שתף קטע נבחר

  • חדשות וכתבות

טלפונים סלולריים דלי קרינה

הקרינה האלקטרומגנטית היא נתון חשוב, אך אינה מהווה שיקול עבור רוב הצרכנים בעת בחירת טלפון נייד, עקב חוסר מודעות. מחקרים לא הוכיחו קשר סיבתי בין השימוש בטלפונים סלולריים לבין מחלת הסרטן, אך לא ניתן לטעון כי הם בטוחים לחלוטין. קיבצנו עבורכם את הטלפונים הסלולרים בעלי הקרינה הנמוכה ביותר. אם זה לא יועיל, זה בטח לא יכול להזיק

נושא הקרינה הסלולרית לא יורד מהכותרות בזמן האחרון. המודעות גוברת, ואנשים מתאגדים כדי לסלק אנטנות שמציבות החברות הסלולריות במקומות מגוריהם, ובחלק מהמקרים המאבק מסתיים בניצחון. למרבה האבסורד, מעט מאוד נכתב ונאמר על פולטי הקרינה היותר משמעותיים - המכשירים שאנחנו נושאים איתנו לכל מקום, אולי בגלל שגם הפעילים הכי נחושים נגד האנטנות מסתובבים עם טלפון נייד והאפשרות להיפרד מהם פשוט אינה עומדת על הפרק. 

 

אז מה אפשר לעשות? לצמצם את זמן השיחות ככל שניתן, להיעזר בדיבורית וגם לבחור מכשיר דל קרינה. מצלמה מובנית, נגן MP3, תמיכה ב-BlueTooth ומסך LCD זה נחמד, אך הקרינה היא אולי התכונה החשובה מכולן אך היא אינה מהווה שיקול עבור רוב הצרכנים בעת בחירת טלפון נייד. אולי משום שהמפעילים הסלולריים עושים כמיטב יכולתם להשכיח את העניין מהצרכנים (נסו למצוא את נתוני הקרינה בקטלוג המכשירים באתרי החברות - בהצלחה).

 קטלוג המכשירים המלא של כל החברות בערוץ הסלולר של ynet כולל את כל הפרטים הרלוונטיים של כל מכשיר ומכשיר, כולל נתוני הקרינה.     

 

איך מודדים קרינה?

 

SAR (ראשי תיבות של Specific Absorption Rate) היא יחידה שמודדת את רמת הקרינה הנספגת ברקמה הביולוגית. רמת החשיפה (או ליתר דיוק קצב החשיפה) מוגדרת כקצב בליעת האנרגיה האלקטרומגנטית ביחידת משקל של רקמת הגוף. הגודל המודד אותה נקרא במינוח המקצועי Specific Absorption Rate ובקיצור SAR, והיחידות הן וואט לק"ג (W/kg) או מיליוואט לגרם (mW/g). רמת החשיפה תלויה בעיקר בהספק של השידור מהטלפון ובכיוונו, וכן במרחקו של הטלפון מהראש (או מהגוף).

 

כיצד יודעים מהי רמת ה-SAR מהטלפון?

 

מדובר במדידה מעבדתית סבוכה ויקרה שבמסגרתה מפעילים טלפון סלולרי בהספק מירבי ובצורה מבוקרת ליד דגם המדמה במדויק ראש של אדם (Phantom). באמצעות מדי קרינה זעירים מבצעים סריקה בתוך הראש המלאכותי ומודדים את העוצמה בכל נקודה ונקודה בו. המדידה צריכה להתבצע על פי תקנים בינלאומיים קפדניים. שיטה פחות מקובלת לקביעת רמות ה-SAR הינה באמצעות סימולציות מחשב מורכבות. נדגיש: לא ניתן לבצע מדידה כזו באמצעות מכשירי מדידה רגילים לקרינת רדיו. קיימים כיום שני תקנים כאלה, אמריקני ואירופי, הנותנים תוצאות שונות זו מזו. מסיבה זו, ניתן להשוות בין נתוני הקרינה בין מכשירים ברשת סלקום ואורנג', אך אין להשוותם עם נתוני המכשירים ברשת פלאפון, המבוססים על תקן אחר.

 

חשוב לציין, מחקרים לא הוכיחו קשר סיבתי בין השימוש בטלפונים סלולריים או בין האנטנות המוצבות על גגות הערים לבין מחלת הסרטן.

האנרגיה הנספגת על ידי הרקמות נמוכה יחסית, אך יחד עם זאת, לא ניתן לטעון כי השימוש בטלפונים הניידים בטוח לחלוטין. בהקשר זה, מוטב ללכת על בטוח ולבחור מכשיר דל קרינה. אם זה לא יועיל, זה בטח לא יכול להזיק.

 

קיבצנו עבורכם את הטלפונים הסלולרים בעלי הקרינה הנמוכה ביותר (עד רמת קרינה של 0.5xx SAR) מבין קשת המכשירים המוצעים כיום בשוק בישראל על ידי מפעילות הסלולר. אגב, לא חייבים לוותר על טלפונים עם מיטב השכלולים כדי לספוג פחות קרינה. חלק מהמכשירים המומלצים כאן כוללים את כל רוב החידושים.

 

סלולריים דלי קרינה: אורנג'

  

  • סמסונג 855. רמת קרינה 0.506 SAR

 

ה-855 הוא חטיף קטנטן (82 גרם), בגימור מושלם שמחליק לכיס וליד כמו חלוק נחל עגלגל. הוא כולל גם רמקול פנימי, ויותר מזה: למכשיר מצורף אביזר קטנטן, מעין חרוט הנפתח לשניים, שעם הכנסתו בשקע האוזניה - הופך לרמקול חיצוני רב עוצמה במיוחד. תכונה נוספת המייחדת את המכשיר הממזרי היא מאגר זיכרון לא רגיל: יותר מ-20 מ"ב, המיועדים לאחסון תמונות, הקלטות, רינגטונים ועוד. זה אומר, למשל שניתן לעשות בו שימוש גם כטייפ מנהלים ל-6 (!) שעות של הקלטה.

  

מעבר לכך, מיפרט הטלפון לא כולל בלוטות', לא צילום וידיאו ולא נגן MP3, אבל עומד בתקן המקובל: מסך 65 אלף צבעים

 (סביר, כמקובל בצגי סמסונג, אבל קטן להרגיז), מצלמת VGA בסיסית עם פלאש, הממוקמת בגב המכשיר, כרטיס קול מצוין (64 פולי). התאמה לשימוש גם באירופה וגם בארה"ב (טרי-בנד), זיהוי מתקשר, גם בצליל ייחודי וגם בתמונה.

 

ומי שהעניין ממש בנפשו יכול אפילו להלחין בעזרתו רינגטונים (מורכבים, כולל מקצבי רקע לא רק צפצופים) בקלות יחסית. אהבנו גם את האפשרות לתפעל את המכשיר בלא לפתוח אותו כלל. הג'ויסטיק - המשטח המלבני בחזית המכשיר, אינו נוח לשימוש. להמשך הסקירה.

 

 

Nokia 2650 - רמת קרינה 0.54 SAR

 

מכשיר התומך בצלצולים פוליפוניים ומונופוניים, שליחה וקבלת הודעות מולטימדיה מהמכשיר ישירות למכשיר סלולרי תומך (MMS) או לדואר אלקטרוני, רינגטונים, טפטים, אייקונים צבעוניים ומשחקים. פונקציות מיוחדות: הצמדת תמונת איש קשר לכרטיס, וצפייה בתמונה בעת ההתקשרות, גישה למידע אינטרנטי דרך WAP על גבי GPRS, צג צבעוני, מחשבון ומשחקים. משקל: 96 גר'. לפרטים נוספים.

 

טלפונים דלי קרינה: סלקום

 

  • I-mate Jam. רמת קרינה 0.413 SAR

 

ה-i-mate JAM הוא אחד המכשירים המוצלחים שיצאו השנה. הוא חכם (בעל מערכת הפעלה Windows), בעל מראה היי טקי, קטן מידות ושוקל פחות באופן יחסי ממכשירי טלפון חכמים ומחשבי כף יד אחרים. המכשיר תומך בשלושה תדרי GSM (כלומר, Tri band), בקישוריות Bluetooth ואינפרה אדום,

 הוא בעל מסך LCD TFT צבעוני התומך ב-64 אלף צבעים.

 

יש לו מצלמה דיגיטלית לצילום סטילס ווידיאו בעלת זום דיגיטלי X4 ויכולת צילום רצף (מולטי שוט). יש לו נגן MP3+MP4, בעל נפח זיכרון של 128 מגהבייט (64 מגהבייט ROM ו-64 מגהבייט RAM), ויש בו חריץ לכרטיס זיכרון חיצוני. בראש ובראשונה המכשיר משמש כמחשב כף יד, כאשר בעזרת כבל USB ניתן להתחבר למחשב ולהתקין עליו תוכנות צד שלישי רבות ומשחקים ללא תשלום.

 

החסרונות: גלישה באמצעות מחשב כף יד אינה מספקת אותה חוויה כמו גלישה רגילה במחשב הביתי או מחשב נייד, אין דור שלישי, ובראש ובראשונה - בשל גודלו וצורתו, המכשיר אינו נוח לדיבור. להמשך הסקירה.

 

  • Samsung 900 - רמת קרינה 0.31 SAR (גם ברשת אורנג')

 

מכשיר קל לתפעול, שנעים לשאת אותו וקל לשוחח בו: קצת שמנמן (3.2 ס"מ), עם טיפת משקל-יתר (99 גרם), אבל בדיוק בגבול המותר. הוא נהנה מעיצוב עגלגל ונעים לאחיזה, ובמרכזו צג TFT גדול, זוהר וחד כתער, 264 אלף צבעים. פטנט הסליידר, הפתיחה בהחלקה, משתלב היטב בקלילות הכללית: תנועת בוהן אחת - והטלפון נפתח למצב שיחה. לאלה יש להוסיף את הרמקולים, הפנימי והחיצוני - חידוש מרענן במשפחת סמסונג. ועוד כניעה של סמסונג לצו האופנה: רכיב

 BlueTooth, שמאפשר קישור אלחוטי בין הטלפון לאוזניה, או למחשב, ואפילו לחלק מהמדפסות החדשות.

 

עוד תכונות: מצלמת 1.3 מגה-פיקסל, וכולל אפשרות לצילום וידיאו, נגן מוזיקה לקובצי MP3 ו-AAC, ולרשות כל אלו עומד זיכרון פנימי בנפח ענק של כ-96 מגה בייט. במילים אחרות, ניתן לאגור במכשיר מאות תמונות, או 60 דקות וידיאו, 20-15 שירים ועוד. הטלפון אינו דור שלישי, אבל הוא תואם טכנולוגיית EDGE המהירה, מה שמאפשר (בסלקום בלבד) לצפות ולהוריד אליו קליפי-וידיאו ושירי MP3. מעבר להודעות SMS ו-MMS. המכשיר מאפשר גם שיגור וקבלת אי-מייל. להמשך הסקירה.

 

  • נוקיה 6230 - רמת קרינה 0.59 SAR (נמכר גם באורנג')

 

ה-6230 הוא קודם כל מכשיר נוח להפליא: הוא קטן וקל יחסית (97 גרם), הלחצנים נוחים לגישה וללחיצה, המסך לא גדול ולא קטן (TFT, אבל יש טובים ממנו), עוצמת הקול בסדר, עוצמת הצלילים הפוליפוניים משובחת - והממשק כה ידידותי, חכם ופשוט להבנה ולתפעול, שבא לבכות.  מעבר למצלמה ברזולוציית VGA (ב-640*480), עם שלוש איכויות צילום, הוא מצלם גם סרטוני וידיאו באורך של עד חמש דקות, כולל כרטיס זיכרון נשלף של 32 מגהבייט (שניתן לשמור בו שירים, צלצולים, וידיאו ותמונות בכמויות), ובכלל מאפשר כמעט כל מה שטלפון סלולרי יכול להציע היום.

 

בכלל זה, רמקול (ספיקר) פנימי, טייפ פנימי, נגן מוזיקה, נגן וידיאו, רדיו סטריאופוני, קבלה ומשלוח של דואר אלקטרוני (בעברית)

שיגור וקבלת תמונות ומולטימדיה (MMS), שיחות צ'ט בקבוצה, זיהוי מתקשר בתמונה, קישורי בלוטות' ואינפרה אדום אלחוטיים ואופציה המאפשרת להפוך קטע מוקלט לצלצול. המכשיר, אגב, מותאם כבר לרשת המהירה EDGE של סלקום, מה שאומר הורדות וידיאו, משחקים ויישומים וכו' במהירות שיא (ובחיבור למחשב נייד - גלישה אלחוטית באינטרנט במהירות של פס רחב אמיתי). להמשך הסקירה.

 

סלולריים דלי קרינה: פלאפון

 

  • POZ X315. רמת קרינה: SAR 0.933

 

מחשב כף יד המשולב בסלולר. המכשיר מגיע עם שתי סוללות, אוזניות סטריאופוניות, המשמשות גם כדיבורית אישית, ועט חרט נוסף (סטילוס). ה-POZ הוא לא המכשיר הקטן בעולם בתחומו (במיוחד לאחר שה-JAM הגיע לארץ), אך הוא כולל מקלדת מובנית. בשעת חיוג, הספרות במכשיר מופיעות בצורה בולטת ומרשימה על גבי הצג (3 אינץ', QVGA), אנימציות צבעוניות מוצגות בכל שלבי יצירת השיחה וניתוקה.

 

ממשק הטלפון במכשיר נוח מאוד, קל ופשוט להתמצאות. ניתן לשנות את הגדרות החיוג והצלצולים והכי חשוב לשלוף ולהוסיף אנשי קשר לספר הטלפונים של המכשיר. הדיבור עם המכשיר מתבצע בשני אופנים: חיבור הטלפון לדיבורית האישית (השלט עם האוזניות שמגיעות בערכה המקורית), או השיטה הקונוונציונלית, קרי, הצמדת המכשיר לאוזן. לאנשים שמדברים הרבה האפשרות הראשונה היא הטובה ביותר.

  

למי שמאוכזב מכך שהמכשיר לא תומך בפונקציית ה-BT (דבר שהיה מאפשר דיבור נוח ויעיל יותר במכשיר), נבשר כי ניתן לפתור

זאת בפשטות על ידי הוספת מתאם BT מיוחד למכשירים סלולריים ליציאת האוזניות ושימוש באוזניית BT (פתרון יעיל ונוח אך לא זול). שלא כמו מחשבי כף היד המובנים עם GPS שנמכרים בארץ הקודש (MIO168, ACER N35), בעלי יכולות עיבוד חלשות יחסית למחשבי כף היד הרגילים, ב- POZ משולב מעבד טוב Xscale/PXA255 - עד 400 MH. מעבד זה מאפשר למכשיר לעבוד באופן חלק ונוח עם מספר תוכנות במקביל (שמיעת מוזיקה וגלישה בו זמנית באינטרנט או כתיבת דואר אלקטרוני, לדוגמה). המכשיר עצמו מגיע בשני ערכות: אחת שאינה כוללת התקן GPS (לא ניתן להוסיף לה כזאת בשלב מאוחר יותר, מכיוון שהחומרה עצמה נמצאת בפנים וההתקן החיצוני הוא אנטנה בלבד), ואחרת שכוללת GPS מובנית.

  

המכשיר מגיע עם מערכת WINDOWS MOBILE 2003SE ועברית מובנית של חברת EYRON (העברית מתקינה את עצמה אוטומטית גם אחרי HR במכשיר). כמו כן, משולבת מצלמה מובנית שמסתובבת ב-180 מעלות סביב ציר ובעלת רזולוציית VGA (כלומר, 480640X). להמשך הסקירה

 

  • LG 820. רמת קרינה 0.976 SAR

 

מכשיר הכולל שני צגי LCD: צג פנימי גדול וצבעוני, 65,000 צבעים וצג חיצוני לצפייה בשיחה מזוהה, הגדרת גודל וצבע המספרים המוצגים במסך בעת החיוג. 22 סוגי צלצול ומנגינות קבועות, כרטיס קול באיכות 40Poly, אפשרות להפעלת "מצב שקט" ו"מצב חזק" באמצעות מקש קיצור, יומן פגישות, שעון מעורר, מזכרים, מחשבון, דפדפן WAP מובנה במכשיר, הורדת משחקי JAVA, צלצולים, אנימציות. משקל: משקל: 85 גר'.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים