תבשיל חומוס עם תרד

תוספת בריאה וטעימה לכל ארוחה. ההכנה נמשכת פחות מחצי שעה - אבל הטעם הוא של תבשיל שעמד שעות על האש

אפרת סיאצ'י

|

29.10.15 07:36

לשימוש בכתבה בלבד תבשיל חומוס עם תרד
לשימוש בכתבה בלבד תבשיל חומוס עם תרד (תבשיל חומוס עם תרד)

מרכיבים

4 מנות

 

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 1 עגבנייה גדולה מגוררת
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים משקית)
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 100 גרם עלי תרד טריים
  • 4 עגבניות שרי חצויות או 1 עגבנייה קטנה חתוכה גס
  • לתיבול: 1/2 כפית מלח, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/3 כפית כמון, 1/4 כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר קטן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבנייה המגורדת ואת השום ומבשלים 2 דקות, תוך ערבוב.
  2. מוסיפים את גרגירי החומוס ואת המים הרותחים ומבשלים 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את עלי התרד והעגבניות החצויות ומבשלים, תוך ערבוב, עד שעלי התרד מתרככים ומאבדים מנפחם. מוסיפים את התבלינים, מכסים ומבשלים עוד כ-10 דקות. אם יש צורך, מוסיפים מים.
  4. מומלץ להגיש עם אורז לבן.

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד