עוגת תפוחים וקינמון קלאסית

הצירוף המושלם לקבל את פני החורף בחמימות: תפוחים, שקדים וקינמון בעוגה נפלאה אחת

עוגת תפוחים וקינמון קלאסית  (צילום: דני לרנר)
עוגת תפוחים וקינמון קלאסית (צילום: דני לרנר)

 

המרכיבים

  • תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

 

  • 200 גרם חמאה, רכה
  • ‭1 1/2‬ כוסות (300 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • ‭1 3/4‬ כוסות (250 גרם) קמח
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ‭3/4‬ גביע (150 גרם) שמנת חמוצה
  • ‭3/4‬ כוס (60 גרם) שקדים טחונים
  • 5 תפוחים, קלופים וחתוכים לרבעים

 

לציפוי

  • 20 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות סוכר
  • ‭1/2‬ כפית קינמון טחון

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭165-ל‬ מעלות ומשמנים את התבנית.

‭.2‬שמים בקערת המערבל או מעבד המזון עם וו הגיטרה את הסוכר והחמאה ומקציפים כ-2 דקות, עד שנוצר קרם בהיר. מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחר השנייה, תוך כדי פעולת המכשיר.

‭.3‬ מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, המלח ואבקת האפייה.

‭.4‬ מוסיפים למערבל את תמצית הווניל, חצי מתערובת הקמח וחצי מכמות השמנת החמוצה ומעבדים עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים את יתרת תערובת הקמח והשמנת ומערבלים שוב. מוסיפים את השקדים ומערבלים רק עד שהם נבלעים בעיסה.

‭.5‬ יוצקים את העיסה לתבנית. פורסים את רבעי התפוחים לרוחבם, אך מקפידים להשאירם מחוברים בבסיס. מסדרים על העוגה.

‭.6‬ הציפוי: מברישים את התפוחים בחמאה המומסת. מערבבים את הסוכר והקינמון וזורים על העוגה והתפוחים.

‭.7‬ אופים כשעה ורבע, עד שהתפוחים רכים לגמרי. מוציאים ומצננים כחצי שעה. מגישים.

 

זמן הכנה: כחצי שעה (לא כולל אפייה)

איך שומרים: עד 4 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד חודש במקפיא

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (11 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג