. בדרך כלל אני מכינה אותה עם התוספות הקלאסיות – רוזמרין ומלח גס – אבל לפעמים בא לי לגוון. הפעם החלטתי לשדך לפוקצ'ה את התוספות שמזוהות עם סביח - חצילים, ביצה קשה וטחינה – והתגובות היו נלהבות.
אם תגישו את הפוקצ'ה הזאת לצד סלט רענן, תקבלו ארוחה שלמה.
מרכיבים
8-7 פוקצ'ות
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) שמן זית
- 2 כפות סוכר
- כ-1/2 2 כוסות (כ-600 מ"ל) מים
- 1 כף מלח
- לציפוי
- שמן זית
- 1 חציל קטן, פרוס ומטוגן
- 2 ביצים קשות, פרוסות
- טחינה מוכנה
אופן ההכנה
- בצק הפוקצ'ה: שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המים והמלח, ולשים כדקה. מוסיפים בהדרגה את המים, עד שנוצר בצק אחיד ורך, אך לא דביק. מוסיפים גם את המלח ולשים 10-8 דקות.
- מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח. אפשר גם להתפיח במשך לילה במקרר.
- מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- משטחים כל כדור בעזרת הידיים לכיכר אליפטית מוארכת, ויוצרים בה שקעים עם האצבעות. מכסים ומתפיחים כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מזלפים על כל פוקצ'ה שמן זית, מסדרים עליה פרוסות חצילים מטוגנות ואופים כ-15 דקות, עד שפני הכיכר והתחתית שלה זהובים.
- מוסיפים לפוקצ'ות את פרוסות הביצים, מזלפים טחינה ומגישים.