קציצות לחם (צילום: אפרת מוסקוביץ)
מרכיבים
כ-20 קציצות
- 8 פרוסות לחם או חלה
- 2 ביצים
- 3 כפות גבינת קוטג' (רגישים למוצרי חלב יכולים לוותר)
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
- 1 בצל קטן, קצוץ
- מלח
- פלפל שחור טחון
- כ-1 כוס פירורי לחם זהובים
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- שמים את פרוסות הלחם (כולל הקשה) בקערה. מוסיפים מים עד לכיסוי ומשרים דקה. שופכים את המים וסוחטים היטב בידיים את הלחם.
- מפוררים את הלחם בידיים לתוך קערה, מוסיפים את הביצים, הפטרוזיליה, הבצל, הגבינה והתבלינים ומערבבים היטב.
- מחממים היטב שמן עמוק במחבת. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל של שזיף. משטחים אותן מעט וטובלים בפירורי לחם מכל הצדדים.
- מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה.
- עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך"