שתף קטע נבחר

גם הכפרים הלא-מוכרים סובלים מההתנתקות

לטענת מאות מפגינים מכפרים לא מוכרים בנגב, הממשלה ומינהל מקרקעי ישראל מנצלים את תוכנית ההתנתקות כדי להחריף את הצעדים נגדם. ח"כ א-סנע: "אם המדיניות המטופשת הזו של הממשלה לא תשתנה, היא תגרום לאינתיפאדת קורת הגג"

מאות בני אדם השתתפו אחר הצהריים (יום ה') בהפגנת מחאה שקיימה המועצה האזורית לכפרים הבדואים הבלתי מוכרים בנגב בקטע הכביש שבין דימונה לבאר שבע. אותם מפגינים טענו שבחסות תוכנית ההתנתקות, החריפה ממשלת ישראל את צעדיה כנגד תושבי הכפרים הבלתי מוכרים. "עושים בנו שפטים", טענו המארגנים, "אל תהרסו אותנו - תכירו בנו", ביקשו.

 

הם מחו על תוכנית הממשלה ומינהל מקרקעי ישראל להרוס 160 בתים בכפר ביר אל-משאש. ח"כ טאלב א-סנע ואישי ציבור אחרים השתתפו באירוע. לראשונה השתתפו בהפגנה גם נשים. "מזה שנים שממשלת ישראל בונה בצד הישראלי והורסת בצד הבדואי. אם המדיניות המטופשת הזו של הממשלה לא תשתנה, היא תגרום לאינתיפאדת קורת הגג", אמר ח"כ א-סנע לנוכחים.

 

לדבריו, "הממשלה שוללת את זכיותיהם הבסיסיות של הבדואים מתוך רצון לגרשם מאדמתם. הבדואים הם אזרחים ולא אויבים אבל אם הממשלה תמשיך כך מצב זה ישתנה".

 

א-סנע: הממשלה מתייחסת לבדואים כאויבים

 

הוא סיפר ל-ynet ש"זו היתה מחאה חריפה, אך מאופקת לעומת הפגנות הימין. אם נשים משתתפות זה אומר שמדיניות הריסת הבתים הגדישה את הסאה. הממשלה נותנת פתרונות חלופיים למתנחלים אולם מה שנותנים לבדואים זה רק הריסה. הממשלה מתנהגת לבדואים כאויבים והם אכן עלולים להיהפך לאויבים. הם רוצים לחיות על-פי חוק ומי שמונע מהם אלה גורמי הממשלה שלא מאשרים להם תוכניות מתאר.

 

"איך הממשלה קולטת מיליון עולים מרוסיה בכמה שנים, אבל בחמישים שנה לא מטפלים ב-80 אלף בדואים? זו גזענות לשמה שכן אם יהודים היו גרים ביישובים אלה הבעיות היו נפתרות מיד. על הממשלה לשנות את מדיניותה לפני שיהיה מאוחר מידי. המציאות הקיימת יוצרת חממה להתפתחות תופעות לא רצויות ובכללן אלימות שמתפתחות על רקע תסכול כעס וייאוש".

  

מארגן ההפגנה וראש המועצה האזורית לכפרים הבדואים הבלתי מוכרים בנגב, חסין אל-רפעיה, אמר: "במשך 57 שנים הקימה המדינה מנהלות רבות וניסתה לפתור את המצב לבד, אולם הניסיונות הללו נכשלו. הדרך היחידה לפתור את הבעיה היא באמצעות משא ומתן. אנחנו קוראים לשרון לבוא ולדבר עם ראשי הכפרים כי הגיע הזמן לפתור את הבעיה. הריסת בתים והשארת ילדים ללא קורת גג לא תפתור דבר".

  

באותו מקום שהפגינו הבדואים התרחש עימות לפני שבוע, זאת, לאחר שביום חמישי שעבר הגיע כוח של אנשי מינהל מקרקעי ישראל בליווי משטרה על מנת לחלק צווי הריסה ל-160 בתים בכפר הבדואי ביר אל-משאש. בשל האווירה הטעונה ששררה במקום, התפתח עימות בין הפקחים והמשטרה לתושבי הכפר. אשה הרה התעלפה ונזקקה לטיפול בבית החולים. בעקבות האירוע הקימו חסין אל-רפעיה וראש כפר ביר אל-משאש, איברהים לוקלי, אוהל מחאה בצד כביש באר שבע - דימונה, שם נערכה הפגנת המחאה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אזולאי
מפגינים. ארכיון
צילום: מאיר אזולאי
צילום: רוני סופר
בלי מים, בתת-תנאים
צילום: רוני סופר
מומלצים