כרובית בתנור במילוי גבינה

מנה חורפית ומנחמת אבל לא משמינה? אינס שילת ינאי מוכיחה שיש דבר כזה: כרובית אפויה עם ציפוי של פירורי לחם פריכים ומילוי של גבינה בולגרית

אינס שילת ינאי

|

02.11.15 10:16

לשימוש בכתבה בלבד כרובית ממולאת גבינה
לשימוש בכתבה בלבד כרובית ממולאת גבינה (כרובית בתנור במילוי גבינה)

מרכיבים

  • 1 כרובית קטנה או בינונית
  • 200 גרם גבינה פרוסה - בולגרית 5%, פרמזן או גבינה צהובה אחרת
  • 2-1 ביצים גדולות
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפיות עשבי תיבול מיובשים – טימין, בזיליקום או פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות שום גבישי או אבקת שום
  • תרסיס שמן

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה או בנייר אלומיניום.
  2. מסירים מהכרובית בזהירות את העלים הירוקים ואת בסיס הגזע (מקפידים שהיא תישאר שלמה).
  3. מים עם כף מלח בסיר שיכול להכיל את הכרובית בשלמותה. מכניסים את הכרובית לסיר ומבשלים 10 דקות. מסננים בזהירות ומצננים תחת זרם מים קרים.
  4. מכניסים את פרוסות הגבינה בין פרחי הכרובית.
  5. טורפים בצלחת עמוקה את הביצה, החרדל, עשבי התיבול, מלח ופלפל. עוטפים היטב ובנדיבות את הכרובית בבלילה באמצעות כפות הידיים.
  6. מערבבים בצלחת נפרדת את פירורי הלחם עם אבקת השום, ומצפים בתערובת את הכרובית.
  7. מניחים את הכרובית בתבנית ומרססים בשמן. אופים 40-30 דקות, עד שהכרובית מזהיבה היטב ומקבלת מעטה פריך. מגישים חם, מומלץ לצד פלחי לימון.

 

עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד