פוקצ'ה סביח

איטליה פינת עיראק: חיה אילונה דר שידכה בצק רך של פוקצ'ה לחצילים, ביצה וטחינה – וקיבלה מאפה שגרף מחמאות. סלט רענן ליד – ויש לכם ארוחה

חיה אילונה דר

|

04.11.15 | 11:03

פוקצ'ה סביח עם ביצה, חצילים וטחינה (צילום: חיה אילונה דר)
פוקצ'ה סביח עם ביצה, חצילים וטחינה (צילום: חיה אילונה דר)
כשמגיעים אלי אורחים אני אוהבת לאפות להם פוקצ'ה, שתמיד מתקבלת בשמחה. בדרך כלל אני מכינה אותה עם התוספות הקלאסיות – רוזמרין ומלח גס – אבל לפעמים בא לי לגוון. הפעם החלטתי לשדך לפוקצ'ה את התוספות שמזוהות עם סביח - חצילים, ביצה קשה וטחינה – והתגובות היו נלהבות.

 

אם תגישו את הפוקצ'ה הזאת לצד סלט רענן, תקבלו ארוחה שלמה.

 

 

מרכיבים

8-7 פוקצ'ות

 

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) שמן זית
  • 2 כפות סוכר
  • כ-1/2 2 כוסות (כ-600 מ"ל) מים
  • 1 כף מלח

 

  • לציפוי
  • שמן זית
  • 1 חציל קטן, פרוס ומטוגן
  • 2 ביצים קשות, פרוסות
  • טחינה מוכנה

 

אופן ההכנה

  1. בצק הפוקצ'ה: שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המים והמלח, ולשים כדקה. מוסיפים בהדרגה את המים, עד שנוצר בצק אחיד ורך, אך לא דביק. מוסיפים גם את המלח ולשים 10-8 דקות.
  2. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח. אפשר גם להתפיח במשך לילה במקרר.
  3. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  4. משטחים כל כדור בעזרת הידיים לכיכר אליפטית מוארכת, ויוצרים בה שקעים עם האצבעות. מכסים ומתפיחים כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מזלפים על כל פוקצ'ה שמן זית, מסדרים עליה פרוסות חצילים מטוגנות ואופים כ-15 דקות, עד שפני הכיכר והתחתית שלה זהובים.
  6. מוסיפים לפוקצ'ות את פרוסות הביצים, מזלפים טחינה ומגישים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (7 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג