שתף קטע נבחר

טיפים לנוסעים: איך לצמצם הוצאות בחופשה

כרטיס הטיסה הוא רק שלב ראשון בסידרה אינסופית של הוצאות במהלך החופשה בחו"ל. איך תחסכו בהוצאות על תחבורה, אוכל, בילויים, השכרת רכב וכניסות לאתרים - מדריך

אחרי שהישגתם טיסה לחו"ל עם מלון בדיל מוצלח במיוחד, ודאו שהכנתם כמה מאות דולרים לבזבוזים הנוספים הצפויים לכם במהלך החופשה. ההוצאות הגדולות מתחילות עם הגעתכם ליעד: תחבורה, אוכל, בילויים, השכרת רכב, כניסות לאתרים. בעזרת מומחים מתחום התיירות והנסיעות ליקטנו כמה טיפים שיעזרו לכם לצמצם את ההוצאות במהלך החופשה.

 

תחבורה

 

החיסכון מתחיל כבר בדרך לנתב"ג. נסיעה במונית ממרכז תל אביב לשדה התעופה תעלה לכם 110-90 שקל. עדיף להשתמש ברכבת שמגיעה ממש עד הטרמינל תוך 11 דקות ועולה 12 שקל.

 

תוכלו לנסוע במכונית הפרטית, אבל אם תרצו להשאיר אותה בחניון של נתב"ג זה יעלה לכם 25 שקל ליום. עדיף להשתמש בחניונים ביישובי הסביבה, שגם מספקים הסעה אל השדה וממנו, למשל החניון בכפר טרומן שעולה 25 אחוז פחות מהחניון בנתב"ג. משתלם לנסוע לשדה ברכב הפרטי שלכם רק אם אתם יוצאים לנסיעה קצרה.

 

הגעתם לעיר היעד: קחו בחשבון שבכל עיר בעולם, מחירי הנסיעה באוטובוס או ברכבת משדה התעופה למרכז העיר נמוכים משמעותית מנסיעה במונית. זה נכון במיוחד באירופה שהמחירים בה מטורפים, אבל גם בארה"ב. מונית משדה התעופה ניו-ארק למנהטן תעלה כ-60 דולר לעומת 11 דולר ברכבת. בחלק מהטרמינלים מפעילות חברות התעופה שירותי הסעה למרכזי הערים. ניתן לברר בדבר אפשרויות הגעה אלטרנטיביות וזולות עוד בארץ או במודיעין בשדה התעופה המקומי.

 

במרבית מדינות אירופה מחיר כרטיס יומי לרכבת תחתית יורד משמעותית אחרי השעה 09:30 בבוקר. אם אתם יוצאים ליום הטיולים בעיר סביב תשע בבוקר, שווה לחכות עוד חצי שעה. אם נשארים תקופה ארוכה חובה לקנות כרטיס חופשי ברכבות לתקופה ארוכה עד כמה שיותר. כך תחסכו עד 30%. בחלק מהמקרים לא ניתן לקנות כרטיסים כאלה בחו"ל ויש להצטייד בהם בארץ (כך, למשל, כרטיסים שבועיים לרכבות ביפן, איטליה או לונדון).

 

בחלק גדול מהמקומות ניתן לרכוש כרטיס משולב של מספר סוגי תחבורה ציבורית: רכבת + אוטובוס + חשמלית, אם יש. החיסכון יכול להגיע עד ל-30 אחוז .  

 

בתי מלון

 

מלון במרכז העיר אומנם יקר יותר אבל לעיתים החיסכון בלינה במלון מרוחק נעלם כשצריך להוסיף את מחירי התחבורה למרכז.

 

מלון מחוץ לעיר עדיף כשאתם שוכרים רכב. כי אז דווקא במרכזי הערים תהיה לכם בעיה של חניה. ברוב הערים הגדולות בעולם המערבי מחירי החניונים בשמים. במנהטן, לדוגמה, אם תצליחו למצוא מקום חניה ברחוב, תיאלצו להזיז את הרכב כבר בשעה שבע בבוקר. את מיקום המלון ניתן בדרך כלל לברר עוד מהארץ. למלונות רבים יש אתרי אינטרנט שבהם ניתן בלחיצת כפתור לקבל מפה מדויקת של מיקום המלון.

 

נוסעים עם משפחה? העדיפו מלון שיש בו גם מטבחון. תוכלו לקנות מצרכים בסופר ואפילו לבשל ארוחה ביתית. כך תכלו לחסוך הרבה בהוצאות האוכל.  כשנוסעים עם משפחה בידקו והשוו מהן העלויות להשכרת חדר משפחה גדול לעומת הזמנה של 2 חדרים נפרדים להורים ולילדים.

 

מוזיאונים ואטרקציות

 

יש מוזיאונים, כמו הלובר בפריז, שבהם הכניסה חופשית יום אחד בשבוע. אם הנסיעה למספר ימים כדאי לברר מראש באינטרנט ולכוון את הביקור במוזיאון לאותו יום.  

 

כדאי לעשות שיעורי בית בארץ, ולברר אם ביעד שאתם נוסעים אליו אמורים להתקיים פסטיבלים שפופולריים מאוד בקיץ או חגים מקומיים. במקרה כזה סביר שחלק גדול מהאטרקציות התיירותיות (מוזיאונים, גנים לאומיים) יהיו פתוחים חינם.

 

כרטיס כניסה לפארקי שעשועים בקיץ אחרי השעה 17:00 זול משמעותית בהשוואה למחירו של כרטיס לכל שעות היום. ההפרש יכול להגיע עד ל-50 אחוז. כשיוצאים עם הילדים, מומלץ לנצל זאת. מה גם ששעות הבוקר חמות בדרך כלל בקיץ, אחר הצהריים נעים יותר. הפארקים נסגרים בדרך כלל בחצות, ואז גם ניתן ליהנות ממופעי הזיקוקין שמסיימים את היום.

 

כרטיסים להצגות נמכרים בדרך כלל במחירים נמוכים יותר ביום ההצגה או קרוב למועד ההצגה. אם מזמינים כרטיסים ל-10 איש ויותר אפשר לשאול אם יש הנחה לקבוצות. הנחות כאלה מגיעות עד ל-20 אחוז.

 

אוכל

 

מחירי מזון ברחובות הראשיים תמיד יותר יקרים מאשר ברחובות משניים. כמו כן, בסופרמרקטים מוכרים ארוחות חמות במחירים נמוכים.

 

שדה התעופה הוא המקום היקר ביותר בכל מדינה לשתייה ולאוכל. אל תתביישו להביא איתכם בקבוק מים מינרליים שקניתם בסופר במקום לקנות בשדה במחיר מופקע.  

 

חפשו מסעדות בהן יש "ארוחה עסקית" או "ארוחת תפריט". ארוחה כזו זולה באופן משמעותי מהזמנת כל מנה בנפרד.

 

בברים רבים בחו"ל יש "Happy Hour", שעות אחרי הצהרים שבהן המחירים עומדים על 50 אחוז בהשוואה לשאר שעות היום. התאימו את הבילוי שלכם לשעות המוזלות. המועדים המדויקים מופיעים בדרך כלל בשילוט מחוץ לבר.

 

רבים מסתמכים על המלצות פקיד הקבלה במלון בחיפוש מקום לאכול, אבל כדאי לזכור שיש לו אינטרס - הוא בוודאי מקבל תגמול כלשהו מהמסעדה. התרחקו ממסעדות שרוב הסועדים בהן הם תיירים, העדיפו מסעדות שבהם אוכלים המקומיים.

 

השתדלו לקנות שתייה ואוכל מחוץ לפארקים כמו דיסני. כך תוכלו לחסוך כ-50 אחוז בהוצאות על מזון.

 

הטבות מיוחדות וקופונים

 

כרטיס סטודנט מקנה הנחות של 20-50 אחוז בכל המוזיאונים ובכל אתרי התיירות. את הכרטיס יש להוציא בארץ.

 

גם גמלאים זכאים להנחות במוזיאונים ובתחבורה ציבורית. בפארקי שעשועים הם משלמים בדרך כלל על בסיס תעריפי הילדים. כדאי להצטייד בכרטיס גמלאי.

 

בתחילת הטיול כדאי תמיד להיכנס למודיעין הראשי לתיירים בעיר שבה אתם נמצאים. תוכלו למצוא שם את כל המפות ושאר מידע חשוב אבל גם שוברי הנחות למסעדות ולאתרים.

 

בלובי של כל בית מלון ישנו דלפק עם קופונים ומבצעים. אל תתביישו לבדוק ואל תשכחו להשתמש. גם כאן ניתן לחסוך בעלויות.

 

אם תגשו לדלפק שירות לקוחות בסניפים כלבו מייסי'ס בארה"ב ותציגו דרכון ישראלי, תקבלו 11 אחוז הנחה על כל הקניות בחנות למשך חודש ימים.

 

בכל מלון בארה"ב אבל גם בחלק מערי אירופה ניתן לברר כיצד להירשם לאוטובוסים ל"אאוטלטים" שבהם המחירים נמוכים ב-30%-20% בהשוואה לכל מקום אחר. בדרך כלל ההסעות זולות מאוד.  

 

  • העצות בסיוע רונן קרסו (איסתא), אורנה מור (מונה טורס), גיא רווה (אופיר טורס), אביבה חביב (יוניטל) ודניאלה קדוש (באדג'ט). 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מייסי'ס. יותר זול לישראלים
צילום: רויטרס
צילום: דני שדה
כרטיסים. יותר זול ביום המופע
צילום: דני שדה
צילום: איי פי
מטרו. יותר זול אחרי 09:30
צילום: איי פי
מומלצים