מרק בטטה וזוקיני

בלי שמנת ובלי שמן: מרק כתום, סמיך ומפנק המוגש עם קרם קשיו ובזיליקום

ציונה מלמן

|

31.10.15 | 14:24

מרק בטטה, שורש סלרי וזוקיני, מוגש עם קרם קשיו ובזיליקום (צילום: שירן כרמל)
מרק בטטה, שורש סלרי וזוקיני, מוגש עם קרם קשיו ובזיליקום (צילום: שירן כרמל)

 

המרכיבים (6 מנות)

  • 4 בטטות בינוניות עד גדולות, קלופות
  • 2 זוקיני גדולים
  • 2 בצלים גדולים או 2 כרישות
  • 1 שורש סלרי
  • 5 כוסות מים
  • 3 עלי דפנה
  • 4-5 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
  • 1 כפית גדושה זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית טימין יבש

 

לקרם הקשיו:

  • 1/2 כוס קשיו
  • 1 כוס עלי בזיליקום טריים
  • 2 שני שום
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שאטה טחון או חתיכה קטנה של פלפל אדום
  • 1/2 כוס מים (או קצת יותר אם הקרם סמיך מדי)

 

 

ההכנה:

1. הכנת המרק: חותכים את הירקות לחתיכות גדולות ושמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים על אש קטנה למשך כ-20 דקות.

2. מוציאים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי השלמים.

3. מערבלים את יתרת המרק היטב בעזרת מערבל מזון ידני או מחכים שיתקרר מעט ומערבלים בבלנדר.

4. הכנת קרם הקשיו: שמים את כל המרכיבים בבלנדר ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי

5. מוזגים את המרק (חם או קר) לקערה, מקשטים בעזרת קף עם קרם הקשין.  הניחו את המרק בקערות וקשטו את המנה עם הקרם בעדינות בעזרת כף. ניתן לקשט עם מעט כוסברה או עירית קצוצה.

 

 

  • השפית ציונה מלמן תנחה סדנת שייקים בריאים בכנס "אוכלים בריא 7" בתאריכים 12-13 בנובמבר בתיאטרון גבעתיים

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד