אין רגע דל: דרכו של טביב בהפועל ת"א

זה התחיל בשותפות עם מוני הראל, דאבל היסטורי והעפלה לשלב הבתים של ליגת האלופות. זה נגמר במחאת אוהדים חסרת תקדים שהובילה לעזיבתו. המון דברים קרו לטביב בתקופתו האדומה, אבל קשה לערער על הישגיו המקצועיים המרשימים. הסיפור המלא של הבעלים היוצא

אור בוקר

|

04.07.12 11:01

באופן סמלי או אפילו אירוני, תלוי את מי שואלים, אלי טביב נפרד סופית מהפועל תל אביב והעביר את זכויות הניהול שלה לחיים רמון, בדיוק ביום בו הוגש נגדו כתב אישום חמור בו הוא מואשם בהעלמת ראיה וגרימת חבלה בנסיבות מחמירות, בעקבות תקיפת נער אוהד הקבוצה לפני מספר חודשים.

 

  

בבואנו לסכם את התקופה המורכבת של אלי טביב בהפועל תל אביב, שהתחילה אי שם בשותפות עם מוני הראל והסתיימה בהצגת יחיד מלאה במחאות ואיבה מצד הקהל האדום, יש להדגיש את הניגוד התהומי בין ההישגים המקצועיים המרשימים לכל הדעות: אליפות ושלושה גביעי מדינה, כולל דאבל היסטורי, לבין הבעיות ביחסים האישיים ודעת הקהל, שהובילו בסופו של דבר לכך שהבעלים ייזכר בעיקר 'בזכות' דברים שליליים.

 

צילום: מור שאולי
הישגים מקצועיים מרשימים, מלחמה גדולה עם הקהל. אלי טביב (צילום: מור שאולי)

 

צילום: ראובן שוורץ
למרות הכל, אלו התמונות שנזכור. האוהדים מוחים נגד טביב (צילום: ראובן שוורץ)

 

הכל התחיל אי שם בעונת 2008/9, כשיו"ר קבוצת הניהול דאז, מוני הראל, הודיע כי אינו יכול להחזיק לבדו את הקבוצה וחיפש סיוע. בהמשך נוצר הקשר בינו

לטביב, שבדיוק עזב את הפועל כפר סבא. טביב הביא עמו כביכול כנדוניה את דגלאס דה סילבה, סמואל יבואה ואביחי ידין להפועל, אך יש לציין שבכפר סבא טוענים שהכסף כלל לא היה של טביב אלא שייך לאגודה, ועל כן אנשי המועדון מהשרון תובעים אותו כעת.

 

לאחר שנת הצינון שהיה עליו לעבור, במהלכה היה מעורב בנעשה מאחורי הקלעים, זכתה הפועל תל אביב בראשותם של אלי גוטמן על הקווים והצמד טביב את הראל בדאבל היסטורי, ויחד עם ההעפלה לשלב הבתים של ליגת האלופות העתיד נראה ורוד מתמיד.

 

צפו במסיבת העיתונאים של חיים רמון והפועל תל אביב

נקודת מפנה בגן העדן האדום הגיעה במשחק החוץ של הפועל מול בנפיקה ליסבון הפורטוגלית. ויכוח חריף התנהל בין צמד הקודקודים ובעקבותיו היה ברור לכל שהשותפות בין הראל וטביב על סף פיצוץ. למרות הבלאגן הניהולי והמחלוקות הבלתי פתורות בין השניים, הפועל סיימה את העונה עם גביע שני רצוף אחרי 0:1 על מכבי חיפה.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

בקיץ שעבר הגיעה המתיחות בין השניים לשיאה, עם הכרזתם על הליך הבמבי שיכריע מי יישאר במועדון ומי ילך. טביב, בצעד טקטי שהתברר כנכון מבחינתו, הכריז אז כי הוא לא מעוניין להמשיך בהפועל, מה שהוביל את הראל לנקוב בסכום מצחיק יחסית, 6 מיליון שקל, כדי לקנות את חלקו של טביב. האחרון, מצדו, הפתיע כשרכש בסופו של דבר את חלקו של הראל, שנאלץ לעזוב את המועדון במהלך בלתי צפוי שעורר הדים רבים בכדורגל הישראלי.

 

צילום: טל שחר
בהתחלה השותפות עם מוני הראל נראתה מבטיחה (צילום: טל שחר)

 

צילום: יובל חן
בהמשך, השניים התרחקו. זה הסתיים במהלך מבריק של טביב (צילום: יובל חן)

 

כאן התחילה שרשרת אירועים שזעזעה את הפועל תל אביב על כל חלקיה. עוד לפני פתיחת העונה מינה טביב את דורון ג'מצ'י, כדורסלן העבר ואחד הסמלים

הבלתי מעורערים של היריבה העירונית מכבי, לדוברו האישי, מה שהרתיח את אנשי היציע.

 

מנגד, סירב טביב לחדש את חוזהו של שי אבוטבול, סמל אדום מבטן ומלידה, דבר שגרר הפגנה של מאות אוהדים נגד הבעלים במתחם האימונים חודרוב. אבל זה היה רק חימום. הכוכבים הנוצצים של הפועל מעונת הדאבל, איתי שכטר וערן זהבי, נאלצו להגיש תביעות בוררות נגד המועדון לאחר שטביב דרש סכומים מופרזים והערים קשיים על יציאתם לאירופה. מזהבי הוא אף דרש לוותר על חוב של 100 אלף שקל של המועדון כלפיו.

 

צילום: אורן אהרוני
שי אבוטבול. עוד אחד מנפגעי טביב (צילום: אורן אהרוני)

 

צילום: ישראל יוסף
דרור קשטן. פוטר בשיחת טלפון משפילה (צילום: ישראל יוסף)

 

בהמשך הדרך, גם על כר הדשא החלו העניינים להידרדר. המאמן דרור קשטן פוטר על ידי טביב בצורה משפילה בשיחת טלפון מביתו של הבעלים במיאמי. גורמים במועדון קבעו כי טביב דרש מקשטן שלא לשתף שחקנים שיצאו נגדו, דוגמת שי אבוטבול, ואף ניסה להשפיע על מערך המשחק של הקבוצה. אחרי שמשה סיני סירב להצעתו של טביב להתמנות למאמן, מונה ניצן שירזי, כשקיבל שיחת טלפון מטביב בזמן שהיה בטיפול שיניים.

 

היחסים הרעועים מול הקהל הידרדרו עוד יותר, כשבין היציעים היו מחלוקות בעניין שירי השואה. אוהדי הפועל זעמו כשבמקום לגבות אותם ולהדגיש שמדובר בבודדים, טביב דווקא הביע תמיכה בעונש לקבוצה.

 

צילום: טל שחר
גם היא זכתה לביקור מאוהדי הפועל. דנה אשכנזי (צילום: טל שחר)

 

צילום: מור שאולי
אוהדי הפועל לא מפסיקים למחות (צילום: מור שאולי)

 

כשהפועל הועמדה לדין ושער 5 נסגר לשלושה משחקים, מבחינת השרופים טביב הוא היה זה שבעצם 'אחראי' לעונש ולא ההתאחדות לכדורגל. בתגובה הם

הגיעו כדי לצפות במשחק על מסך בפאב האוהדים הסמוך לבלומפילד, ולא פספסו הזדמנות למחות מחוץ לאצטדיון כנגד הבעלים במהלך ההפסקה.

 

גם מבחינה מנהלית ברור היה כי טביב מאבד את אמונם של אנשיו, עם ההתפטרות המפתיעה של 'הכוורת' שלו - היו"ר דורון אוסידון, המנכ"ל ניר ענבר והדובר קובי ברדה. טביב, מצדו, שהה תקופה ארוכה במהלך העונה במיאמי והורה לבתו ליהי לנהל את ענייני המועדון, כשמחאת האוהדים הגיעה עד המרכז הבינתחומי בהרצליה, בו היא לומדת.

 

צילום: אלי אלגרט
היו גם גביעים ואליפויות בדרך. הנה תואר למזכרת (צילום: אלי אלגרט)

 

דווקא אחרי הניצחון הביתי הגדול 3:7 על מכבי נתניה, התקבלה בקרב האוהדים ההחלטה לעלות מדרגה בכל הקשור למחאה, במטרה לגרום לטביב לעזוב את הקבוצה, ויהי מה. טביב ויתר על משחק נוער של הפועל לטובת משחק של היריבה העירונית מכבי, ואף הגדיל לעשות כשהצטלם עם צעיף צהוב של בית"ר ירושלים כשחיוך רחב מרוח על פניו.

 

צעדי המחאה המשיכו וכללו הפגנות ענק מול ביתו בשכונת אפקה, כשהאוהדים עוברים להפגין גם מול משכנו החדש של טביב בכפר שמריהו. אבל גם כאן האיבה שלהם לבעל הבית לא עצרה.

 

צפו בהפגנת אוהדי הפועל ליד ביתו של טביב (סטילס: ראובן שוורץ, וידאו: עוז מועלם)

כמה אוהדים הרחיקו עד מיאמי ומחו מול החנויות של טביב, כשבמקביל יצא לדרך 'מבצע דנה', וגם החנויות של אשתו המפורסמת, דנה אשכנזי, זכו לביקור של

הקהל האדום. הקהל הפציע בשלטים שזכו לכותרות ראשיות: "E.T GO HOME". באחת הפעמים יצאה אשכנזי אל האוהדים ואיימה עליהם כי אם לא יעזבו את המקום היא תדאג להרוס להם את הקבוצה.

 

ולמרות כל זאת, גם בעונת הבלהות שהסתיימה רק לפני חודשיים, טביב קינח עם עוד זכיה בגביע המדינה (שלישי ברציפות) תחת ניהולו, כשהפועל גברה במשחק דרמטי 1:2 על מכבי חיפה, משער ניצחון בתוספת הזמן של נוסא איגיבור. החלוץ טוטו תמוז תקף בסיום הגמר את טביב על התנהלותו, ו'זכה' כמובן לקנס כספי משמעות. טביב 'סינן' את תמוז כאשר ניסה ליצור עמו קשר בניסיון להתנצל.

 

צילום: עוז מועלם
העונה האחרונה הסתיימה עם גביע (צילום: עוז מועלם)

 

לסיכום, בתקופתו של טביב זכתה הפועל תל אביב באליפות ושלושה גביעי מדינה כולל דאבל היסטורי. הצלחה כבירה לכל הדעות. ולמרות זאת, כמו שכבר אמרנו, התחושה הכללית היא שמהתקופה הזו יזכרו בעיקר את מפחי הנפש, המחאות הבלתי נגמרות, והתדמית השלילית שייצרה לעצמה הפועל תל אביב.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד