קציצות לחם

אוכל לא זורקים! אז מה עושים עם לחם ישן או עם החלה שנשארה משבת? הופכים אותם לקציצות טעימות ופריכות בטירוף בטעם של שניצל

אפרת מוסקוביץ

|

29.10.15 | 18:46

קציצות לחם (צילום: אפרת מוסקוביץ)
קציצות לחם (צילום: אפרת מוסקוביץ)

מרכיבים

כ-20 קציצות

 

  • 8 פרוסות לחם או חלה
  • 2 ביצים
  • 3 כפות גבינת קוטג' (רגישים למוצרי חלב יכולים לוותר)
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • כ-1 כוס פירורי לחם זהובים
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. שמים את פרוסות הלחם (כולל הקשה) בקערה. מוסיפים מים עד לכיסוי ומשרים דקה. שופכים את המים וסוחטים היטב בידיים את הלחם.
  2. מפוררים את הלחם בידיים לתוך קערה, מוסיפים את הביצים, הפטרוזיליה, הבצל, הגבינה והתבלינים ומערבבים היטב.
  3. מחממים היטב שמן עמוק במחבת. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל של שזיף. משטחים אותן מעט וטובלים בפירורי לחם מכל הצדדים.
  4. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (8 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג