תבשיל חומוס עם תרד (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
4 מנות
- שמן לטיגון
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1 עגבנייה גדולה מגוררת
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים משקית)
- 1/2 כוס מים רותחים
- 100 גרם עלי תרד טריים
- 4 עגבניות שרי חצויות או 1 עגבנייה קטנה חתוכה גס
- לתיבול: 1/2 כפית מלח, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/3 כפית כמון, 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר קטן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבנייה המגורדת ואת השום ומבשלים 2 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים את גרגירי החומוס ואת המים הרותחים ומבשלים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את עלי התרד והעגבניות החצויות ומבשלים, תוך ערבוב, עד שעלי התרד מתרככים ומאבדים מנפחם. מוסיפים את התבלינים, מכסים ומבשלים עוד כ-10 דקות. אם יש צורך, מוסיפים מים.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן.
- עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, מתכונים ב-10 דקות
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...