כרובית בתנור במילוי גבינה (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
- 1 כרובית קטנה או בינונית
- 200 גרם גבינה פרוסה - בולגרית 5%, פרמזן או גבינה צהובה אחרת
- 2-1 ביצים גדולות
- 2 כפות חרדל
- 2 כפיות עשבי תיבול מיובשים – טימין, בזיליקום או פטרוזיליה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 3/4 כוס פירורי לחם
- 2 כפות שום גבישי או אבקת שום
- תרסיס שמן
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה או בנייר אלומיניום.
- מסירים מהכרובית בזהירות את העלים הירוקים ואת בסיס הגזע (מקפידים שהיא תישאר שלמה).
- מים עם כף מלח בסיר שיכול להכיל את הכרובית בשלמותה. מכניסים את הכרובית לסיר ומבשלים 10 דקות. מסננים בזהירות ומצננים תחת זרם מים קרים.
- מכניסים את פרוסות הגבינה בין פרחי הכרובית.
- טורפים בצלחת עמוקה את הביצה, החרדל, עשבי התיבול, מלח ופלפל. עוטפים היטב ובנדיבות את הכרובית בבלילה באמצעות כפות הידיים.
- מערבבים בצלחת נפרדת את פירורי הלחם עם אבקת השום, ומצפים בתערובת את הכרובית.
- מניחים את הכרובית בתבנית ומרססים בשמן. אופים 40-30 דקות, עד שהכרובית מזהיבה היטב ומקבלת מעטה פריך. מגישים חם, מומלץ לצד פלחי לימון.